Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Слънчеви панели

Туристически соларни панели - изберете правилния модел в магазин Sportano 

Туристическите соларни панели се състоят от фотоволтаични клетки, които генерират енергия, използвайки слънчевите лъчи. Те са идеалните устройства за няколкодневни къмпинги или преходи в планината, особено ако вземате със себе си телефон, навигация или фотоапарат. Те са проектирани така, че да се побират удобно в раница или чанта, което ги прави изключително удобни за съхранение и транспортиране. В Sportano ще намерите преносими соларни панели от професионални марки като Goal Zero в различни размери, така че да можете да адаптирате продукта към нуждите си.  

Как работят туристическите соларни панели? 

Соларните панели за туризъм са предназначени за зареждане на електронни устройства като телефони, навигация или фотоапарати по време на планински походи или колоездене. Слънчевият панел се състои от няколко фотоволтаични клетки, които са проектирани да преобразуват енергията от слънцето в постоянен ток. Това не е нищо повече от слънчево зарядно устройство, без което е трудно да си представим няколкодневен къмпинг или поход. Тя ви позволява да зареждате най-важните си устройства по време на път, така че лесно да включвате избраното от вас оборудване за зареждане. Достатъчно компактен, за да се прибере лесно в раница или чанта, и лесен за сглобяване и използване. 

Слънчево зарядно устройство за телефон и не само - как да използвате преносими слънчеви панели? 

Преносимият соларен комплект е соларно зарядно устройство, чието най-голямо предимство е неговата мобилност. Можете лесно да го преместите навсякъде и да го вземете със себе си, независимо къде се намирате. Малкият им размер и тегло спестяват място в багажа ви. Освен това, когато пътувате с пътническия фотоволтаичен панел, можете да зареждате няколко панела едновременно, ако времето е слънчево.  

Препоръчителен модел е USB соларното зарядно устройство за зареждане на оборудване чрез USB вход, което позволява зареждане не само чрез соларни панели, но и традиционно от контакт. Освен това соларният панел за палатка е полезен, ако възнамерявате да лагерувате или да останете да нощувате. Най-честото използване на този тип устройства обаче е като соларно устройство за зареждане на телефона, който е част от оборудването, което бързо губи енергия поради честата употреба и навигация. Преносимите соларни панели са продукти, с които можете лесно да зареждате таблет, мобилен телефон, фотоапарат или дори лаптоп

Как да изберете правилния туристически слънчев панел? 

На първо място, качеството и работата на оборудването се влияят от технологията, по която са изработени компонентите. Освен това обърнете внимание на мощността на устройството, тъй като зарежданото с него оборудване също се нуждае от определено количество енергия при зареждане. По-малките устройства като фотоапарати или плейъри обикновено се нуждаят от около 5-10 W постоянна слънчева енергия, докато таблетите или телефоните обикновено се нуждаят от повече постоянна енергия.  

Преносимите соларни панели е най-добре да се поставят на раница или да се прикрепят към багаж или дрехи. Поради размера и капацитета си те съхраняват енергията много по-бавно, така че тяхното местоположение и разположение по време на маршрута е изключително важно. Тези видове устройства са изложени и на променливи метеорологични условия, особено ако изнасяте панелите в планината.  

В Sportano ще откриете слънчевите панели, от които се нуждаете, за да ги вземете успешно със себе си на къмпинг, излет или в планината. Нашето професионално обслужване на клиенти ще ви помогне да изберете правилното устройство, а ако то не отговаря на нуждите ви, можете да го върнете до 30 дни! 

Подробна информация Описание