Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Дронове

Дронове - изберете правилния модел в магазин Sportano 

Напоследък дроновете станаха много популярни и имат своите почитатели както сред любителите, така и сред начинаещите и професионалистите. На пазара се предлагат модели дронове с камера, мини дронове или дронове за деца. В зависимост от нуждите и възможностите си - изберете модел, който отговаря на очакванията ви и ви носи удоволствие. Дроновете с камера ви позволяват да записвате видеоклипове и да правите снимки от различни позиции, докато моделите за деца са удобни и лесни за използване устройства без камера. В Sportano ще намерите професионални дронове DJI с ефективна работа и висококачествен видеозапис.   

Лиценз за дрон - основна информация 

Със сигурност всеки, който се интересува от темата за дроновете, е чувал за лиценз за използването им, т.е. за разрешение за летене с тях. Все пак е добре да знаете, че дроновете могат да се използват само ако полетите са за спортни, нетърговски или развлекателни цели, а дронът е в рамките на видимостта, тежи не повече от 250 г и не е оборудван с камера. Във всички останали случаи ще се изисква регистрация на устройството или лиценз за дрон, т.е. сертификат за квалификация на оператор на безпилотен летателен апарат (UAVO). То е валидно за тези, които управляват дрон с търговска цел, например за правене на снимки, видео, проучвания или изследователски полети.  

С камера, 4K, мини, за деца - видове дронове 

Видовете дронове включват дронове с камера, обикновено с 4K резолюция, както и мини дронове, които се различават по размер от традиционните. Дроновете за деца са модели обикновено без камера за управление и летене за развлечение. Самото устройство, което е дрон, обаче може да се раздели на няколко категории:  

  • любителски и професионални дронове - първите (обикновено без камера) се използват, за да се научите да управлявате такова устройство, и често се препоръчват за деца и начинаещи, докато вторите са предназначени за професионална употреба и заснемане на филми или снимки; 
  • многороторни дронове и дронове с планер - първите приличат на хеликоптери по своята конструкция, а вторите са подобни на самолети по своята конструкция; 
  • Автономни и контролирани дронове - първите са напълно автономни и могат да летят в определени зони чрез предварително зададени настройки, докато вторите се контролират чрез контролер или дистанционно управление; 
  • Спортни и развлекателни дронове - състезателните дронове са предназначени за по-високи скорости и се отличават с по-голям капацитет на батерията, докато развлекателните дронове са за ежедневна употреба от любители.  

Как да изберете дрон за детето си? 

Дронът за деца има много функции и ви позволява да правите снимки и видеоклипове, а при избора на подходящо устройство си струва да се обърне внимание на безопасността. Освен това обърнете внимание на издръжливостта на оборудването и на допълнителните покрития, които предпазват дрона от повреда. Устройството трябва да е не само лесно за използване, но и компактно и сравнително леко. За най-младите ентусиасти, които се занимават с дронове, ще бъде по-ефективно да се научат да използват такова устройство. Ако детето възнамерява да си играе с устройството у дома, достатъчен е мини дрон без камера или мини дрон с камера.  

Дрон - с или без камера? 

Повечето дронове за деца не са оборудвани с камера и се използват за развлекателно летене и забавление. Те осигуряват чудесно забавление и позволяват устройството да се управлява от дистанционно управление или специална конзола. Поради това те са предназначени главно за деца и хора, които търсят оборудване за развлекателно летене. От друга страна, дроновете с камера се препоръчват за тези, които търсят професионално устройство. Понякога можете да изберете мини дрон с камера, който е по-малък по размер от стандартното оборудване. По-малките устройства се препоръчват за деца и начинаещи, за които е по-лесно да овладеят използването на този тип електроника.  

Как да изберете дрон с камера? 

Дронът с камера ще бъде чудесен не само за развлекателни полети, но може да се използва и от професионалисти, които правят снимки и видеоклипове. Ако искате да получите най-добро качество на изображението, изберете модели с поне Full HD качество. В момента обаче тази разделителна способност се измества от дронове с 4K камера. Понякога можете да намерите модели с UHD (Ultra High Definition) и HD (High Definition) резолюция и качество. Освен това дронът трябва да има функция HDR, за да заснеме най-добрите снимки. От друга страна, режимът "Хиперлапс" ви позволява да записвате с ускорено темпо. В случай на дрон с камера е целесъобразно той да има GPS функция за проследяване на устройството, избягване на препятствия и лесно връщане на оборудването на правилното място.  

Как да изберете правилния дрон? 

Безпилотните летателни апарати се предлагат с разнообразни функции и възможности и преди да се спрете на конкретен модел, изберете дали той ще бъде с камера или без нея. Ако искате оборудване с възможност за запис и правене на снимки, обърнете внимание на разделителната способност, сензора, качеството и стабилизацията на изображението. Някои модели са снабдени с модерни функции, които ви позволяват да управлявате дрона сами, като предварително зададете необходимите параметри. В по-голямата си част обаче има дронове с дистанционно управление, при които всички настройки се управляват от панел. Когато купувате устройство, проверете времето за работа и полет на дрона, като посочените стойности обикновено са средни, но това ще ви позволи да изберете модел, съобразен с вашите собствени нужди. Ако дронът ще се използва за професионални цели, батерията трябва да е с голям капацитет. Тук си струва да имате предвид поддържания формат на изображението, поддръжката и капацитета на картите с памет или допълнителните аксесоари, които ще ви улеснят както при използването, така и при придвижването с вашия дрон.  

Безпилотни летателни апарати - на кои марки си струва да се заложи? 

В Sportano разполагаме с богат избор от дронове DJI, с които можете да правите невероятни снимки и видеоклипове. В зависимост от модела, който сте избрали, различните устройства се различават по настройки, функции и параметри, като например сензор, разделителна способност или включени аксесоари. Сред моделите ще откриете дрона mavic mini в различни версии, които гарантират 2,7K, 4K и Full HD резолюция, както и 12 Mpix камера. Безпилотните летателни апарати се предлагат и с основни аксесоари, като камера за управление, капак за кардан, USB кабели, зарядни устройства или чанта за носене. Не се колебайте да използвате нашето професионално обслужване на клиенти, за да ви помогнем да изберете правилния модел. 

Подробна информация Описание