Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Гикове за уиндсърфинг

Бумове за уиндсърфинг - изберете правилния модел в магазина Sportano.bg

Уиндсърфът е спорт, който изисква правилното оборудване и аксесоари, включително стрели. Бумът е важен елемент, който осигурява контрол над платното и позволява плаване при различни условия. В нашия спортен магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени стрели за уиндсърф от реномирани марки като DUOTONE, GA Sails, NeilPryde и Unifiber.

Конструкция на уиндсърф бомби

Бумът за уиндсърф се състои от няколко компонента, включително тръба, дръжка, система за закрепване на мачта и система за закрепване на платна. Най-важните характеристики, които трябва да търсите при избора на гик, са конструкцията на тръбата (често изработена от алуминий или карбон), формата на дръжката и системите за закрепване на мачтата и платната.

Материали, използвани при производството на бомби за уиндсърф

Стрелите за уиндсърфинг могат да бъдат направени от различни материали, включително алуминий, карбон или хибрид от двете. Стрелите, изработени от алуминий, са по-евтини и по-тежки, но в същото време по-устойчиви на механични повреди. Карбоновите стрели са по-леки, по-твърди и предлагат по-добър контрол на платната, но също така са по-скъпи и по-податливи на повреди. Хибридните стрели комбинират предимствата и на двата материала.

Дължина на стрелата и твърдост при уиндсърф

Дължината и твърдостта на стрелата са важни фактори за контрола на платната и ефективността на плаване. Дължината на гика трябва да бъде съобразена с размера на платното и индивидуалните нужди на уиндсърфиста. Твърдината на стрелата зависи от материала, от който е направена, и нейната конструкция. Алуминиевите стрели обикновено са по-малко твърди от въглеродните стрели, което се отразява на управлението на платната.

Системи за закрепване на гика към мачтата и платното

Системите за закрепване на гика към мачтата и платното са ключовите елементи, които влияят върху безопасността и комфорта на плаване. Струва си да изберете гик със система за закрепване, която е лесна за използване, издръжлива и ефективна при контролиране на платното.

Избор на правилния бум за уиндсърф

Изборът на правилната щанга за уиндсърф зависи от индивидуалните нужди и предпочитания на всеки уиндсърфист. Най-важните фактори, на които трябва да обърнете внимание, са материалът, дължината и твърдостта на гика, системите за закрепване на мачтата и платната, както и цената.

  • Дължината и твърдостта на гика - е един от най-важните фактори, които влияят върху управлението на платната. Дължината на гика трябва да бъде съобразена с размера на платното и с индивидуалните нужди и предпочитания на всеки уиндсърфист. Прекалено късата стрела може да доведе до загуба на контрол върху платната, а твърде дългата стрела може да причини затруднения при маневриране. Твърдостта на стрелата е друг фактор, който влияе върху ефективността на плаване. Алуминиевите стрели обикновено са по-малко твърди от въглеродните стрели, което се отразява на управлението на платната.
  • Материалът и конструкцията на стрелата са други важни фактори, които трябва да имате предвид при избора на стрела за уиндсърф. Стрелите могат да бъдат направени от различни материали, включително алуминий, въглерод или хибрид от двете. Алуминиевите стрели обикновено са по-евтини и по-тежки, но в същото време са по-устойчиви на механични повреди. Карбоновите стрели са по-леки, по-твърди и предлагат по-добър контрол на платната, но също така са по-скъпи и по-податливи на повреди. Конструкцията на гика също е важна - струва си да се обърне внимание на формата на дръжката и системите за закрепване към мачтата и платното.
  • Системите за закрепване на гика към мачтата и платното - това е друг важен фактор, който влияе върху безопасността и комфорта на плаване. Струва си да изберете гик със система за закрепване, която е лесна за използване, издръжлива и ефективна при контролиране на платното.

Грижа и поддръжка на уиндсърф бомби

Стрелите за уиндсърф изискват подходяща грижа и поддръжка, за да запазят своята издръжливост и ефективност. Най-важните неща, на които трябва да обърнете внимание, са редовното почистване на щангата след всяка употреба, изсушаването й на топло и сухо място, съхраняването й в подходяща чанта или покривало, както и редовен преглед на техническото състояние за откриване на повреди.

Подробна информация Описание