Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Термоси

Термоси - издръжливи и дълготрайни модели за задържане на топлина в магазин Sportano 

Термосите поддържат температурата на напитката или ястието за дълго време, поради което са идеални за всички, които ходят по планински пътеки или на къмпинг за един ден. Със Sportano ще можете да оборудвате оборудването си само с практични и качествени елементи. Тук ще намерите термоси за чай, кафе или дълъг обяд от професионални марки като Carp Spirit, Coleman, Jack Wolfskin, Kambukka, Salewa и Tatonka

Термоси за туризъм, обяд, супа или кафе - видове термоси 

Стоманените термоси за пътуване имат два слоя, така че могат да поддържат първоначалната температура на напитката за много дълго време (при професионалните термоси температурата започва да спада едва след около 12 часа). Те служат като термос за чай или кафе, за да имате топла напитка в движение. Предлагат се с различни системи за затваряне - някои имат класическа запушалка с уплътнения, а други имат автоматични капачки, които просто натискате, за да пиете.  

Когато се движите по планински пътеки, е важно да осигурите на тялото си енергия. Наслаждаването на топла храна, приготвена у дома, по време на пътешествие е гарантирано от термоса за обяд, който благодарение на двойната си изолация може да запази обяда ви топъл до 9 часа. Термосът за обяд е значително по-нисък и по-широк от термоса за напитки и има плосък капак с винт. Освен това в термоса за храна е вграден вентилационен отвор, който отговаря за изпускането на парата и регулирането на налягането. В резултат на това той не се аспирира и отварянето му по всяко време е напълно безпроблемно. Този тип термос може да се използва не само по време на път, но и в ежедневието, като се носи храна навсякъде.  

Термоси за кафе и чай и термоси за храна - каква е разликата? 

Термосите за кафе и чай се отличават най-вече с по-голям капацитет от термочашите - можете да намерите вариант, който побира до 3 литра напитка. Материалът, от който е изработен един здрав термос, обикновено е неръждаема стомана, която изолира много добре температурата и е лека. Добро решение са термосите, при които капачката може да се използва като чаша. Така планинската екипировка се намалява до по-малко оборудване, което да вземете със себе си. 

От друга страна, термосите за храна се характеризират с различна форма - по-широки и по-ниски от традиционните. Те имат подходящ размер на чучура, така че храната да може да се поставя и изважда удобно. Тази форма също така позволява бързо почистване на контейнера от остатъците от храна. Те са изработени от двойна пластмаса, която е запълнена с вакуум, благодарение на който топлината се задържа вътре.  

Как да изберете подходящия термос? 

Когато избирате термос за чай, кафе или храна, обърнете внимание на материала, от който е изработен - обикновено това е неръждаема стомана, която се характеризира със своята издръжливост и добро задържане на топлина. Термовете Jack Wolfskin също така имат технология от неръждаема стомана, която не променя вкуса на напитката. От друга страна, термосът на Salewa е изработен от 100% рециклиран алуминий и не съдържа BPA. Съдовете на марката се отличават и с добрите си термични свойства, като някои от тях запазват напитката до 24 часа гореща или 30 часа студена. От друга страна, за храна добре ще ви послужат термосите на марката Kambukka със силиконово дъно и капаци с вентилационен отвор. Те могат да запазят храната ви топла до 9 часа. В Sportano ще намерите термоси от този производител в различни размери и цветове. 

Съобразете съда и по отношение на вместимостта за течности и храна, така че да можете удобно да вземете със себе си напитки и ястия за цял ден туризъм.  

Термоси - как да се уверите, че остават топли за дълго време? 

На първо място, термосът трябва да се почиства и съхранява така, че не само да запазва топлината, но и да се използва дълго време. След всяка употреба на термоса за вечеря и на термоса за кафе или чай той трябва да се почиства добре. Ако оставите съда мръсен, това ще доведе до образуване на утайки и миризми, което се отразява на работата на самия термос. След това, след измиване, трябва да се изсуши и внимателно да се покрие с капак, а накрая да се съхранява в шкаф. По този начин термосът ще служи дълги години и няма да загуби свойствата си. 

Подробна информация Описание