Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Плавници за плуване

Плувни плавници - издръжливи и надеждни модели можете да намерите в магазин Sportano 

Плувните плавници са основно оборудване, ако искате да оформите фигурата си и да подобрите ефективността си по време на тренировка. Те са полезни не само за гмуркане, но и за плуване, което ги прави подходящи както за възрастни, така и за деца. Ако искате да подобрите техниката си, изберете висококачествени плавници за плуване, за да направите всяко обучение във водата ефективно и удобно. В спортния магазин Sportano предлагаме широка гама от продукти на марки като AQUA-SPEED, ARENA, Nike или Speedo

Изграждане и експлоатация на плавници за плуване 

Плувните плавници подобряват ефективността на тренировките, оформят фигурата и укрепват определени части на тялото, включително краката и ръцете. Те увеличават скоростта при плуване, облекчават натоварването на градовете и позволяват по-ефективно движение във водата. Когато избирате правилния модел перки, е важно да обърнете внимание на техните видове и конструкция. На първо място, има два вида перки.  

  • Wellingtons - носят се на бос крак и трябва да прилягат плътно към стъпалото, за да се предотврати навлизането на вода. Те работят най-добре, когато плуват в затворени водни басейни.  
  • Плавници с ленти - подходящи за плуване в морето и за гмуркане, когато се носят върху неопренови обувки (ботуши за гмуркане).  

Освен това има перки с две дължини: къси и дълги. Късите плавници за плуване ви позволяват да достигнете скорост по-бързо и не изискват много сила. Те са подходящи за начинаещи и хора, които не плуват редовно. От друга страна, дългите плавници изискват правилна техника на плуване и затова са предназначени за по-опитни плувци. Те ангажират и въздействат върху повечето мускулни части.  

Плувните плавници също могат да се разделят на меки и твърди. Параметърът за твърдост е изключително важен фактор при избора на подходящ модел. Твърдите плавници са по-подходящи за хора, които се чувстват комфортно във водата и имат опит. Те изискват много мускулна работа, за да се постигне необходимата скорост. От друга страна, меките плавници се препоръчват за начинаещи, тъй като не изискват толкова много мускулна работа и улесняват извършването на маневри във водата.  

Как да изберете подходящите плавници за плуване? 

Изборът на плавници за плуване зависи не само от вида, степента на твърдост или конструкцията. Размерът също си струва да бъде взет предвид, тъй като перките не могат да бъдат прекалено слаби или прекалено малки. Те трябва да прилягат възможно най-плътно към стъпалото, за да се предотврати навлизането на вода, но също така не трябва да притискат и да причиняват ожулвания. Преди да купите, е добре да измерите перките на босия си крак, ако избирате модел за теле, и след това да направите няколко крачки и замахвания във въздуха, за да видите как работи перката. По-късно разгледайте твърдостта на перките, където меките дизайни се избират от аматьори и начинаещи, а твърдите - от професионалисти и по-опитни хора.  

Избор на подходящи плавници за обучение по плуване 

Когато избирате подходящите плавници за обучение по плуване, избирайте не само подходящия модел по отношение на вида или дължината, но и по отношение на твърдостта. Твърдостта е отговорна за скоростта, с която се движите във водата, като колкото по-твърди са продуктите, толкова по-бързо ще постигнете по-голяма скорост.  

Ако тепърва започвате или сте начинаещ в плуването, определено е по-добре да изберете дълги, меки плавници за плуване. Те подобряват управлението във водата, а когато използвате и дъска, осигуряват подходяща плаваемост и стабилност. 

Избор на плавници за плуване за деца 

Плувните плавници за деца трябва да се избират с оглед на начина на носене и регулирането им. На първо място, има два варианта за поставянето им - на бос крак или върху неопренова дреха. Освен това плавниците трябва да могат да се регулират, така че да можете да ги приспособите към размера на детското стъпало и те да "растат" заедно с детето, без да се налага да купувате друг модел. Детските плавници за плуване трябва да са гъвкави, за да може движението с тях във водата да е удобно и да не е трудно. За най-малките любители на плуването са подходящи къси плавници за плуване. Те не изискват голяма сила, което ги прави по-удобни за използване в ранните етапи.    

Марки, предлагащи плавници за плуване 

Ако търсите плавници за плуване с ергономична форма и дизайн за максимална устойчивост във водата, изберете плавници от Speedo. Повечето от моделите са дълги или къси, а отделните модели се отличават с модерната технология 3D Foot Scan, която гарантира правилното прилягане, така че перките да стоят стабилно на крака ви. Освен това можете да изберете плавници от марките Nike или ARENA, където ще намерите подходящите модели за комфортно плуване. За децата се снабдете с плавници за плуване от AQUA-SPEED, които имат специални подсилвания, които насочват водата покрай перата и също така намаляват вибрациите, причинени от вълнението на водата. 

Подробна информация Описание