Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Термочаши

Чаши - изберете перфектната чаша за пътуване или термочаша в магазин Sportano 

Търсите подходящата чаша за пътеката, похода или за ежедневна употреба? Термочашата ще бъде идеалното решение, тъй като може да се носи удобно във всяка ситуация, а капацитетът ѝ позволява да приготвите доста напитки. Когато купувате, вземете предвид материала, вида на капачката или продължителността на задържане на температурата. В Sportano предлагаме висококачествени чаши за пътуване от професионални марки като Delphin, FOX International, Kambukka, RidgeMonkey или Tatonka.  

С дръжка, за колата, за деца или за кафе - различни видове термочаши 

Сред видовете термочаши най-популярни са функционалните чаши с капачка "3 в 1". За да използвате чашата, трябва само да натиснете два пъти - първия, за да пиете, а втория, за да запечатате чашата и да предотвратите изтичането на напитката. Това е бързо решение, което ви позволява да пиете удобно при всякакви условия. С такива чаши е възможно да ги затворите напълно, а също и да ги запечатате малко, за да можете да охладите горещия чай или кафе. От друга страна, за автомобила добре ще подхождат класически чаши с малко по-тясна долна част, за да могат да се поберат в поставката за напитки в автомобила.  

Термочашите са изработени от неръждаема стомана със силиконово дъно, което осигурява достатъчно сцепление на чашата и предпазва повърхността от надраскване. Някои от чашите са изработени с технологията Snapclean®, която улеснява поддържането им чисти. Само с две движения капачката може да се свали и да се почисти добре, дори в съдомиялна машина. 

Ако търсите термочаша за деца, изберете подходящия капацитет и размер, както и дизайна на съда - той трябва да е безопасен и удобен за използване. Достатъчно устойчива на течове, за да може детето да е сигурно, че напитката няма да се разлее, докато пие и я носи. Заслужава си да си купите малка термочаша или такава с дръжка за удобна употреба.  

Термочаша или чаша за пътуване - как да изберем правилния модел? 

Термочашата е проектирана подобно на термос, т.е. с две двойни стени, които са запълнени с вакуум. Това решение позволява задържане на топлината във вътрешността. Той е снабден с херметична капачка и мундщук за удобна и бърза употреба. Ако искате да запазите напитката си топла за дълго време, термочашата ще бъде добър избор.  

В зависимост от модела, чашата за пътуване не може да запази топлината в нея по подходящ начин. Понякога можете да намерите такива с пластмасова или силиконова капачка, която ще гарантира, че напитката няма да изстине толкова бързо. 

Как да напаснете термочаша според собствените си изисквания? 

На първо място, термочашата трябва да запазва напитката ви топла за дълго време. Някои модели могат да поддържат висока температура в продължение на няколко до няколко часа. Термочашите обикновено са с малко по-малка вместимост от термосите - от 0,33 до 0,7 литра. В повечето случаи ще намерите чаши от неръждаема стомана и хром, т.е. с технологията Cromargan®, но също и класически стоманени чаши. За предпочитане е да са изработени от издръжливи материали, които не съдържат вредни вещества като BPA. Освен че запазват температурата за дълго време, тези чаши се отличават със своята издръжливост и здравина. При избора на чаша си струва да се обърне внимание на плътността на капака, както и на малката вдлъбнатина в средата на чашата и нехлъзгавата гума, която ще позволи удобен захват. Освен това е добре съдът да е с подходящ капацитет и размер, тъй като може да се използва не само на пътеката или по време на преходи, но и в колата. Термочашата за автомобила трябва да се вмести в пространството в автомобила, да се побере в подходящ държач или място за съхранение. 

Термочаши - колко дълго задържат температурата? 

Една добра термочаша трябва да запазва топлината дълго време. Тя е направена от дебели стени, между които има гореспоменатия вакуум. Това предотвратява нагряването на външния слой и отделянето на топлина към околната среда. Стандартните модели могат да поддържат топлина от 3 до дори 10 часа. При съхранение и транспортиране чашата трябва да е достатъчно херметична, за да запази напитката при висока температура за дълго време.  

На кои марки, предлагащи чаши за пътуване и термочаши, си струва да заложите? 

В Sportano имаме термочаши от Kambukka с технология Snapclean®. Това е иновативна система, която се състои от специален капак 3 в 1, който улеснява отварянето, затварянето и почистването на чашата. От друга страна, туристическата чаша с ухо от Tatonka е отличен избор за пътеката и по време на къмпинг. Предлага се с капачка, която предотвратява бързото охлаждане на напитката. Ако търсите чаша за риболов, предлагаме продукти от марките RidgeMonkey и Delphin, които са изработени от издръжливи материали. Последната има и двойни стени за висока топлоизолация. При нас ще намерите и термобутилки - бързо решение за утоляване на жаждата. Просто отвийте капака и наклонете бутилката. Изработени от неръждаема стомана без съдържание на Бисфенол, бутилките издържат на топлина до 8 часа и на студ до 21 часа. Някои модели имат специални дръжки, за да могат да се закачат на туристическа раница. 

Подробна информация Описание