Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Бидони

Велосипедни бутилки - издръжливи и устойчиви на течове модели в уеб магазина на Sportano 

Когато карате велосипед, е важно да поддържате тялото си добре хидратирано, което не само помага за подобряване на ефективността на тренировките, но и влияе на настроението ви. За тази цел си струва да се снабдите с издръжлива и непропусклива бутилка за велосипед, която да носите със себе си по всеки маршрут. На пазара се предлагат голям брой модели, така че можете да изберете подходящия бидон за вашите нужди. В Sportano предлагаме висококачествени бидони за велосипед от професионални марки като Zefal, Kellys, FIDLOCK, Blackburn, CamelBak, Elite, Topeak или POLISPORT. В нашия асортимент можете да се снабдите и с кошница за бидон за удобно поставяне.  

Термични, с дръжка или за деца - типове и видове велосипедни бутилки 

Добрият бидон за велосипед е задължителен, ако искате да направите дълга обиколка с велосипед. Съществуват модели бидони за велосипеди с дръжка, за да можете удобно да изваждате и поставяте продукта в кошницата. Популярен избор е термалният бидон за велосипед, който е полезен, когато карате колело при ниски температури. Тогава пиенето на топла напитка е добър вариант, а през лятото тя охлажда напитката през горещите дни. Някои модели са изработени от материал, който е предназначен за удължаване на температурата на напитката. Ако търсите такъв продукт, бидонът за велосипед с термо покритие ще бъде за вас.  

Детската бутилка за колело, от друга страна, обикновено се характеризира с по-малка вместимост - около 300-500 ml, и се предлага в различни цветове и дизайни.  

Как да изберем бидон за велосипед? 

На първо място, подберете бидона по отношение на формата, тъй като не всички модели пасват на избраната рамка или дизайн на кормилото, т.нар. кошница. Неправилно избраната форма ще доведе до проблеми както при поставянето, така и при изваждането на бидона. Освен това изберете вместимостта на продукта, като можете да изберете бидони с вместимост от 500 ml до 1 l.  

От друга страна, мундщукът трябва да се характеризира с плътност и удобство по време на употреба. Обикновено бидоните са с мундщук и защитен капак. За тези, които обичат да контролират количеството на изпиваната вода, е препоръчително да изберат модел с мерителна чашка и обозначения за вместимост на водата. 

Какъв капацитет трябва да има бидонът за велосипеди? 

Няма установен модел за това колко напитки трябва да се пият по време на колоездене, тъй като всичко зависи от продължителността и интензивността на тренировката и от това колко бързо колоездачът губи вода. Класическите модели са бидони за велосипеди с вместимост 500 ml, 600 ml или 750 ml. Това са оптималните вместимости и освен това продуктът трябва да бъде съобразен с конструкцията на рамката, тъй като бидон за велосипед с вместимост 1 л или 750 мл са много по-големи модели, които може да не се поберат в дръжката на велосипеда. 

Сред различните продукти ще намерите и бидон за детски велосипеди, който обикновено е с вместимост от 300 до 500 ml. Бидонът за детско колело трябва да е със специална дръжка, за да може детето да го използва удобно и безопасно.  

Цветовете на бидоните - има ли значение външният вид? 

Естетическите и цветовите въпроси не са толкова важни, колкото практическите, при които трябва да се вземат предвид капацитетът, формата или материалът на бидона за велосипеди. Цветовата схема може да е важна за тези, които ценят естетиката и съчетаването на отделните аксесоари с модела на велосипеда или екипировката. Ако искате ненатрапчив бидон, най-класическите цветове са бяло, черно и сиво. Въпреки това черният бидон за велосипед е популярен продукт, а децата често избират розов бидон за велосипед. 

От какъв материал трябва да бъде изработен бидонът за велосипед? 

Сред бидоните за велосипеди обикновено се срещат пластмаси: полиетилен и полипропилен, които са причина за ниското тегло на продукта. При избора си обаче обърнете внимание дали бидонът не съдържа вредни добавки като BPA.  Понякога можете да намерите бидон за велосипед, изработен от метал или алуминий, който е много по-некомпактен и по-тежък.  

Бидон за велосипед - на кои марки си струва да се заложи? 

В Sportano ще намерите професионални бутилки за вода за велосипед с ергономична форма и изработени от издръжливи материали за удобна употреба. Струва си да разгледате модели на марки като FIDLOCK, Kellys, POLISPORT или CamelBak. Предлагат се и модели на велосипедни бидони за деца с кошница и удобна дръжка.  

В нашия асортимент можете да се снабдите и с клетки за бутилки от Elite, Kellys, Topeak, Zefal или Blackburn със системи за регулиране и възможност за закрепване под седлото, зад вилката и на рамката. 

Подробна информация Описание