Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Грипове за тенис

Обвивки за тенис - намерете правилния модел в магазина на Sportano

Започвате да играете тенис или искате да подобрите техниката и уменията си? Каквото и да е нивото ви на опит, струва си да се погрижите за правилното оборудване, за да направите всяка игра не само удобна, но и ефективна. Един от най-важните елементи на тенис ракетата е дръжката, която влияе върху комфорта и прецизността на играта.  Струва си да съчетаете ракетата и дръжката ѝ с подходящите тенис обвивки, които отговарят за захвата, който се изразява в силата и мощта на удара. В офертата на Sportano.bg ще намерите висококачествени тенис обвивки от доказани производители като YONEX, HEAD, BABOLAT, Wilson или Tecnifibre.

Основа или на открито, или видове обвивки за тенис ракети

На пазара се предлагат два вида обвивки за ракети: основна обвивка за ракета за тенис и външна обвивка за ракета за тенис. Първият тип се монтира на дръжката на ракетата, а лентата е снабдена със специални отвори, които са предназначени да отвеждат влагата и потта. Основната обвивка е много по-дебела от външната обвивка, известна още като горна обвивка. От друга страна, външната обвивка се поставя върху основната обвивка и има за цел да подобри дебелината на дръжката, да защити основната обвивка и да осигури по-добро усещане за самата ракета.

При избора си заслужава да се обърне внимание и на вида на повърхността на самите фолиа, където се прави разлика между лепкави и сухи фолиа. Сухите обвивки са приятни на допир, но трябва да се държат много по-здраво по време на игра, за да се предотврати въртенето или изплъзването им по време на движение. От друга страна, лепкавите обвивки прилепват добре към ръката и не се въртят, но могат да предизвикат усещане за липса на здрав захват.

Избор на правилната обвивка за тенис

При избора на подходяща обвивка за тенис ракета трябва да се обърне внимание на абсорбцията на влага, тъй като изделието трябва да абсорбира добре влагата, водата или потта. Ръцете се изпотяват при интензивно натоварване, което води до отслабване на захвата на ракетата. Що се отнася до захвата, струва си да разгледате внимателно избраната ракета с обвивка, която трябва да осигурява отличен захват, допринасящ за ефективна и удобна игра. Тук е важно да се разгледат видовете обвивки - лепкави и сухи, т.е. с лепкава повърхност, която не се върти по време на игра, или сухи, даващи приятно усещане.

Наред с това обърнете внимание на дебелината, тъй като по-тънката обвивка дава много по-добро усещане за ъгъла на дръжката и контрола при удар. По-дебелата обвивка осигурява по-слаб контрол, но допринася за по-голям комфорт при игра. При закупуването на обвивки за тенис цената се влияе от качеството и издръжливостта, които вървят ръка за ръка с използваните материали или решения. Когато избирате, съобразете опаковките със собствените си нужди и предпочитания, така че всяка игра да ви донесе незабравимо изживяване.

Обвивки за тенис - ето марките, на които да залагате

В асортимента на спортния магазин Sportano.bg ще откриете тенис обвивки от известни марки като Wilson, YONEX, HEAD, Tecnifibre или BABOLAT. В нашия асортимент можете да се снабдите с висококачествени базови или външни обвивки, които са изработени от издръжливи материали като синтетични тъкани, кожа, филц или еластомери. Със сигурност можете да съчетаете обвивките с ракетата си и собствените си нужди, за да направите всяка игра приятна и ефективна. Ако не сте сигурни кой продукт ще работи най-добре, обърнете се към нашето обслужване на клиенти, за да ви помогнем да направите правилния избор!

Подробна информация Описание