Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Костюми за триатлон

Хидрокостюми за триатлон - изберете най-подходящия хидрокостюм в магазин Sportano 

Мислите ли да започнете приключението си с триатлона или може би искате да преминете на следващото ниво в този спорт? Без съмнение ще ви е необходим триатлонен костюм в допълнение към правилната подготовка за тренировка и тренировъчно оборудване. Той ще направи всяко обучение във водата не само удобно, но и безопасно. Преди всичко тя осигурява подходяща защита от студа и отлична плаваемост. В Sportano сме осигурили най-високо качество на пяната за триатлон от марки като Orca, sailfish и Zone3.  

Дамски, мъжки, за начинаещи - видове скафандри за триатлон 

Хидрокостюмът за триатлон е предназначен да поддържа топлината на тялото и да увеличава плаваемостта. Термозащитата е от първостепенно значение, ако тренирате или се състезавате, като ви позволява да се състезавате и да плувате в комфорт. Освен това има пяна с различни размери и дебелини, обикновено между 2 и 5 mm. Колкото по-дебел е материалът, толкова по-добре предпазва от студа. Сред видовете продукти има дамски костюми за триатлон, които не се различават много от тези за мъже. На първо място, кройката за жени е по-тясна в талията и по-прилепнала, докато мъжката пяна за триатлон остава малко по-обемна. За начинаещите пенопластът трябва да бъде избран с подходящ размер, така че да не ограничава движенията. Струва си да знаете, че скафандър за сърф или гмуркане няма да е подходящ за триатлон - те са проектирани по различен начин. Ако започвате да се занимавате с този спорт, изберете професионален и прилепнал костюм.  

Как да изберете правилния костюм за триатлон? 

Добре подбраният скафандър за триатлон трябва да осигурява плаваемост и устойчивост, както и да намалява съпротивлението на водата по време на плуване. Защитата от студ и загубата на топлина в открити води са допълнителни предимства. Когато избирате правилния костюм за триатлон, изберете правилния размер, така че да не е прекалено хлабав около врата, където може да навлезе вода. Трябва да се чувствате възможно най-удобно в пяната и да регулирате дебелината ѝ, за да отговаря на вашия стил на плуване и лични нужди. Начинаещите обикновено избират пяна с по-дебели панели в областта на бедрата и краката. Плувците с висока плаваемост избират тънки пяни с максимална дебелина 3 мм. Опитните плувци, от друга страна, избират дебелина от около 4-5 мм, тъй като се нуждаят от достатъчна плаваемост по цялото тяло. 

Освен размера, дебелината или материала, производителите на костюми за триатлон посочват и температурата, при която може да се използва костюмът.  

Как да изберем костюм за триатлон за начинаещи? 

Чудите се какъв е правилният костюм за триатлон за начинаещи? Той трябва да има специални елементи с висока плаваемост в областта на бедрата и краката. Това ще подобри позицията ви при плуване. От друга страна, в областта на ръцете и раменете материалът трябва да е достатъчно гъвкав за динамични движения. Пяната трябва да приляга възможно най-плътно към тялото, така че да не ограничава движенията и на практика да е като "втора кожа". Моделите от пяна, предназначени за сърфиране или гмуркане, не са подходящи.  

Обличането на триатлонен костюм в началния етап може да бъде трудно. На първо място, триатлонският костюм трябва да се облича постепенно. Когато разтягате, внимателно хващайте следващите гънки на плата, а не вече разтегнатия материал. Крачолите трябва да са на около 4-5 см над глезена, а след като облечете долната част, започнете да слагате само ръкавите.  

Хидрокостюм за триатлон - на кои марки си струва да заложите? 

В Sportano ще откриете професионални пяни за триатлон от марката Orca, които осигуряват по-добра хидродинамика и по-голяма скорост благодарение на обработката на материалите с технологията SCS. В зависимост от избрания модел те гарантират голяма гъвкавост и ви позволяват да извършвате движенията при плуване плавно и без ограничения. Проектирани са така, че да увеличават максимално повдигането на краката и да подобряват стойката. От друга страна, марката Sailfish предлага продукти със специално покритие, което намалява съпротивлението при триене във водата и осигурява свободна свобода на движение. Освен това пяната гарантира повишена плаваемост и оптимизирана позиция на тялото във водата. Ако търсите пяна с гъвкава и обтекаема форма, продуктите на Zone3 заслужават внимание. Някои модели имат специални панели за плаваемост, които улесняват движението във водата.  

Подробна информация Описание