Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Ролери за възрастни

Ролкови кънки за възрастни - изберете удобни и надеждни модели в спортен магазин Sportano 

Топлите дни са благоприятни за дейности като каране на ролери. Това е чудесен начин за прекарване на свободното време на открито, както самостоятелно, така и с любимите хора. Карането на ролкови кънки ви позволява да съчетаете физическата активност с релаксация, така че освен правилните умения, не трябва да забравяте и за правилното оборудване. В магазина Sportano.bg ще намерите ролкови кънки за възрастни от доказани марки като Tempish, FILA K2, Roces, Rollerblade, Spokey, Bladerunner, Playlife или Powerslide.  

Ролери за възрастни - изборът не трябва да е труден 

Не сте сигурни как да изберете ролкови кънки за възрастни? Ролковите кънки за възрастни за жени или мъже трябва да се избират по отношение на дължината на релсите, вида на лагерите и колелата - това са най-важните параметри, на които трябва да се обърне внимание. Най-често ще срещнете ролери с 3 или 4 колела, чийто диаметър се измерва в милиметри. Колкото по-малки са колелата, толкова по-бавно е пътуването. Ако търсите универсално решение, най-добре е да изберете колела с диаметър от 70 до 85 милиметра. От друга страна, твърдостта на колелата се обозначава с буквата А, която показва степента на твърдост. Колкото по-ниска е стойността, толкова по-меки са джантите и обикновено можете да намерите меки джанти от 72A до 82A. Твърдите модели са с класове на твърдост от 84А до 101А. Класът на лагера също е важен, тъй като има обозначения ABEC или SG, но това са едни и същи лагери. Разликата между тях е в начина на смазване - първите се смазват с гел (силикон), а вторите - с грес. Начинаещите трябва да изберат ролери с лагери ABEC3 или ABEC5, а по-опитните скейтъри - модели с лагери ABEC7 и ABEC9.  

Ролкови кънки за начинаещи възрастни 

Ако се чудите с какъв тип ролкови кънки да започнете за възрастен, на първо място обърнете внимание на лагерите, колелата и дължината на релсите. Гореспоменатите елементи са от решаващо значение не само за безопасността, но и за комфорта на пътуването. В идеалния случай ролковите кънки за възрастни начинаещи трябва да имат колела с диаметър приблизително 79-83 мм. Освен това е важна и твърдостта на колелата, като буквата А обозначава този параметър. За хора, които са нови в карането на ролери, колелата с твърдост от 72А до 82А ще работят по-добре. Това са по-меки модели, които предлагат по-голяма устойчивост, като същевременно позволяват ниска скорост, което може да е подходящо за начинаещи. Освен това избирайте кънки с лагери ABEC или SG. ABEC обаче е по-популярният избор, а подходящите кънки за начало са моделите с лагери ABEC 3 или ABEC 5. 

Ролки за възрастни с тегло над 100 кг 

Когато търсите подходящи ролкови кънки за възрастни, може да срещнете обозначения, свързани с максималното тегло на потребителя. Това се дължи на използваните материали или на компонентите, които имат ограничение на натоварването. Ето защо, когато вземате решение за избрания от вас модел ролери, обърнете внимание на теглото на потребителя. Ако търсите по-универсални и градски ролери, изберете ролери за фрийскейт. Те са направени така, че да се справят с остри завои, но същевременно са маневрени и удобни.  

В Sportano ще намерите ролкови кънки за възрастни над 100 кг от марки като FILA, Tempish, Powerslide или IMPALA. Със сигурност ще намерите подходящия модел, който да отговаря на вашите нужди. 

Материали за ролки за възрастни 

Добрите инлайн кънки трябва да са изработени от издръжливи материали, а вътрешността на обувките да гарантира добра циркулация на въздуха. Най-добре работят моделите с вентилационни панели. При избора на подходящи ролери обаче трябва да обърнете внимание на материала, от който са изработени колелата. Най-разпространени са гумените ролки за възрастни, т.е. тези, които са изработени от полиуретан (наричан синтетичен каучук). Някои модели имат колела от пластмаса, това са предимно детски продукти, но те имат лошо сцепление и издръжливост. Гумените колела се срещат все по-рядко и несъмнено имат предимството да са безшумни.  

Размери на ролерите за възрастни и правилен избор 

Изборът на правилния размер ролери не е никак лесен, тъй като, подобно на ски обувките, ролерите са отговорни за ефективното предаване на енергия и контрол. Всичко това се отразява на комфорта и безопасността при пътуване. Неправилният размер в същото време води до лошо позициониране на крака в обувката. Обикновено дизайнът на вътрешната подплата е съобразен с формата на стъпалото и има редица решения, които улесняват позиционирането му. Струва си да знаете, че размерът на ролерите може да се различава значително от този на ежедневните ви обувки. Затова преди да закупите, измерете размера на крака си и го сравнете с резултатите, предоставени от производителя. Повечето от тях предлагат номер на стелката от 23 до 31 сантиметра или класическия размер като за други обувки.  

Добре е да обуете ролерите си върху чорапите, с които ще карате, и след това да проверите дали няма хлабина или дали обувките не са прекалено стегнати. Така ще избегнете протриване и дразнене на кожата, а кракът трябва да е стабилен и удобен в обувката.  

Марки, предлагащи качествени ролкови кънки за възрастни 

В асортимента на Sportano.bg ще намерите доказани модели ролери от марки като K2, FILA, Bladerunner, IMPALA, Roces, Powerslide, Spokey, Tempish, Rollerblade или Playlife. Избраните модели са подходящи за каране в градски условия, фитнес, фрийрайд и скейт парк.  

Цените на ролковите кънки за възрастни започват от 82-123 лв и могат да достигнат до няколкостотин лв. Всичко зависи от използваните материали, лагери или решения. На първо място е необходимо да се съобрази предназначението на ролерите с начина на каране, както и да се избере правилният размер. Евтините ролкови кънки за възрастни и с добро качество започват от 82 лв. 

Подробна информация Описание