Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Уейкборд

Уейкборд - започнете своето приключение със Sportano 

Уейкбордингът е спорт, който става все по-популярен и предлага чудесни възможности, тъй като можете да се качите на борда на всички видове водни басейни. Той съчетава сноуборд, сърф и водни ски, а карането на дъска, докато се държите за въжето на лифта, може да бъде чудесно занимание за вас. Магазинът Sportano предлага професионално оборудване за този воден спорт, включително уейкбордове, връзки, плувки, комплекти и аксесоари от марки като JOBE, NeilPyde и SLINGSHOT

Какво представлява уейкбордингът и по какво се различава от другите водни спортове? 

Уейкбордингът е комбинация от сърф и водни ски и се нуждае от дъска, за да изпълнява всички трикове във водата. В ръцете се държи специална дръжка с въже, която се издърпва пред моторна лодка или ски лифт. Това позволява на ездача да се движи бързо по повърхността на водата и да преодолява разстояния. По-опитните ездачи изпълняват и трикове по време на плуване, като за изпълнението им във водата се поставят различни платформи.  

Уейкбордингът може да се практикува на почти всеки воден басейн и е подходящ за хора, които нямат дори основни познания за този спорт. Препоръчително е да потърсите помощта на инструктор в началото на приключението си и след това да тренирате сами, за да придобиете умения.  

Уейкборд - с какво оборудване трябва да се снабдите? 

Преди да започнете да карате уейкборд, е важно да се снабдите с подходящото оборудване, като дъска, връзки и аксесоари. Това ще ви гарантира, че сте готови за всякакви условия и ще можете да преодолявате удобно дълги разстояния по вода.  

Уейкборд 

Дъската е най-важната част от оборудването за този спорт. Моделите за начинаещи обикновено имат плоско дъно и единични перки отпред и отзад. Те позволяват бърз старт и лесно завиване. Дъските за опитни ездачи имат по-контурирано дъно и повече плавници. Това позволява да се поддържа по-добър контрол върху оборудването. Теглото на потребителя също е от значение. Колкото по-голямо е теглото, толкова по-добре е да се снабдите с по-дълъг борд. Повечето производители посочват съответните стойности при своите продукти, така че всеки да може да избере подходящата дъска за своето ниво на каране.  

Връзки за уейкборд  

Те свързват краката ви с дъската, така че да се движите стабилно по водата. Те донякъде напомнят на обувките за сноуборд и могат да се разделят на отворени и затворени връзки. Първият напълно покрива стъпалото. Последните, от друга страна, имат открита предна част за пръстите на краката. Самите връзки трябва да са възможно най-удобни и съобразени с размера и формата на краката. За тези, които обичат да изпълняват всякакви трикове, ще са подходящи по-меки връзки, докато за ездачите, които предпочитат да карат зад моторната лодка, най-добрата опция са твърдите връзки. 

Каране на водни ски  

Ако искате да разнообразите техниката си на уейкборд, можете да се оборудвате с водни ски вместо с дъска. След това най-важното е цялата конструкция да осигурява максимална твърдост. Такова решение позволява едновременно плавно пътуване с лифта и ви позволява да извършвате различни трикове на вода. 

Каска 

Когато плувате, трябва да имате предвид безопасността, затова каската е от съществено значение, тъй като предпазва от удари или препятствия във водата. Тя трябва да е изработена от издръжлив материал, но и да не е прекалено тежка. Защитата на ушите и удобната вътрешна облицовка ще бъдат полезни в такава каска. 

Пяна за уейкборд

Правилното облекло за водни спортове е от съществено значение, затова си струва да се снабдите с неопренов костюм. Той предпазва от хипотермия, като осигурява постоянна телесна температура. Той е изработен от неопренов материал, който увеличава плаваемостта и не позволява на материала да попива вода. 

Освен това можете да изберете и плувки, които са предназначени за теглене зад моторна лодка. Обикновено с възможност за превоз на двама или повече души. Това е страхотно забавление във водата с любимите ви хора. В Sportano ще намерите и уейкборд комплекти и аксесоари, така че да разполагате с пълно оборудване, независимо от нивото ви и вида на водния басейн, на който плавате. 

Как да изберем уейкборд оборудване, на кои марки си струва да заложим? 

Ако търсите подходящия уейкборд, в магазин Sportano ще намерите продукти от марките JOBE и SLINGSHOT. Сред моделите можете да изберете продукт с плоско дъно и по-профилиран за напреднали ездачи. Изберете дъска, която отговаря на нивото на уменията ви и теглото ви, така че да не ограничава триковете ви и да е стабилна във водата. Освен това е добре да изберете меки връзки. Те няма да предизвикат натиск и ще прилягат правилно на крака ви. Някои модели на марката SLINGSHOT са оборудвани със системата за закрепване K9, която укрепва връзката между обувката и дъската, като същевременно позволява по-голяма ширина и ъгъл. Вградени в петите на стелките, J Bars обхващат задната част на глезена на ездача, за да се премахне хлабината. Индивидуалните връзки JOBE са с мека и ергономична стелка, както и с подложки за петата и 3D моделиран език за по-добро прилягане. Ако търсите аксесоари за уейкборд вместо дъска - предлагаме ви плувки или водни ски от марката JOBE в различни размери.  

Сред екипировката все пак си струва да се снабдите с каска и неопренови дрехи, за да се чувствате не само комфортно, но и безопасно, докато плувате.  

Как започвате да карате уейкборд? 

Когато тепърва започвате да се занимавате с този воден спорт, си струва да се обърнете към инструктор, който да ви покаже всички технически подробности. Така ще се научите как да сгъвате краката си, как да държите дръжката или как да поставяте ръцете си. Когато плувате на дъска, е изключително важно да прехвърляте правилно тежестта на тялото си върху различните части. След като овладеете основите, при следващите пътувания с борда ще затвърдите и придобиете необходимите умения. След като натрупате опит, е добре да се запознаете с основните каскади и трикове. Важно е да се отбележи, че уейкбордингът е отлично занимание за почти всеки воден басейн и има няколко уейкпарка, които разполагат със специални асансьори и рампи за извършване на гореспоменатите еволюции с дъската.  

Подробна информация Описание