Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Плаващи дъски и осмици

Плувни дъски и осмици - изберете правилния модел в магазин Sportano 

Плувната дъска и осмицата са основни части от оборудването, които се използват основно при изучаване и развиване на умения в определен стил на плуване. Оборудването улеснява поддържането на потребителя на повърхността на водата. Благодарение на дъската за плуване обучението и усъвършенстването на техниката ще бъдат много по-лесни и по-безопасни. Децата и хората, които тепърва се учат да плуват или не се чувстват уверени във водата, също трябва да се снабдят с този вид плувно оборудване. В Sportano ще намерите висококачествени дъски за плуване и фигури от професионални марки като Speedo, Nike, TYR, AQUA-SPEED, FUNKY TRUNKS, ARENA или Funkita

Класически плувни дъски и осмици - каква е разликата? 

Плувната дъска е изключително полезно приспособление, особено ако започвате да плувате или искате да подобрите стила и техниката си. Преди всичко, той е отговорен за повишаване на безопасността, тъй като ефективно ви държи на повърхността и потребителят се чувства уверен. Класическите дъски за плуване обикновено са проектирани с пяна, която осигурява стабилност, твърдост и подходяща плаваемост. Предлагат се и надуваеми дъски за плуване, изработени от пластмаса, които се отличават с ниско тегло и са много лесни за транспортиране и съхранение. Надуваемите дъски за плуване не заемат много място, което ги прави изключително удобни за пътуване.  

Плувните дъски се различават не само по материала на изработка, но най-вече по формата си. Най-популярните модели са елипсовидни или полукръгли, които имат по-голяма повърхност за лесно захващане и по-добро задържане във водата. Освен това е популярна и плувната осмица, предназначена за усъвършенстване на техниката на плуване. Можете свободно да държите осмицата в ръцете си или между краката си.  

Как да изберете правилната дъска или осмица за плуване? 

Ако търсите подходящата дъска, изберете модел, който да отговаря на вашето ниво. Ако сте начинаещ, по-големите дъски са идеални за стабилност и плаваемост. По-малките модели са за опитни плувци, които се чувстват по-комфортно във водата. Плувните дъски също се предлагат в различни форми, както вече беше споменато, класическите модели обикновено са с елипсовидни или по-кръгли размери. Както подсказва името, плувните осмици са оформени като числото осем. Изберете подходящата дъска според собствените си предпочитания, така че да осигурява не само безопасност, но и комфорт.  

Материалът на конструкцията също е важен фактор при избора на дъска за плуване, като обикновено се използва твърда пяна. Той е покрит с грапав слой, който улеснява захващането и увеличава силата на сцепление. По-голяма стабилност и безопасност осигуряват дъските с дръжки или дупки, като такива модели често се срещат сред детските дъски за плуване.  

Плувни дъски и фигури за деца 

Когато избирате дъска за плуване или осмица за детето си, е важно да подберете правилния размер и форма. Малката дъска за плуване е решение за деца, които вече се чувстват комфортно във водата, тъй като тя не осигурява достатъчно стабилност. За обучението е по-добре да изберете голяма дъска за плуване и осмица за плуване. Правилно оформена, тя ще гарантира комфорт и безопасност, а детето ви няма да се умори бързо. Ако търсите компактен модел, надуваемият детски борд за плуване ще бъде удобно решение с ниско тегло.  

Размер на дъските за плуване и фигурите 

Изберете размера на дъските и осмиците за плуване според нивото на уменията и опита си. За начинаещи и по-големи деца, които тепърва започват да се учат да плуват, са по-подходящи по-големи дъски - по-дълги и по-широки. Те са по-стабилни и плавателни, което улеснява коригирането на маневри и грешки. Начинаещите се чувстват много по-комфортно, когато използват голям кайтборд. От друга страна, по-малките дъски са предназначени за опитни потребители, които са уверени във водата.  

Плувни дъски и осмици - марки, на които да заложите 

В Sportano разполагаме с професионални дъски за плуване, както класически модели, така и осмици. Ако търсите осмици за плуване, разгледайте продуктите на FUNKY TRUNKS, Funkita, TYR, AQUA-SPEED или ARENA в различни размери и графични варианти. От друга страна, ще намерите класически дъски за плуване с полукръгли и елипсовидни форми от Funkita, Speedo, Nike, ARENA или AQUA-SPEED. Дъските за плуване и осмиците за деца се избират от марките AQUA-SPEED и TYR, които са покрити с шарка, затрудняваща изплъзването на дъската и гарантираща сигурен захват. 

Подробна информация Описание