Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Дъски за сърф

Сърф дъски - изберете перфектния модел в магазин Sportano 

Сърфингът е отлично занимание в началото на приключението с водни спортове. Преди всичко то подобрява двигателната координация, изгражда добра физическа форма и ви дава повече увереност при контакт с водата. В допълнение към подходящата физическа форма и подготовка ще ви е необходимо и основно оборудване, като например дъска за сърф. Подбрани са според вида сърфиране, нивото на уменията и височината или теглото, така че да ви гарантират безопасно и удобно оборудване. В Sportano ще намерите сърфове от професионални марки като JOBE и Lib Tech

За деца, надуваеми, моторни или дървени - видове дъски за сърф 

Дъската за сърф трябва преди всичко да е съобразена с човека, който ще я използва. Дължината, ширината, формата и материалът на конструкцията са изключително важни, за да сте сигурни, че използвате висококачествено оборудване. Сред дъските за сърф има няколко основни вида.  

  • Шотборд - това е къса дъска (с дължина до около 210 см), добре оформена и с обтекаем дизайн за по-добро влизане във вълните. 
  • Лонгборд - както подсказва името, това е по-дълъг вариант на дъска, който гарантира стабилност и твърдост, както и лесна маневреност във вълните. 
  • Funboard - междинна версия на дъска между shotboard и longboard. Тя е с по-тесни ръбове и е подходяща за хора, които искат да преминат от по-къса към по-дълга дъска. 
  • Fishboard - къса дъска с характерна форма, обикновено тясна, така че да може да се използва дори при неблагоприятни водни условия.  

Освен това ще намерите надуваеми дъски за сърф, които са лесни и удобни за транспортиране и съхранение, както и дъски за сърф за деца. Те се характеризират с много по-малки размери и форма, което ги прави най-подходящи за най-малките любители на водните спортове. Ако търсите по-модерно оборудване, изберете дъска за сърф с двигател и електрическа дъска за сърф, които ще улеснят плъзгането по вълните и ще ви позволят удобно да сменяте режимите. 

Сърф дъските включват: дървена дъска за сърф (за скейтборд, т.е. "хвърляне" във вълните и плъзгане над тях) и дъски, изработени от пяна, ламинат, фибростъкло и въглеродни влакна, както и от епоксидна смола.  

Как да изберете правилната дъска за сърф?  

Най-важният параметър при избора на дъска е нейната вместимост (определена в литри), като за всеки вид дъска има различни стойности. За шотборд това са около 30-40 литра, за фънборд - 40-60 литра, а за лонгборд - около 60-100 литра. Това помага да се определи как ще се държи дъската, когато потребителят легне върху нея. По-малкото газене също така оказва по-малко съпротивление и улеснява движението по повърхността на водата. Освен това трябва да се вземе предвид телесното тегло, което също оказва влияние върху плаваемостта. 

Що се отнася до материала на дъската, обикновено се прави разлика между пяна, която е безопасна и мека, така че не причинява ожулвания и е идеална за начинаещи. Въпреки това той има по-голямо тегло и е по-голям, така че може да бъде труден за транспортиране. За разлика от тях дъските, изработени от ламинат или епоксидна смола, са много по-бързи и маневрени от дъските от пяна. По-дълготрайни са и ви позволяват да сърфирате на по-големи вълни. В някои дъски има и материали като фибростъкло или въглеродни влакна, които допринасят за по-малкото тегло на оборудването. За скимборд, т.е. за плъзгане по вълните, добре ще се отрази дъска, изработена от дървен материал.  

Как да изберете първата си дъска за сърф за начинаещи? 

Размерът на дъската за сърф за начинаещи трябва да бъде съобразен с нуждите на човека, така че той да няма проблеми с ориентирането във водата и в същото време да не се откаже твърде бързо от изучаването на този спорт. Твърде малка дъска може да доведе до трудности при задържането на дъската. Затова изберете достатъчно дълга и широка дъска със заоблени ръбове - използвайте други модели, след като овладеете всички основи. Правилната дължина на оборудването е около 210-260 см. 

Дъска за сърф за начинаещи, изработена от пенопласт, ще се представи добре благодарение на контурната си форма. Той е предназначен за по-спокойни условия във водата. Можете също така да изберете надуваема дъска за сърф, която не заема много място при транспортиране и се съхранява лесно.  

Как да изберете дъска за сърф за детето си? 

 Ако искате да купите дъска за сърф за детето си, тя трябва да е възможно най-подходяща за ръст и тегло. Тук можете да се спрете и на модели, изработени от пяна, тъй като тя улавя вълните по-лесно и е безопасна за използване поради мекия си материал. Той ще бъде идеален преди използването на твърди дървени или ламинатни плоскости.  

Сърфове - на кои марки си струва да се залага? 

В Sportano ще намерите висококачествени продукти за сърф от марката Lib Tech, които са изработени от пяна, въглеродни влакна и стъклопласт. Някои модели имат специално удължен опашен блок и нос, както и вдлъбнато дъно за по-добър ефект на плъзгане по вълните. От друга страна, марката JOBE предлага леки продукти с пенопласт и удобна вдлъбнатина за рамото. Ако искате да практикувате скимборд, т.е. да се плъзгате по вълните, дървена дъска за сърф от марката JOBE, която е изработена от 9 слоя клен, ще бъде идеална. Ще намерите всички продукти на гореспоменатите марки в различни размери и капацитет, за да можете да съобразите оборудването с нуждите си. 

Подробна информация Описание