Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Надуваеми дъски SUP

Надуваеми SUP дъски - изберете идеалната дъска в спортен магазин Sportano 

Когато започвате приключението си със SUP или Stand Up Paddle, си струва да обмислите коя дъска ще е най-подходяща за вас. Ако сте начинаещ, надуваемата дъска със сигурност ще ви допадне, тъй като е изключително удобна и лесна за използване, както и не заема много място при транспортиране и съхранение. За по-опитните има дъски за специфичен стил на плуване и вид гребане. В нашия магазин Sportano предлагаме висококачествени надуваеми дъски за SUP на реномирани производители като Aqua Marina, JOBE, Pure4Fun, Viamare, Coasto, AQUASTIC, STARBOARD, Unifiber или Red Paddle Co

Надуваема дъска за гребане - с какво се различава? 

Надуваемата дъска SUP е модел, който в момента е много популярен сред любителите на водните спортове. Това е така, защото дъската е изключително лесна за използване, транспортиране и съхранение. Самата дъска, когато не е надута, се побира в раница или калъф за носене и може да се надуе бързо и удобно само преди влизане във водата. Всичко това се дължи на технологията Drop-Stitich, която се използва при производството на повечето модели дъски. След като се надуе, дъската незабавно става твърда и стегната благодарение на гореспоменатата технология, която съдържа хиляди полиестерни влакна. Камерите на Drop-Stitch изправят влакната, като правят цялата структура здрава и твърда. Други видове дъски са твърдите дъски, които поради своята конструкция не могат да се сгъват и заемат много място. Надуваемите SUP дъски могат да се използват не само за плуване със Stand Up Paddle, но много хора ги използват и за риболов или дори за практикуване на йога.  

Защо да изберете надуваема SUP дъска? 

Плуването със SUP дъска е вид дейност, която е подходяща за почти всички, независимо от възрастта или нивото. Използването на дъска и активността във водата подобряват физическата форма, а благодарение на универсалната си употреба SUP е подходящ за деца, възрастни и дори за хора, които не са физически активни. Както вече беше споменато, надуваемите дъски са много популярни, защото са много лесни за взимане със себе си във водата. Достатъчно е да опаковате продукта в раница или специален калъф и след това да го напълните с въздух, преди да влезете във водата. Когато приключите с плуването, можете да изпуснете въздуха и да приберете дъската обратно в калъфа. Освен това е изработен от здрави материали и съвременни технологии, които гарантират, че след като бъде напомпан, бордът е изключително твърд, стегнат и стабилен при всякакви условия.  

Как да изберете надуваема SUP дъска? 

Индивидуалният модел на надуваемата дъска SUP е пригоден за различни начини на плуване, поради което можете да намерите модели с определени форми:  

  • състезателен борд - дълъг, обикновено над 370-380 см, и тесен, отличаващ се със заострения си нос; 
  • Универсална дъска - с дължина около 300-330 см и ширина 75-85 см, с тънка и заоблена форма; 
  • Дъска за туризъм - това е дъска със заострени краища, при която единият край е по-скосен и обикновено е дълга до 370 cm; 
  • сърфборд - най-късата дъска със заоблени краища, предназначена за плуване и плъзгане по вълните с по-висока скорост.  

За начинаещи се препоръчва универсален модел, който е доста гъвкав, което го прави подходящ за много условия. За по-състезателно плуване и при по-високи скорости е препоръчително да изберете състезателна или туристическа дъска.  

Когато избирате надуваем борд, обърнете внимание на твърдостта и плаваемостта, като първият параметър зависи от дебелината на модела, налягането (PSI) и използваните материали и технологии. Дъските с дебелина 10-14 см са по-леки модели, докато дъските с дебелина 15 см и повече могат да носят по-голямо максимално натоварване. Материалите и технологиите също са от значение, като дъските, изработени от еднослойна PVC пластмаса, са по-малко твърди от тези с два или три слоя. За разлика от тях, за направата на дъска обикновено се използва технологията на залепване, при която се прави разлика между залепени и заварени дъски (популярни решения са Fusion Technology и MSL). Дъските, проектирани по метода на лепене, често са много по-тежки. Когато избирате подходящата дъска, съобразете модела с максималното натоварване, както и с броя на хората, които ще я използват едновременно, тъй като на пазара има дъски за трима, четирима и дори шестима души.  

В Sportano ще намерите висококачествени надуваеми SUP дъски от професионални марки като Skiffo, SPINERA, JOBE, Aqua Marina или WATTSUP. Изберете правилния модел според предназначението, размера, максималния товар или броя на хората. Нашето обслужване на клиенти ще ви помогне да изберете правилния продукт, а ако той не отговаря на очакванията ви, можете да върнете дъската до 30 дни! 

Подробна информация Описание