Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Блокчета за йога

Йога глезенки - изберете правилния модел в магазин Sportano

Когато практикувате йога, независимо колко сте напреднали, йога глезените могат да бъдат полезни и са чудесни както за начинаещи, така и за по-напреднали. Глезените ви позволяват да изпълнявате определени пози, като същевременно са много полезни и подобряват движенията ви на постелката. Ако тепърва започвате да се занимавате с йога, аксесоарите, като например глезените, ще ви бъдат много полезни, особено ако имате здравословни проблеми или искате да разтягате повече тялото си. В асортимента на спортен магазин Sportano.bg ще откриете глезени за йога от доказани марки като Yoga Design Lab, Gaiam, Joy in me, JadeYoga, Spokey, TREXO или Schildkröt.

Куб за йога - употреба, размери и основна информация

Глезенът за йога е много лек и удобен инструмент, който улеснява изпълнението на упражненията върху постелката. Освен това предотвратява наранявания в резултат на претоварване и разтягане на мускулите, поради което е полезен за начинаещи. Глезенът ви помага да научите отделните пози, или асани. Той осигурява опора при заемане на легнала, изправена или седяща поза. Той също така помага за моделиране на стойката и разтягане на тялото, като същевременно укрепва мускулите.

На пазара се предлагат дървени кубчета за йога, коркови кубчета за йога и най-често кубчета за йога от пяна. Дървените предложения обикновено са най-тежките, което не се харесва на всеки поради техните характеристики, но в същото време те осигуряват отлична стабилност. Те се произвеждат от бук, бор или дъб. Корковите кубчета са леки модели и се отличават със своята стабилност по време на упражнения. От друга страна, кубчетата от пяна не оказват натиск, удобни са за употреба и са устойчиви на деформация. Най-универсалният и популярен избор за упражнения в изправено, седнало положение и усукване.

Когато става въпрос за размерите на куба за йога, всичко зависи от модела и производителя, който сте избрали. Те се различават една от друга и трябва да се регулират в зависимост от вашите нужди и комфорт по време на тренировка. Обикновено те са дълги 21-23 см и широки около 11-13 см.

Избор на подходящ куб за йога

Йога глезените са популярни сред начинаещите и по-опитните, които искат да разнообразят тренировките си. Те се използват за опора при изпълнение на упражнения и индивидуални пози. При избора на правилния модел си струва да се ръководите от материала на конструкцията, където най-универсалните продукти са проектирани от пяна или корк. Дървените обикновено са много по-тежки и не са много удобни за използване. Кубът за йога трябва да осигурява стабилност и да позволява пренасяне на тежестта, което е възможно благодарение на правилния дизайн - дори стени или прави ъгли. Освен това обърнете внимание на теглото на продукта, което трябва да бъде съобразено със собствените ви предпочитания. Ако искате лек модел, най-добрата опция е кубче от пяна или корк.

Освен това кубовете за йога се различават не само по материала, от който са изработени, или по размерите си, но и по цветовете си. Това не се отразява на свойствата и употребата на продукта, а позволява той да бъде адаптиран към индивидуалните вкусове на практикуващия. 

Марки, предлагащи качествени глезени за йога

В асортимента на магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени кубове за йога, изработени от пяна, дърво или корк, така че можете да изберете подходящия модел, който да отговаря на вашите нужди. Ще ви предложим продукти на известни марки като JadeYoga, Spokey, Joy in me, TREXO, Yoga Design Lab, Gaiam или Schildkröt в различни размери и цветови варианти. Благодарение на йога глезена ще укрепите мускулите си, ще подобрите стабилността си и ще можете да изпълнявате правилно отделните движения и позиции на постелката.

Подробна информация Описание