Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Масажни ролки

Ролки и ролки в офертата на магазин Sportano: увеличете мобилността си още днес!  

Категорията "Ролки и валяци" в магазин Sportsano.pl представлява богата колекция от устройства за самомасаж с различни форми, повърхности и приложения. С продукти, подписани от известни марки, включително: HMS, SKLZ, Movo, Thorn Fit, Body Sculpture, Schildkröt или adidas, ще работите за по-голяма мобилност, по-бърза регенерация и по-добро хранене на тъканите. 

Ползи и ефекти от самомасажа с валяк 

Ролките и масажните ролки са идеални за намаляване на напрежението в мускулите след интензивни тренировки, за възстановяване след травма или за увеличаване на обема на движенията. С тях можете да извършвате самомасаж на мускулите и фасциите около тях, благодарение на което ще постигнете по-добра гъвкавост и подвижност на тялото, ще намалите напрежението в мускулите и фасциите (в резултат например на дълго седене в едно положение или липса на разтягане в тренировъчния план), ще ускорите регенерацията (стимулиране на кръвообращението) и ще намалите риска от травми. 

Гладка, твърда, с шипове или двойна топка. Кой масажен валяк да изберете?   

За да изберете подходящия валяк/ролка за вашите очаквания, първо трябва да определите опита си в търкалянето. Никога ли не сте се търкаляли или имате малко мускулна маса? Правилният избор е гладък фоумролер. Познавате принципите на самомасажа и търсите по-ефективен начин за масаж на дълбоко разположените мускули? Изберете твърд валяк с допълнителна подложка или опитайте масажни топки.  
Друг важен въпрос е степента на мускулно напрежение и поносимостта към болка. Ако имате ниско напрежение и висок праг на болка, можете да се търкаляте с по-твърд валяк и обратно, ако мускулите ви са напрегнати и толерантността ви към болка е ниска, по-мекият валяк ще бъде по-ефективен. 

твърд валяк

Твърдият валяк е идеален за хора с по-дълъг опит в масажа на фасциите, добре развити мускули или висок праг на болка. Тя може да бъде по-къса (30-45 см) - подходяща за масаж на определени места (напр. ръце, прасци, бедра), и по-дълга (70-90 см) - чудесна за масаж на цялото тяло. 

Гладък валяк

Оптимален е за хора, които са запознати със самомасажа, стройни, с ниска мускулна маса и не много устойчиви на болка. Валякът с гладка повърхност има няколко вида твърдост и обикновено е изработен от EVA пяна. Използва се за отпускане на напрегнати мускули, които трябва да бъдат леко разхлабени, и за подобряване на хидратацията на тъканите. Препоръчва се да се използва след тренировка. 

Ролер с пипсове

Обикновено това е по-твърд валяк с допълнителни неравности, които позволяват по-добър масаж на труднодостъпните мускули. Ролерът с вложки се препоръчва за хора, които редовно използват самомасаж. Най-добре е да го използвате преди тренировка - той помага да се активират и подготвят мускулите за физически усилия. Той не се използва за обхождане на гръбначния стълб или тазово-бедрената група. 

Ролкова единична масажна топка

Една масажна топка е подходяща за силен и точен натиск върху тригерна точка, разположена например в стъпалото, седалището или рамото. Произведени са от EPP пяна, както и от други материали. 

Ролкова двойна масажна топка

Известен още като дуобол, той се използва за облекчаване на напрежението в гръбначните мускули. Състои се от две свързани топки - специалният дизайн заобикаля прешлените на гръбначния стълб и се притискат само мускулите от двете страни.  

Вибриращ валяк

Вибриращият валяк най-често е под формата на единична или двойна топка, снабдена с допълнителни вибрации, благодарение на които намалява по-бързо болката и напрежението в мускулите. 

Най-добрите ролки и ролки в офертата на магазин Sportano.bg ще издържат изпит като устройства за намаляване на напрежението и болката в мускулите, независимо от напредъка в търкалянето. 

Подробна информация Описание