Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Ролери за деца

Ролери за деца - изберете най-удобните модели в онлайн магазина на Sportano 

Карането на ролкови кънки е активно занимание на открито и е популярно както сред възрастните, така и сред децата. Карането на ролери ви позволява да подобрите физическата си форма, а също така и да накарате малкото си дете да бъде активно. Ако търсите безопасен спорт за детето си, карането на ролкови кънки предлага невероятно преживяване и удовлетворение. За да можете да подобрите комфорта на каране, трябва да изберете правилния модел ролери за деца. В нашия спортен магазин Sportano ще намерите детски ролери от професионални марки като Tempish, Spokey, K2, FILA, Bladerunner, Playlife, Rollerblade или Powerslide

3в1, 4в1, регулируеми или светещи - видове ролери за деца 

Сред ролерите за най-малките любители на кънките ще откриете ролери 3 в 1 за деца и ролери 4 в 1 за деца. Това решение позволява моделът да се превърне в различен вид продукт, като с опцията 3в1 получавате ролкови кънки, кънки и инлайн кънки за деца. От друга страна, моделът 4в1 е не само ролкови кънки, но и кънки, чанти и ролкови кънки в едно. Популярни са и регулируемите ролкови кънки за деца, които позволяват обувките да се регулират правилно. Обикновено в долната част на обувката има специален бутон или лост, който ви позволява да регулирате размера. За любителите на цветовете светещите детски ролери са чудесен избор, който ще се хареса на всяко дете и ще го насърчи да кара.  

Ролерите могат да се разделят и на такива за отдих, т.е. за начинаещи в спорта, и агресивни ролери, т.е. за преодоляване на препятствия. Тези видове ролкови кънки се използват от по-големи деца в скейтпарковете.  

Надеждни и удобни кънки за деца 

Детските ролери се предлагат във варианти с твърди и меки обувки, като първите осигуряват стабилност при каране, но може да не са много удобни. Меката обувка гарантира комфорт и правилен въздушен поток. Правилно оформеният ботуш позволява на крака да се настани сигурно, без да го притиска или протрива. Когато избирате обувка, обърнете внимание на системата за закопчаване, която е отговорна за стабилността и позиционирането на крака в обувката. Най-популярното решение е тристепенната система, т.е. шнурове, велкро и катарама в горната част. Освен това проверете материала, от който е изработена плъзгащата се част - обикновено той е алуминиев или композитен. Алуминиевите калници са много по-леки, имат по-голяма маневреност и позволяват по-прецизно управление. Това е препоръчително решение за деца, които вече са усвоили основните движения. От друга страна, композитните калници са вариант за малки деца, тъй като осигуряват гъвкавост и адекватно абсорбиране на ударите.  

При избора на подходящи ролки си струва да се обърне внимание и на колелата и лагерите. Гумените ролки за деца са популярни модели, изработени от полиуретан с примес на гума. В резултат на това те амортизират добре и осигуряват тиха работа. Размерът и твърдостта на колелата също оказват влияние върху безопасността и комфорта на пътуването. За най-малките деца са подходящи колела с диаметър 40-60 мм и твърдост 74А-82А. За малко по-големи деца е препоръчително да изберете модел с диаметър от 60 до 90 мм. Класът на лагерите обикновено е ABEC 3, ABEC 5 или ABEC 7 и ABEC 9 за опитни фигуристи.  

Размери на ролките за деца 

Добрите детски ролери трябва да са стабилни, за да се предотвратят наранявания и ожулвания по време на каране. Затова изборът на правилния размер е от първостепенно значение, тъй като обувката не трябва да е нито прекалено голяма, нито прекалено малка. Препоръчително е да измерите правилно стъпалото на детето си и след това да сравните резултатите с посочените от производителя стойности. Регулируемите ролкови кънки за деца също са популярни, тъй като позволяват да се регулира дължината им. Сред наличните размери (обозначение ЕС) можете да намерите детски ролкови кънки 26 29, детски ролкови кънки 27 30, детски ролкови кънки 28 31, детски ролкови кънки 29 32, детски ролкови кънки 30 33, детски ролкови кънки 31 34, детски ролкови кънки 33 36 или детски ролкови кънки 34 37. За избраните модели ролкови кънки е препоръчително да погледнете таблицата с размери и да коригирате модела по съответния начин.  

Различни валяци, подходящи за деца на различна възраст 

На пазара можете да намерите ролери, адаптирани към възрастта на детето, като ролерите за малки деца или ролерите за 4-годишни деца са продукти с малък диаметър на колелата (до 60 mm) и лагери ABEC 3 или ABEC 5. Това е оптимално решение, което позволява на детето да се запознае с ролерите, да овладее техниката и да направи първите основни стъпки. От друга страна, ролковите кънки за деца на 7 години и ролковите кънки за деца на 10 години са предназначени за по-големи деца, при които размерите на колелата са много по-големи (до 80-90 мм), а лагерите ABEC 7 и ABEC 9 се използват за опитни скейтъри.  

Кои марки предлагат качествени ролкови кънки за деца? 

В магазина Sportano.bg ще намерите висококачествени детски ролери от Tempish, K2, FILA, Rollerblade, Bladerunner, Playlife или Powerslide. При нас можете да подберете детските ролери според предназначението им - за развлекателно каране, фитнес, фрийрайд или високопроизводително каране в скейтпарк.  

Ако търсите изпитан модел, изберете детските ролкови кънки Spokey с регулируем размер благодарение на тройната система за закопчаване. Оборудван е с алуминиеви плъзгачи, които осигуряват издръжливост и ниско тегло на продукта. Колелата са изработени от издръжлив полиуретан и са снабдени с карбонови лагери ABEC 7. От друга страна, някои модели ролери от марката Roces разполагат със системата Growth Compensator, която осигурява регулиране чрез бутон на задната част на обувката. Системата Cool Breathe се грижи за естествената вентилация на краката, така че дори в топлите дни детето може да кара кънки. 

Подробна информация Описание