Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Пончо

Пончо - изберете правилния модел в магазин Sportano 

Плажните пончота отдавна са незаменим елемент, когато отидете до водата, независимо дали плувате, практикувате водни спортове или просто се разхождате по плажа. Правилният модел ви предпазва отлично от пориви на вятъра и студ, а също така подсушава кожата ви, когато излезете от водата. В категорията "Пончо" на спортния магазин Sportano.bg ще откриете висококачествени мъжки, дамски и детски модели на професионални марки като Speedo, Rip Curl, Billabong, JOBE, ION, Mystic, Quiksilver, ARENA, AQUA-SPEED или Cressi.  

Качулки, плажни или за сърф - видове пончо 

Сред стиловете пончо можем да различим плажни пончота и пончота за плуване, които са изработени от бързосъхнещи материали, така че след плуване бързо изсушават кожата и абсорбират водата. От друга страна, за водните спортове ще е идеално пончото за сърфиране, което е предназначено за всички любители на водните дейности. Той гарантира комфорт по време на употреба и е изработен от материали, които са проектирани да не затрудняват движението и да прилепват свободно към тялото след плуване. Когато търсите подходящия модел, можете да изберете пончо с качулка, което ви позволява да защитите главата си от студа и бързо да абсорбирате водата. Тази кройка се препоръчва за деца и за плажно облекло. Освен това ще намерите мъжки пончота с моржове или дамски пончота с моржове, които ви позволяват бързо да се преоблечете след плуване с моржове в студена вода.   

Кога си заслужава да изберете да си купите пончо? 

Пончото е част от облеклото, която е полезна, когато сте на плажа, в басейна или се занимавате с водни дейности като сърф, кайтсърф или уейкборд. Преди всичко тя ви позволява бързо да наметнете материала върху себе си, когато излезете от водата, така че кожата ви да изсъхне и да ви предпази от студа или слънцето. Освен това пончотата могат да заменят класическите кърпи за подсушаване на тялото, тъй като са изработени от бързосъхнещи материали, а по-дългите модели покриват практически по-голямата част от тялото. В резултат на това той може да се носи, когато не сте във водата, като същевременно не затруднява движенията ви.  

Как да изберете подходящото пончо? 

Когато избирате подходящо пончо за плуване или водни спортове, обърнете внимание на материала на изработката, където обикновено се различават памук, велур, микропамук или синтетика, особено за дъждоустойчивите модели. Моделът, който сте избрали, трябва да е приятен на допир, както и да е лек и да ви позволява бързо да се преоблечете или да облечете материала, след като излезете от водата. Правилният материал също така не предизвиква дразнене на кожата или дискомфорт при носене. Пончото трябва да има абсорбиращи свойства, т.е. материалът трябва да абсорбира вода и в същото време да е бързосъхнещ. Така кожата ви ще изсъхне бързо, а материята ще ви стопли лесно, за да не се простудите. Освен това регулирайте кройката според нуждите си, тъй като пончото трябва да осигурява бърза смяна на гардероба и възможност да остане топло. Най-добре е да избирате по-дълги кройки с качулка и с ръкави, странични прорези или ципове.  

Избор на пончо за вашето дете 

Когато избирате пончо за детето си, обърнете внимание на материала на производство и качеството на тъканта, тъй като тя не трябва да причинява дискомфорт или да дразни кожата, когато се носи. Най-добре е да изберете памучни или велурени модели, които ще предпазят детето ви от студа и бързо ще абсорбират водата. За малките деца е най-добре да изберете пончо с качулка, за да може косата им да изсъхне по-бързо, да са защитени от вредните слънчеви лъчи и главата им да не изстива, когато излизат от водата. Освен това моделът на детско пончо с качулка ще гарантира, че детето няма да загуби кърпата, когато тича и играе. Заслужава си да изберете и детско дъждобранче, което е изработено от пластмаса, за да предотврати проникването на вода. Такъв дизайн е подходящ за екскурзии или разходки. За слънчеви бани и къпане можете да изберете детско пончо за къпане или плажно пончо за деца.  

Избор на пончо в зависимост от целта 

Пончото е идеално за престой край водата, тъй като позволява бързо и лесно да се подсушите, след като излезете от водата, а благодарение на свободната му кройка обличането няма да е проблем. Той предпазва от вредните слънчеви лъчи, както и от вятъра и студа. В зависимост от материала пончото попива бързо вода. Ето защо пончото може да се използва за слънчеви бани, плуване, в басейна, както и за водни спортове, например сърф. Има причина да се създават специални пончота за сърфиране, плуване, плаж и дори пончота с моржове за жени и мъже.  

Дамски, мъжки и детски пончота 

На пазара се предлагат различни модели пончо, включително мъжки, дамски и детски. Сред тях можете да намерите дамски плажни пончота, дамски пончота, елегантни пончота или пончота за жени с моржове. Мъжките плажни пончота, пончотата за плуване, пончотата за сърфиране и пончотата "морж" също са идеални. Със сигурност трябва да снабдите детето си с пончо, ако искате да го предпазите от студа или слънцето и да имате гаранция, че тялото му няма да изстине твърде бързо. Детските дъждобрани и пончотата за плуване са най-популярните модели. Преди всичко обърнете внимание на подходящия размер, тъй като пончото обикновено има универсална кройка, която бързо се адаптира към фигурата както на възрастния, така и на детето.  

Пончо за плажа и извън него - коя марка да изберете? 

В магазина на Sportano.bg ще намерите висококачествени дамски, мъжки и детски пончота от известни марки като Cressi, ARENA, AQUA-SPEED, ION или JOBE. Избраните модели са идеални за басейна, плажа, плуването и водните спортове. Асортиментът включва класически пончо, т.е. такива, които се носят пред главата - къси или дълги, със или без качулка. Съществуват и модели, изработени от специален материал, който предпазва от дъжд, памук или велур, и можете да изберете подходящата кройка според нуждите си. В Sportano ще откриете пончо, което може лесно да се регулира по размер и цвят. 

Подробна информация Описание