Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Щипки за нос и тапи за уши за плуване

Щипки за нос и тапи за уши за плуване - комфорт и безопасност във водата

Тапите за плуване и подложките за нос са малки, но изключително важни аксесоари за всеки, който използва басейн или други водни басейни. Те не само осигуряват комфорт и безопасност при плуване, но и помагат да се избегнат неприятни заболявания, свързани с вода в ушите и носа. В Sportano.bg ще намерите висококачествени подложки за нос и тапи за плуване от професионални марки като Speedo, Nike, arena, TYR или Cressi.

Подложки за нос за плуване – защо да ги използваме?

Подложките за нос са аксесоари, които предотвратяват навлизането на вода в носа по време на плуване. Благодарение на това плувецът може да се съсредоточи върху техниката на плуване, без да се налага да извлича вода от носа. Подложките за нос са особено полезни при плуване свободен стил или гръб, където честото потапяне на главата във водата е неизбежно.

Видове плувни носове - кой да изберете?

На пазара има различни видове плувни носове. Струва си да изберете този, който ще бъде подходящ за нашата анатомична структура на носа и вида плуване, който предпочитаме. Най-популярните видове носове за плуване включват:

  • Подложки за нос с ленти - това е най-популярният тип накрайник за плуване. Имат лента за глава, която ви позволява да държите носа здраво в носа. По този начин подложките за нос не се движат по време на плуване и ефективно предпазват от навлизане на вода в носа.
  • Подложки за нос без лента за глава - това са подложки за нос, които имат специален накрайник, благодарение на който се задържат в носа. Подложките за нос без лента са удобни за използване и не пречат при плуване.
  • Подложки за нос с допълнителна защита - представляват подложки за нос, които имат допълнителни вложки или елементи, които предотвратяват по-ефективното навлизане на вода в носа. Тези модели са особено препоръчителни за хора, които често потапят главата си под вода и имат нужда от повече защита.

Тапи за уши - защита от вода и инфекции

При плуване не само носът е изложен на вода, но и ушите. Затова си струва да използвате тапи за уши, които предпазват от навлизане на вода в ухото и предотвратяват инфекции. В допълнение, тапите за уши са особено полезни за хора, които са предразположени към ушни инфекции или страдат от алергии.

Видове тапи за уши - какви се предлагат на пазара?

На пазара има различни видове тапи за уши, в зависимост от предпочитанията и нуждите на потребителя. По-долу са най-популярните видове:

  • Восъчни тапи - направени от естествени съставки като пчелен восък или парафин. Восъкът създава специално уплътнение, което предотвратява навлизането на вода в ухото. Восъчните тапи са лесни за използване, но изискват малко практика и време за поставяне.
  • Дунапренови тапи – това е най-простият и евтин вид тапи за уши. Изработени от мека пяна, те се адаптират към формата на ухото и създават плътно уплътнение, предотвратявайки навлизането на вода. Тапите от пяна са лесни за използване, но трябва да се сменят редовно, тъй като губят своята еластичност и ефективност след няколко употреби.
  • Силиконови тапи - това са по-издръжливи и удобни за използване тапи. Изработени от мек и гъвкав силикон, те се адаптират към формата на ухото и образуват плътно уплътнение, предотвратявайки навлизането на вода. Силиконовите тапи са лесни за използване и могат да се използват повторно, което означава, че са по-икономични в дългосрочен план.
  • Тапи за регулиране на налягането - това са усъвършенствани тапи, които имат специална система за регулиране на налягането. Благодарение на това можете да регулирате нивото на тапите според индивидуалните нужди и предпочитания на потребителя. Тапите за уши с регулиране на налягането са по-сложни за използване, но позволяват по-голям контрол върху количеството вода, което може да влезе в ухото.
Подробна информация Описание