Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Трапези за уиндсърфинг

Уиндсърф трапец - изберете правилния модел в онлайн магазина на Sportano 

Уиндсърфингът е изключително прецизна и технична дисциплина сред водните спортове, при която балансът на тялото влияе върху посоката и начина на движение по водата. Ако тепърва започвате да се занимавате с този спорт, си струва да се снабдите с качествено оборудване, като например трапец за уиндсърфинг. Тя е отговорна за облекчаване на напрежението върху ръцете, по-добър контрол на платното и правилна позиция на борда при плуване. В Sportano ще намерите уиндсърф трапеци от професионални марки като Dakine, ION и NeilPryde

Трапец - каква е ролята му в уиндсърфинга? 

Трапецът за уиндсърфинг е проектиран така, че да облекчава натоварването на ръцете при плуване, да осигурява правилно позициониране на дъската и да позволява по-добър контрол на платната при по-трудни условия. Прикрепването на трапеца към правилните линии задържа тялото върху дъската и позволява по-голям комфорт по време на плуване. Трапецът не е нищо повече от колан или къси панталони със специална кука, в която се закачат въжетата. В началото на вашето уиндсърф приключение е препоръчително да изберете по-дълги въжета, а в случай че няма възможност за регулиране - просто променете позицията на уиндсърф стрелата на мачтата. 

Сред видовете трапец за уиндсърфинг можете да откриете няколко, като има ниски, високи и хибридни. Ниският трапец за уиндсърфинг се поставя на бедрата и се свързва с колан, покриващ бедрата. Това не само облекчава натиска върху гръбначния стълб, но и позволява по-добро приплъзване. Високият трапец за уиндсърфинг е разположен на височината на кръста и е много по-широк. С него се работи по-лесно и може бързо да се закрепва и сваля. Той осигурява максимален комфорт при движение по вълните. От друга страна, хибридният трапец е комбинация от двата вида, т.е. има презрамки, които могат да се носят на бедрата и да покриват ханша. Куката се поставя ниско или непряко. 

Как да изберете правилния трапец за уиндсърфинг? 

Когато избирате подходящия трапец за уиндсърфинг, е важно да обърнете внимание на размера, за да не купите твърде голям продукт, който да се изплъзва и да пречи при плуване. И обратното - прекалено малък трапец ще причини дискомфорт.  

Освен това трапецът за уиндсърфинг трябва да бъде приспособен към фигурата на човека. Моделите за жени са оборудвани с еластични ленти, които позволяват здраво пристягане на талията. Това гарантира, че трапецът няма да промени позицията си по време на плуването. Моделите за мъже трябва да са възможно най-тесни в талията и плътно прилепнали към тялото. По този начин се облекчава и стабилизира напрежението върху гръбначния стълб. 

Трапези за уиндсърфинг - на кои марки си струва да се залага? 

В Sportano разполагаме с уиндсърф трапеци от професионалната марка Dakine, която предлага модели за мъже и жени от издръжливи материали като EPS пяна, Texon®Shell и Curv® Composite. Благодарение на използваните материали те гарантират правилно прилягане и твърдост. От друга страна, марката ION предлага сред продуктите си трапец с еластични странични части и вътрешна каишка, която позволява добра подвижност, а вложката от EVA осигурява добро омекотяване и комфорт. Използва се и HD пяна, която не абсорбира вода. Ако търсите универсален трапец за уиндсърфинг, можете да изберете продуктите на NeilPryde, които се отличават и с EVA пяна, която е удобна и не абсорбира вода. Някои модели имат система за поддържане на гърба, така че да не натоварвате гръбнака си, докато плувате. 

Подробна информация Описание