Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Лиофилизирани храни

Лиофилизирана храна – идеалното решение за всеки пътешественик и не само

Лиофилизираната храна е начин за удължаване на срока на годност на храна, която след процеса на замразено сушене е лишена от вода, но запазва своята хранителна стойност, вкус и аромат. Процесът на сушене чрез замразяване се използва от дълго време и е особено популярен сред пътниците, катерачите и други, които ценят преносимостта и дългия срок на годност на продукта. В Sportano.bg ще намерите широка гама от лиофилизирани храни от реномирани марки като Trek'n Eat или LYOFOOD.

Лиофилизацията като начин за удължаване на срока на годност и запазване на хранителната стойност на храната

Лиофилизацията е процес на отстраняване на вода от замразени продукти чрез подлагането им на ниско налягане и температура. Благодарение на това водата преминава от лед директно в газообразно състояние (сублимация), което запазва структурата на продукта и неговата хранителна стойност.

Една от основните причини за популярността на сушенето чрез замразяване в случая на храни е удължаването на срока на годност на продукта дори до няколко години. Това е особено важно за туристи, алпинисти и други хора, за които достъпът до магазини е ограничен. Сушенето чрез замразяване ви позволява да запазите хранителната стойност на продуктите, така че можете да се насладите на вкуса и аромата на любимите си ястия дори на труднодостъпни места.

Благодарение на сушенето чрез замразяване могат да бъдат запазени много ценни хранителни вещества, като витамини, минерали и протеини, които биха могли да бъдат унищожени при други процеси. В допълнение, лиофилизираните продукти са по-леки и по-малки от оригиналните си форми, което ги прави по-лесни за съхранение и транспортиране. Заслужава да се отбележи също, че лиофилизираната храна се приготвя лесно – просто добавете вода, изчакайте няколко минути и е готова.

Лиофилизирани готови ястия – бърз и удобен начин да се храните здравословно при всякакви условия

Лиофилизираните готови ястия са удобно решение за хора, които търсят бърз, лесен и вкусен начин за приготвяне на храна. Такива ястия са чудесен вариант за хора, които ценят практичността и лекотата на приготвяне на ястия и в същото време искат да се насладят на вкуса и хранителната стойност на храната.

Приготвянето на готови лиофилизирани ястия е много лесно - обикновено просто добавяте гореща вода към тях, изчаквате няколко минути и е готово. Тези съдове са опаковани в удобни и леки опаковки, което ги прави идеални за хора, които се нуждаят от лесни за транспортиране и съхранение и трайни хранителни продукти.

Лиофилизираните готови ястия се предлагат в различни вкусове и варианти. Това могат да бъдат месни ястия, супи, тестени изделия, овесени ядки или десерти. Такива ястия са идеално решение и за хора, които държат на диетата си, тъй като много от тях съдържат точното количество протеини, въглехидрати и мазнини.

Готовите лиофилизирани ястия са особено популярни сред туристите, алпинистите, физически активните хора и любителите на приключенията. Благодарение на тях можете бързо да приготвите вкусна храна на полето, без да се налага да носите много храна със себе си или да готвите в трудни условия. Готовите лиофилизирани ястия се използват и в армията, спасителните служби или космонавтиката, където лесното пренасяне и съхранение на храната е много важно.

Въпреки това си струва да запомните, че готовите лиофилизирани ястия, както много други хранителни продукти, съдържат добавки и консерванти, които имат за цел да удължат срока на годност на продукта. Ето защо е важно да обърнете внимание на състава на такива ястия и да ги ядете умерено.

Подробна информация Описание