Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Пудовки

Гирички - изберете правилния модел в спортен магазин Sportano 

Гиричките са тежести със специални U-образни дръжки и могат да се използват за тренировки за сила и издръжливост. Това оборудване е идеално за хора, които искат да оформят фигурата си, да подобрят издръжливостта си или да тренират у дома, като се фокусират върху укрепването на мускулите и подобряването на физическата форма. Sportano предлага гирички с тегло 3, 4, 6, 10, 12, 16, 20 или 24 килограма от доказани производители като Technogym, Bowflex, Bushido, HMS, Gipara, Pure2Improve или Spokey

Тежест на гиричките 6, 8 или 20 кг - как да избера правилната? 

Начинаещите, които тепърва започват да тренират с гирички, трябва да избират по-леки тежести, които да им позволят да усвоят правилната техника за движение с тежестта. Чрез упражненията с тежест ще подобрите силата, издръжливостта, координацията и подвижността си. Гиричката има изместен център на тежестта, затова се използва при упражнения, които включват цялото тяло. При жените можете да започнете с 4-килограмова и 6-килограмова гира, но 8-килограмова, 10-килограмова или 12-килограмова гира биха били много по-добри. След първите тренировки можете постепенно да изберете по-тежко натоварване. Най-важното е да изберете натоварването според собствените си възможности, така че да не претоварвате тялото си и същевременно да развиете правилната техника. За мъжете е препоръчително да започнат с 12-килограмова гира и 16-килограмова гира, след това с 20-килограмова гира и 24-килограмова гира. На пазара се предлага дори 32-килограмова гира, така че със сигурност ще намерите подходящото тегло за тренировките си.  

Регулируеми, чугунени или композитни - видове гирички 

На пазара са популярни чугунени, композитни, гумирани и битумни гири. Ако искате тежести, които да издържат дълги години и да се представят добре при различни условия, най-добре ще ви се сторят тези, изработени от чугун. Композитните и битумните гири обикновено могат да бъдат неправилно балансирани. Чугунената гира се характеризира с висока здравина и устойчивост на повреди, така че може да издържи много по-дълго. Освен това обучението с него е удобно и безопасно. Заслужава си да изберете гира с гумена основа, която предпазва пода от надраскване, което е изключително полезно при упражнения вкъщи. Напоследък все по-голяма популярност набират регулируемите гирички, които са снабдени със сменяеми плочи, така че не е необходимо да купувате няколко тежести с различно тегло.  

Как да изберете правилната гира? 

В допълнение към подходящия материал на тежестите, обърнете внимание на всички компоненти, особено на дръжката, която трябва да е внимателно проектирана и удобна за използване. Не трябва да усещате никакви подутини под пръстите си, което означава, че продуктът е с лошо качество. Формата на гиричката е важна, защото трябва да държите тежестта сигурно и удобно в ръцете си. Твърде малката дръжка ще доведе до липса на сигурен захват, а лошо оформената гира ще нарани предмишниците или ръцете ви по време на тренировка.  

Съобразете тежестите с нивото си по отношение на теглото на продукта, тъй като начинаещите трябва да изберат по-леко оборудване, за да усвоят техниката. По-големите тежести са предложения за по-опитните, които търсят оборудване за ефективни тренировки.  

Марки, предлагащи качествени гирички 

В Sportano предлагаме висококачествени тежести за гирички от професионални марки като Pure2Improve, Spokey, Bowflex, Bushido, Gipara и Technogym. Избраните продукти имат или нямат пълнеж и са изработени от чугун, пластмаса, стомана, PE, ABS или гума. В нашия магазин ще намерите и регулируеми гирички с възможност за смяна и регулиране на плочите според вашите нужди. От друга страна, комплектът с гирички се състои от няколко тежести в различни теглови диапазони, така че можете да използвате избраното от вас оборудване по време на тренировката. Ако не знаете кой продукт да изберете, моля, използвайте услугата за обслужване на клиенти на Sportano, където ще ви помогнем да изберете правилния модел. 

Подробна информация Описание