Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Волейбол на закрито

Волейбол - най-качественото оборудване в магазин Sportano 

Спортният магазин Sportano предлага най-качественото волейболно оборудване и облекло. Независимо дали играете професионално, или за развлечение, в асортимента ще намерите, наред с другото, висококачествени професионални волейболни топки, обувки за волейбол, наколенки и протектори, ръкави, както и облекло за волейбол. Ние ще ви снабдим с необходимите аксесоари за игра на волейбол, всички от известни марки като Mizuno, Wilson, SELECT, Mikasa, Kempa, Joma, Pure2Improve или Nike

Волейбол - правила и основна информация 

Във волейбола играта се играе между два отбора, като всеки отбор се състои от шестима играчи. На игрището могат да бъдат максимум 12 души едновременно, включително двата отбора. Във всеки мач има и резервни играчи, които чакат да влязат на корта. Самата игра на волейбол включва отскачане на топката, така че противниковият отбор да не може да я отскочи на своето игрище, като всеки отбор има три отскока - приемане, показване и атака. Волейболният мач се играе в три сета, като всеки сет се състои от 25 точки. Има ситуации, в които се играе допълнителен сет (тай-брейк), за да се избегне равенство. В този случай отборът, който иска да спечели, трябва да отбележи 15 точки или две повече от противниковия отбор.  

Ако се чудите какви са размерите на волейболното игрище, самото игрище с правоъгълна форма е с размери 18 x 9 м. От всяка страна има свободна зона, широка най-малко 3 м. Самата повърхност за игра трябва да бъде възможно най-равномерна, хоризонтална и равна. От друга страна, височината на мрежата при волейбола е 2,24 м за женския волейбол и 2,43 м за мъжкия волейбол. Освен това момчетата играят на височина 2,35 м, а момичетата - на 2,15 м. Широчината на мрежата за волейбол трябва да е около 1 м, а дължината ѝ обикновено е 9,5-10 м. 

Волейболни топки, обувки или наколенки - с какво си струва да се снабдите? 

Волейболът е спорт, при който играчът често контактува с твърдия терен. Ето защо при избора на екипировка си струва да се вземат предвид всички аксесоари като наколенки за волейбол, ръкави за волейбол или подложки. Например наколенките Mizuno Kneepad, които използват VS-1 подложка в конструкцията си за повишена защита, а системата DF Cut гарантира, че те прилягат перфектно, плътно и без хлабина. Това гарантира, че те винаги остават на мястото си.  

Освен аксесоарите, важна част от волейболното облекло са обувките. Обувките за волейбол трябва да са със средно твърда подметка, така че да абсорбират адекватно ударите и същевременно да позволяват пъргавина. Например моделът Mizuno Wave Momentum е оборудван с най-новата технология Mizuno Enerzy за подобрено омекотяване и отзивчивост. Също така се снабдете с професионално волейболно облекло - волейболна фланелка и волейболни шорти

За волейбола на закрито е препоръчително да изберете топка с трайно покритие от изкуствена кожа, което осигурява меко усещане и дълготрайност.  

Как правилно да изберете волейболни аксесоари, оборудване и дрехи? 

Облеклото за волейбол трябва да осигурява свобода по време на енергични скокове, а обувките трябва да осигуряват подходяща омекотяваща сила. Струва си да се снабдите с аксесоари, които ще ви предпазят от нараняване или ще ви осигурят комфорт по време на играта. 

Основният комплект екипировка за волейбол се състои от риза и къси панталони. Облеклото за волейбол е изработено от леки материали с помощта на съвременни технологии, които осигуряват ефективно отвеждане на влагата от кожата. Използването на такива решения осигурява усещане за комфорт дори по време на изтощителни мачове или интензивни тренировки.   

Волейболните фланелки са с къси ръкави или без ръкави, струва си да изберете кройката, в която играчът се чувства най-удобно. Последните са идеални за плажен волейбол, особено в горещите дни. Шортите за волейбол са подходящо къси, за да не ограничават движенията, особено по време на хвърляния и приеми. Волейболните шорти за жени са с малко по-различна кройка. Обикновено те са по-прилепнали - както горната, така и долната част на дрехата.  

За аксесоари, волейболни наколенки и протектори, от друга страна, продуктите се напасват по такъв начин, че да не натискат по време на игра, но в същото време да не са твърде хлабави. Те не трябва да падат от крака или да причиняват дискомфорт по време на игрите. Когато става въпрос за подходяща волейболна топка, изберете модел, изработен от издръжлив материал с ниско тегло, така че да осигурява сигурен и удобен захват по време на игра. 

Волейболни аксесоари и екипировка - на кои марки си струва да се заложи? 

Ако търсите професионални обувки за волейбол, изберете обувки от марки като Joma, Maloja, Mizuno или Nike, където можете да намерите модели за цялата година или за пролетния и летния сезон. От друга страна, волейболното облекло включва висококачествени волейболни тениски и шорти, както и аксесоари за облекло от Mizuno, Jomma и Tapedesign. Ако играете волейбол на закрито, не можете да сгрешите с издръжлива топка. В Sportano можете да се снабдите с топки от марки като Wilson, SELECT, Mikasa, Molten или Schildkröt, където ще намерите модели, изработени от синтетична кожа, микрофибър, PU, EVA пяна или неопрен. В нашия спортен магазин можете да изберете и волейболни наколенки, волейболни протектори и ръкави. 

Подробна информация Описание