Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Уиндсърфинг

Започнете своето уиндсърф приключение на най-високо ниво със Sportano.bg 

Искате да карате уиндсърф и не знаете откъде да започнете? В Sportano ще намерите професионално оборудване: от екипировка до аксесоари от известни марки като NeilPryde, DUOTONE, Unifiber или Ocean Sunglasses. Водните спортове не се свързват само с южните страни, където възможностите за водни занимания са многобройни. В Полша, както на морския бряг, така и на езерата, е възможно да се плава с дъска с платно поради отличните условия на вятър. Уиндсърфингът може да се превърне в истинска страст за вас, тъй като е чудесно занимание за хората, които обичат водните спортове.  

Професионално уиндсърф оборудване и аксесоари 

Уиндсърфингът е дейност, която носи много удовлетворение и незабравими преживявания, особено ако тепърва започвате приключението си с тази дисциплина. В Sportano.bg ще намерите професионално оборудване за този спорт, включително: дъски за уиндсърф, платна, мачти за уиндсърф, стрели или трапеци, както и необходимите аксесоари.  

Уиндсърфингът е дисциплина, която се практикува с помощта на дъска и платно, наречено по-точно тракер. То наподобява плаването с яхта, тъй като, използвайки вятъра, дъската се плъзга по повърхността на водата. 

Дъски за уиндсърф 

Дъската за уиндсърфинг е една от най-важните части от оборудването за тази водна активност. Преди да купите подходящото оборудване, трябва да определите теглото си, стила или нивото на плуване. Когато избирате дъска за уиндсърфинг, обърнете внимание на: 

  • Широчина - по-широката дъска позволява по-бързо плъзгане и се представя добре при по-силни ветрове и по-големи вълни; 
  • Дължина - свързана е със скоростта на плуване, по-дългата дъска тече по-бързо и ви позволява да поддържате контрол;  
  • конструкция - съществуват различни технологии за производство на дъски, включително от стъклопласт, които имат по-голяма здравина, но са по-тежки, което ги прави по-бавни и по-лоши за плъзгане. Помислете за избор на дъска с няколко слоя под формата на фибростъкло с въглеродни влакна. 

Освен това обърнете внимание на видовете дъски за уиндсърф. За начинаещите добре се ползват дъски за обучение, т.е. дъски за лодки с висока плаваемост. Това ще помогне на дъската да ви задържи във водата, поради което е важно да определите теглото си при избора на оборудване. След като се запознаете с основните маневри и технологии, можете да изберете дъски за фрийрайд. Универсален дизайн, подходящ за различни условия, те са по-динамични и позволяват по-бързо влизане в плъзгане, по-добър контрол и стабилни завои. Сред видовете дъски за уиндсърфинг все още можете да различите: формула, фрийстайл, фрийрайс, слалом, скорост и вълна

Уиндсърф платно  

За начинаещите ветроходци платното за уиндсърф трябва да е едновременно леко и издръжливо. Най-добрите в тази категория ще бъдат фрийрайд и фрийстайл, които са най-лесни за управление във водата. Оптималното решение е да изберете два вида платна, така че да можете да ги използвате при по-лек или по-силен вятър. При по-силен вятър ще работят по-малки платна (около 4,5 m²), докато при по-слаби условия е по-добре да изберете по-голямо оборудване (около 6,5 m²). 

В Sportano.bg ще намерите необходимото оборудване за много водни спортове, включително уиндсърфинг. Ето защо при нас ще се снабдите с професионални платна с марка DUOTONE, изработени от трайни материали и предлагани в няколко размера, за да може изделието да отговаря на индивидуалните ви нужди. 

Мачти за уиндсърфинг 

Първото съображение е дължината на мачтата, която съответства на цялото платно за уиндсърфинг. Мачтите трябва да са с еднаква дължина и твърдост, но могат да се различават по начина на огъване. Има три параметъра:  

  • Flex Top - горната част на мачтата се огъва по-силно от долната;  
  • Hard Top - горната част се огъва по-малко от долната;  
  • Постоянна крива - мачта с еднаква деформация в двата края.  

Освен това диаметърът на мачтата е важна характеристика. Предлагат се два вида: със стандартен диаметър (SDM - Standard Diameter Mast) и с намален диаметър (RDM - Reduced Diameter Mast). Първият е с по-голям диаметър, по-лек и с динамични характеристики. Той е идеален за слалом и състезания. RDM, от друга страна, е по-гъвкаво предложение, което улеснява управлението при всякакви условия на вятър. 

Бутове за уиндсърфинг 

Цялото оборудване за уиндсърф се състои от няколко компонента, които могат да включват стрели. Те отговарят не само за комфорта на борда, но и за правилното управление на цялото платно. Това е дръжката, за която се държите по време на плаване. Съществуват два вида стрели за уиндсърфинг: 

  • алуминиеви стрели - основна част от оборудването, която е чудесна за начинаещи и е лека, удобна и издръжлива; 
  • Стрели от въглеродни влакна (карбон) - препоръчват се за хора с по-напреднало ниво. Те се характеризират преди всичко с бързината на актьорския състав при всяко движение.  

В Sportano ще откриете уиндсърф стрели от професионални марки като DUOTONE, NeilPryde и Unifiber, с няколко различни размера, които можете да закупите. 

Трапези за уиндсърфинг 

Трапецът за уиндсърфинг е отговорен за облекчаване на натиска върху ръцете по време на плуване, което в същото време осигурява правилна позиция на дъската и по-добър контрол на платното при по-силни пориви на вятъра. Подстригването на линиите е отговорно за поддържането на правилен силует. Сред видовете трапец всъщност има няколко, които могат да включват: нисък, висок или хибриди. Ниският трапец е разположен на бедрата с колан около бедрата, което позволява по-добро плъзгане. Високият трапец се носи на височината на кръста и е по-лесен за управление. Тя осигурява по-голям комфорт при плуване във вълни или без плъзгане. От друга страна, хибридът е комбинация от двата вида, за да отговаря по-лесно на нуждите на уиндсърфиста. 

Други аксесоари за уиндсърф 

В Sportano сме се погрижили за оборудването за много водни спортове. Тук ще откриете и професионални аксесоари за уиндсърф, като SDM мачтови удължители от DUOTONE или слънчеви очила от Ocean Sunglasses. Защитата на очите по време на плуване е много важна, за да не се излагате на вредните слънчеви лъчи, но те също така са отговорни за защитата на очите ви от силен вятър или вода. Слънчевите очила Ocean са оборудвани със специални допълнителни функции, като амортизираща гума, дръжки на подложката за нос и предпазна каишка. Освен това те имат поляризиращ филтър и вентилационни отвори.  

Ако тепърва започвате да се занимавате с уиндсърфинг или искате да преминете на следващо ниво в плуването с уиндсърф, разгледайте гамата от професионално оборудване на магазин Sportano. Нашето обслужване на клиенти ще ви помогне да изберете правилното оборудване! 

Подробна информация Описание