Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Транспорт и съхранение на велосипеда

Транспортиране и съхранение на велосипеди - изберете правилното оборудване в Sportano 

Отивате на продължително пътуване с приятели или на семейна почивка? Планирате ли да вземете велосипедите си със себе си? Със сигурност ще се нуждаете от подходящото оборудване, за да транспортирате и съхранявате удобно и безопасно вашите велосипеди. Често е полезно да вземете велосипеда си с автомобил дори при кратки пътувания, така че транспортното оборудване може да е от съществено значение. В нашия магазин Sportano ще намерите багажници за велосипеди за куки, покриви, кутии за велосипеди и покривала от професионални марки като Elite, Topeak, Thule, OXC или EVOC

Как да транспортираме велосипеди правилно и безопасно? 

Любителите на колоезденето несъмнено знаят, че има моменти, в които е разумно да вземат със себе си едноколесен велосипед. Много хора предпочитат да превозват велосипеда си в автомобила, но това често е непрактично решение - заема много място и прави невъзможно превозването на повече багаж или хора с вас. Изисква се усилие, тъй като понякога някои части на велосипеда трябва да се откачат и демонтират, за да се поберат вътре. Стойките за велосипеди работят много по-добре и затова все повече хора ги избират. Това са предимно багажници за покрив, багажници за велосипеди на задната врата или багажници за закачане на автомобил. При първото решение багажникът трябва да бъде съобразен с модела на превозното средство и използваните релси. Другите видове, от друга страна, изискват закупуването и монтирането на специална конструкция или държачи.  

Видове стойки за велосипеди - каква е разликата? 

Сред видовете багажници за велосипеди можем да отличим багажник за велосипеди за покрива, който е едно от най-популярните решения. За целта е необходимо към автомобила да се монтират специални греди, към които се закрепва действителният багажник и върху които могат да се поставят дори няколко велосипеда. Този модел позволява да се носи целият велосипед или да се свалят колелата - всичко зависи от избрания продукт. Друг вид е носачът за велосипеди на теглича, при който носачът се монтира на теглича на автомобила и практически е готов за товарене. Обикновено все още е необходимо да се регулират съответно всички закрепващи елементи и да се постави велосипедът - на теглича могат да се монтират няколко велосипеда. Някои модели имат възможност за накланяне на багажника, така че задната врата на автомобила да се отваря бързо и удобно. От друга страна, багажникът за велосипеди на задната врата е универсално решение, което работи за повечето автомобили и не изисква допълнителни части или компоненти. Просто приспособете модела към формата и размера на задната врата на автомобила.  

Как да изберете правилния багажник за транспортиране на велосипеда си? 

Когато избирате подходящия багажник за транспортиране на велосипед, преди всичко вземете предвид честотата на използване, модела и размера на автомобила, броя на велосипедите, които превозвате, или дори броя на хората и багажа в допълнение към велосипедите. Изберете модел, който се характеризира с лесен и бърз монтаж и осигурява сигурност при транспортиране на велосипеди. Освен това багажникът трябва да има ключ или заключващо устройство, за да се предотврати кражба или преместване на велосипеда от мястото му. Това е изключително важно при дълги пътувания, когато оставяме автомобила без надзор за дълъг период от време. Носачите за велосипеди, монтирани на хич и на покрива, са най-популярните решения за удобно транспортиране на велосипеди.  

Транспортиране и съхранение на велосипеди - на кои марки си струва да се заложи? 

В зависимост от избрания тип, багажникът за велосипеди Thule за кука е удобно и изключително функционално решение. Освен споменатата марка, производителят Elite предлага и багажници за покрив. В нашия магазин ще намерите и кутии за велосипеди, включително транспортен куфар за поставяне на велосипеди и безплатен транспорт от марката Thule. Ако имате нужда от покривало, за да съхранявате велосипеда си безопасно и удобно, изберете покривала за велосипеди от EVOC, OXC или Topeak.  

В Sportano ще намерите висококачествено оборудване за съхранение и транспортиране на велосипеди от реномирани производители. Нашето професионално обслужване на клиенти ще ви помогне да изберете подходящото оборудване, а ако даден продукт не ви допадне - можете да го върнете до 30 дни! 

Подробна информация Описание