Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Други аксесоари за велосипеди

Аксесоари за велосипеди - изберете правилно в спортен магазин Sportano

Велоаксесоарите са начин да увеличите комфорта и безопасността на пътуването си. Sportano.bg предлага широка гама от аксесоари на марки като Blackburn, Kellys и Topeak. Сред тях ще откриете стойки за велосипеди, особено полезни в горещ ден, кошници за бутилки или държачи за смартфони за навигация. Sportano е и мястото, където ще се погрижите за безопасността и надеждността, избирайки от висококачествени аксесоари като ключове, огледала и звънци за велосипеди

Огледала за велосипед, кошници, звънци - с кои аксесоари за велосипед си струва да се оборудвате?

Аксесоарите за велосипеди могат да бъдат разделени на три категории. Първите са елементи, които повишават безопасността на велосипедиста. Втората група са аксесоарите, които дават възможност за ремонт на велосипеда. Третият вид аксесоари за велосипеди са тези, които подобряват комфорта на колоездача

Един от начините за повишаване на безопасността е велосипедното огледало. Въпреки че не са задължителна част от оборудването на велосипеда, огледалата значително подобряват видимостта на другите участници в движението, особено при завиване или разминаване. В тесните улици сгъваемото огледало за велосипед ще ви бъде от полза. 

Звънецът за велосипед ще повиши вашата и чуждата безопасност. По време на бързо шофиране той може да предупреждава хората на пътя за приближаващ велосипедист. Струва си да си спомним и за най-младите. Аксесоарите за велосипеди за деца, като например детски кормила и дръжки за кормило, ще подобрят безопасността на детето и същевременно ще осигурят ефективно обучение за каране на велосипед. 

Също така е добре да се снабдите с ключове за велосипеди. Гаечният ключ е полезен за регулиране на рамката, стойките на седалката или джантите. Към комплекта за ремонт на велосипеди можете да добавите и инструмент за сваляне на зъбно колело. За тази цел ще ви бъде полезен ключ за касети. Може да ви е необходим и ключ за спици на велосипед, за да регулирате спиците

Колелото може да се разхлаби и по време на пътуване. Ако това се случи, имайте под ръка ключ за главината на велосипеда и грес. Ключ за коляно и долна скоба на велосипед ще улесни смяната на коляно и свалянето на педали. Добре е да държите необходимите инструменти на едно място. Често можете да си купите комплект гаечни ключове за велосипеди в кутия като тези за други инструменти. 

Струва си също така да оборудвате велосипеда си с аксесоари, които да направят пътуването ви по-удобно, като например кошница или багажник. Това ви позволява да носите не само покупки, но и инструменти за ремонт. Ще ви трябват аксесоари за багажника за велосипеди, като скоби, болтове и гайки. Друг полезен аксесоар е покривало за седлото на велосипеда, което ще оцените след първия дъжд

Велосипедът може да бъде обогатен и с поставка за нещо за пиене. Съвременните кошници за бидон са не само традиционни стоманени конструкции, но и изключително леки аксесоари за велосипед, изработени от карбон. Друг вид полезен държач е държачът за смартфон, който дава възможност да се кара с навигация. 

Кошници за велосипеди, комплекти гаечни ключове - на какво да обърнете внимание, когато купувате аксесоари за велосипед?

Велоаксесоарите, освен инструментите, трябва да са издръжливи и леки. Аксесоарите, като багажник или кошница за бидон, не трябва да натоварват велосипеда с твърде голяма тежест. Увеличаването на теглото му намалява маневреността и скоростта му. Добър избор са аксесоарите, изработени от карбон, които са леки, но и устойчиви на външни условия и други обстоятелства. 

Ключовете за велосипеди трябва преди всичко да могат да издържат на големи натоварвания. За разхлабването на здраво закрепен болт е необходима голяма сила. Затова си струва да се снабдите с инструменти от закалена стомана. В комбинация с по-лек алуминий те придават необходимата твърдост на гаечните ключове, без да са прекалено тежки. 

Подробна информация Описание