Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Топки за хандбал

Топки за ръка - перфектно изработени модели можете да намерите в магазина на Sportano 

Хандбалът се играе не само от професионалисти, но и от аматьори и любители на отборните спортове. Това е чудесна форма на забавление както за деца, така и за възрастни, която може да се играе в зала или дори на плажа. За да бъде играта успешна, е важно да се играе правилно. Изборът на правилния модел зависи от вида на дейността, а продуктът трябва да бъде съобразен и по отношение на размера. В офертата на Sportano.bg ще намерите висококачествени топки за хандбал от доказани производители като Kempa или SELECT.  

Конструкция и основна информация за хандбалните топки 

Всяка хандбална топка се състои от два компонента: капак и вътрешна тръба. Покритието обикновено е изработено от естествена кожа, изкуствена кожа или синтетични материали. Той е оборудван с 32 панела, които са специално зашити заедно, за да гарантират устойчивост на механични повреди и издръжливост по време на игра. Вътрешната тръба, от друга страна, е изработена от латекс и се характеризира с издръжлива и гъвкава конструкция, осигуряваща отлични отскоци. Колкото по-добра е вътрешната тръба, толкова по-дълго ще издържи хандбалната топка.  

Хандбалната топка трябва да е пригодена за потребителя, така че да може да се държи и хвърля удобно и стабилно едновременно. Преди всичко той трябва да отговаря на определени стандарти по отношение на теглото, сферичността или обиколката. Това се проверява на етапа на производство и при издаването на специален сертификат. Параметрите се измерват, като се проверява диаметърът на игралната топка в шестнадесет точки. Освен това налягането в топката трябва да е 0,6 бара

Размери за хандбал 

При избора на подходяща топка е важно да се ръководите от размера, който е предназначен за определена група играчи, както и от възрастта. Има четири категории размери. 

  • Размер 0 - топката е предназначена за юноши, обикновено за деца на възраст под 8 години, и няма специфичните стандарти и критерии, които се срещат при другите размери.  
  • Размер 1 - хандбалната топка с размер 1 трябва да има обиколка между 50 и 21 сантиметра и да тежи приблизително 290-330 грама. Тя е предназначена за момичета на възраст от 8 до 14 години и за момчета на възраст от 8 до 12 години.  
  • Размер 2 - хандбалната топка с размер 2 трябва да има обиколка от 54 до 56 сантиметра и да тежи между 325 и 375 грама. Този размер е предназначен за момичета над 14 години и момчета от 14 до 16 години.  
  • Размер 3 - хандбалният размер 3 има обиколка между 58 и 60 сантиметра и тегло приблизително 425-475 грама. Този размер е предназначен за мъжки отбори на възраст 16 и повече години.  

За плажен хандбал, от друга страна, обикновено жените трябва да избират модели с обиколка от 50 до 52 сантиметра и тегло от 280 до 300 грама. За мъжете това е топка с обиколка от 54 до 56 сантиметра и тегло от около 350 до 370 грама. 

Избор на правилния хандбал 

При избора на подходящ хандбален кош е важно да се избере гореспоменатият размер, който зависи от вида на играта, възрастта и пола. За любителски и развлекателни игри е препоръчително да изберете малко по-малка хандбална топка, която ще осигури високо ниво на комфорт и здрав захват. Освен това обърнете внимание на конструкцията и материала на изработката, където обикновено се използват синтетични материали или кожа. Използваните материали имат за цел да осигурят високо ниво на издръжливост, както и да гарантират сигурен захват при пасове и хвърляния. От друга страна, за плажния хандбал е най-добре да изберете гумени материали, които ще бъдат много по-лесни и удобни за използване.  

Марки, предлагащи качествени топки за ръце 

В Sportano предлагаме висококачествени хандбални топки SELECT, като някои модели са изработени от мека и гъвкава гума за игра на пясък или трева, както и от кожа и други синтетични материали. Триъгълният дизайн на панелите позволява добро сцепление при всякакви метеорологични условия. При нас ще разполагате и с топки с марка Kempa, които ще бъдат подходящи по отношение на размера и цветовите вариации. Възползвайте се от нашето професионално обслужване на клиенти, за да ви помогнем да изберете правилния модел, а ако продуктът не отговаря на очакванията ви - можете да го върнете до 30 дни! 

Подробна информация Описание