Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Вратарски ръкавици

Вратарски ръкавици - изберете подходящ и надежден модел в магазина на Sportano 

Вратарските ръкавици са най-важното оборудване, което се използва пред вратаря по време на тренировка или мач. Преди всичко ръкавиците защитават ръцете и подобряват усещането и захвата на топката. В офертата на Sportano.bg ще намерите широка гама от вратарски ръкавици по отношение на използваните материали и размери. Със сигурност ще намерите подходящия модел, който да отговаря на вашите нужди. Ние ще ви предоставим ръкавици от професионални марки като TITAN, SELECT, uhlsport, 4Keepers, PUMA, Reusch, Football Maters или RG

Видове и размери на вратарските ръкавици 

Размерът на вратарските ръкавици е изключително важен фактор, тъй като неправилно подбраният размер ще попречи на играта и ще причини дискомфорт. Повечето производители предлагат подобна гама от размери, но за да сте сигурни, си струва да разгледате таблицата с размери, преди да купите. За тази цел е добре да измерите ширината на ръката си на височината на кокалчетата с шивашки метър или линийка и да я сравните с данните на производителя. Размерът на ръкавиците обикновено е от 3 до 12.  

Вратарските ръкавици могат да бъдат разделени по кройка, като има три основни вида:  

  • Негативна кройка - ръкавиците са изработени чрез зашиване на страничните панели и пяната с вътрешен шев за плътно и удобно прилепване; 
  • Плосък разрез - конструкцията включва шевове, които свързват страничния панел с пяната, което позволява създаването на издръжлив и устойчив на повреди модел; 
  • Rollfinger - това е кройка, при която пръстите се облицоват с пяна отвсякъде, което подобрява повърхността на захвата и същевременно позволява удобно използване.  

В допълнение към това изборът на подходящи ръкавици зависи и от използваната пяна. В този случай изборът е много богат и пяната може да се раздели на:  

  • Меки - едно от най-евтините решения с дълготрайност и добро сцепление;
  • Твърд терен - пяната е подходяща за терени с твърда повърхност; 
  • Aqua - пяна, използвана при неблагоприятни условия, главно при дъжд, често с добавка на естествен латекс за по-добри свойства;
  • латекс - пяна, която се използва в мачовете и се характеризира с добро сцепление;
  • Свръхмека пяна с допинг латекс, характеризираща се с добри характеристики и издръжливост, най-често избирана за тренировки и игра за развлечение. 

Марки, предлагащи висококачествени вратарски ръкавици 

В Sportano предлагаме висококачествени вратарски ръкавици от доказани производители като TITAN, PUMA, Football Maters и RG. Ако търсите професионален продукт, изберете вратарските ръкавици на 4Keepers. Някои модели имат подсилена длан, двойно зашити върхове на пръстите от външната страна, както и материал, който позволява на ръката да диша. Еластичната материя позволява правилно прилягане към ръката, а закопчаването с бандаж укрепва китката. Ръкавиците на марката са снабдени и с триточково закопчаване, което гарантира, че ръкавицата остава идеално на мястото си върху ръката. От друга страна, вратарските ръкавици Select са предназначени за игра на мачове, обучение и тренировки на естествени повърхности. Сред продуктите ще откриете модели с разширена зона на захващане, както и с плоско рязане, плоско рязане и негативно рязане. В нашия магазин можете да се снабдите с вратарски ръкавици на uhlsport и вратарски ръкавици на Reusch, където ще намерите модели както за деца, така и за възрастни.  

Избор на надеждни вратарски ръкавици 

Когато избирате правилния модел ръкавици, съобразете вида на ръкавиците с предназначението им, а именно с кройката и използваната пяна, като ръкавиците могат да се разделят на ръкавици за мачове и ръкавици за обучение. Ръкавиците за мачове обикновено са професионални модели за играчи, които участват в състезания. Те са изработени от висококачествен латекс за по-добра защита на пръстите и пяна за максимално удобен захват.  

Тренировъчните ръкавици са модели не само за тренировки, но и за начинаещи вратари, които тепърва усъвършенстват уменията си. Те имат малко по-малко сцепление, но са достатъчно здрави, за да се справят с различни условия на игра. Понякога можете да намерите ръкавици, адаптирани към климатичните условия, при които за мокри условия се използва водна пяна със специално изработена латексова част на дланта. Това осигурява стабилен захват, дори когато играете в дъжд. 

Ръкавици за вратари - с или без скоби? 

Вратарските ръкавици с подсилващи елементи са допълнително стабилизиране на пръстите. Те не само осигуряват високо ниво на комфорт, но и помагат да се избегнат наранявания, които могат да се получат при снимки. Въпреки това вратарските ръкавици с подсилващи елементи са с малко по-лошо усещане за топката, така че си струва да тествате и двата продукта, преди да купите правилния модел. Утежненията са опция за тези, които се нуждаят от допълнителна защита по време на игра, но често имат проблеми с наранявания на пръстите.  

Избор на вратарски ръкавици за деца 

Детските вратарски ръкавици трябва да са подходящи преди всичко по отношение на размера, като най-добре е да се измери ширината на ръката на височината на кокалчетата. Най-често срещаните размери са от 3 до 12, като моделите с размер 11 или 12 са предложения за възрастни. Средният размер на децата варира от 3 до 8 г. Сред детските продукти обаче можете да намерите вратарски ръкавици с размер 6, вратарски ръкавици с размер 7 и вратарски ръкавици с размер 8. Детето трябва да се чувства удобно по време на игри или тренировки, затова изберете модел с меки материали, а също и с твърда част за по-добра защита на пръстите.  

Избор на вратарски ръкавици на стойност до 40 лв

Цената на вратарските ръкавици варира от 40 до няколкостотин лв, в зависимост от използваните материали, кройка или пяна. По-евтините продукти са предназначени за тренировки или развлекателна игра. Те често имат видими шевове и невинаги пропускат правилно въздуха, затова си струва да обърнете внимание на правилните модели. Когато избирате вратарски ръкавици на стойност до 40 лв, най-често ще намерите плоска кройка и мека или супермека пяна. В магазин Sportano ще намерите вратарски ръкавици за юноши и възрастни в рамките на гореспоменатия бюджет от марки като PUMA, uhlsport, SELECT или Reusch.  

Вратарски ръкавици за професионалисти 

Ако търсите професионални вратарски ръкавици, преди всичко обърнете внимание на кройката и използваната пяна. Това са продукти, разработени с помощта на съвременни технологии, които осигуряват комфорт и отлично сцепление. Някои модели могат да имат двойна система за закопчаване, еластични протектори или дишаща задна част. В нашия магазин ще намерите професионални вратарски ръкавици в различни ценови диапазони от известни производители като 4Keepers, TITAN, Reusch, PUMA или uhlsport.  

Подробна информация Описание