Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Колела за ролери

Колела за ролери - изберете правилните модели в магазин Sportano 

Караш ли ролери или тепърва започваш да се занимаваш с това? Колелата на ролерите са компоненти, които се износват много бързо и всичко зависи от качеството и твърдостта, както и от честотата на каране и вида на повърхността. Ако търсите подходящите колела за вашите ролери, разгледайте асортимента, който предлагаме в нашия спортен магазин Sportano. При нас ще се оборудвате с колела на доказани производители като Rollerblade, FILA, USD, UNDERCOVER WHEELS, K2 или Powerslide.  

Размери на колелата на Rollerblade 

При избора на размери на колелата за ролери има категории, които са съобразени с нивото на умения на потребителя. Малките колела са предназначени за начинаещи, за които са важни маневреността и стабилността по време на каране. Обикновено размерите им варират от 50 до 70 милиметра, което осигурява адекватно поглъщане на вибрациите. От друга страна, средните колела са предназначени за средно напреднали ездачи, които карат предимно за развлечение. Диапазонът на размерите е от 71 до 84 мм, така че изберете правилния модел - колела за ролери с размер 72 мм, колела за ролери с размер 76 мм, колела за ролери с размер 80 мм или колела за ролери с размер 84 мм. Тези видове колела ви позволяват да достигнете малко по-висока скорост. Големите колела, т.е. за напреднали скейтъри, са модели с размери от 80 до 100 мм и повече. Ако търсите оптималния модел, изберете 90-милиметрови колела за ролери, 100-милиметрови колела за ролери или 110-милиметрови колела за ролери. Те са идеални за по-бързо каране и за равнинен терен.  

Каучукови, луминисцентни и други - видове колела за ролери 

На пазара се предлагат няколко вида колелца за ролери, като разликите се дължат на използваните материали. Полиуретановите колелца, известни още като гумени ролкови колела, са изработени от полиуретан. Пластмасата е с добра здравина и сцепление. Пластмасовите колела са евтин вариант, но не предлагат достатъчна издръжливост, а в същото време компонентите са податливи на повреди от неравни повърхности. От друга страна, гумените колела на ролерите добре потискат вибрациите и са тихи и удобни за каране.  

Освен това в магазините можете да намерите светещи колела за ролери, които са чудесен визуален елемент и осигуряват светлинен ефект по време на каране.  

Избор на колела за ролкови кънки 

Ако се чудите кои колела за ролери да изберете, трябва да вземете предвид диаметъра и твърдостта на компонентите. Правилният или средният размер влияе върху характеристиките на управление, а колкото по-голям е диаметърът, толкова по-бързо е пътуването. От друга страна, по-малкият диаметър е причина за пъргавината на ролковите кънки. Освен това твърдостта на колелата на ролерите се изразява с буквата А, която е символ от скалата на Шор. Той се отнася до нивото на твърдост на продуктите, които са изработени от полиуретан.  

По време на процеса на избор може да се сблъскате с обозначаването на меки и твърди колела. Първият тип се препоръчва за начинаещи и любители, като твърдостта му е между 74А и 82А. Първата се препоръчва за начинаещи и любители, като твърдостта ѝ варира от 74А до 82А. От друга страна, твърдите колела са с твърдост от 84A до 100A. Колкото по-висока е стойността, толкова по-твърди са колелата. Това се отразява на възможността за постигане на по-високи скорости и значително по-добра издръжливост.  

Марки, предлагащи качествени колела за ролери 

В асортимента на Sportano.bg ще намерите висококачествени колела за ролери от професионални марки като Rollerblade, FILA, USD, UNDERCOVER WHEELS, K2 или Powerslide. Ще бъдете оборудвани с колела за ролери с различни диаметри и нива на твърдост, благодарение на което избраните артикули са подходящи за начинаещи, средно напреднали и напреднали потребители.  

Подробна информация Описание