Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Шапки за преходи

Шапки за трекинг - изберете правилния модел в магазин Sportano 

Шапката за трекинг осигурява топлинен комфорт и, в зависимост от условията и сезона, ще ви предпази от вятъра и вредното влияние на слънцето. Когато избирате облекло за глава, обърнете внимание на подходящите топлоизолационни свойства, правилния въздушен поток, материалите, които отвеждат влагата, или използването на UV филтри. В магазин Sportano ще намерите висококачествени шапки за трекинг от марки като Salewa, BUFF, Columbia, Black Diamond, Jack Wolfskin, Peak Performance и Salomon.

Дамски, мъжки, бейзболни и зимни - видове шапки за трекинг 

Правилният избор на шапка за трекинг зависи от условията и сезона. Сред стиловете на шапки за глава има класически бейзболни шапки, бейзболни шапки с предпазител за врата или шапка и шапки тип "бобъл".

Туристическите шапки за лятото обикновено са бейзболни шапки, които едновременно предпазват от пориви на вятъра и предпазват от слънцето. Изработени от органичен памук или синтетични материали, те позволяват на влагата да се отделя и подобряват въздушния поток. Това запазва кожата суха, без да се чувствате неудобно, докато носите шапката. Шапките за трекинг на марката BUFF имат специализирана лента за отвеждане на влагата, която отвежда излишната влага. Подобна технология Quick Dry може да се види в стиловете на шапките Salewa или Peak Performance. В тях са използвани дишащи материали, за да се чувствате комфортно в горещите дни. 

Зимните шапки за трекинг включват шапки, шапки тип "бобъл", ушанки и навиващи се шапки за врата. Те са изработени от материали като памук, вълна, полиестер, акрил или полар. Популярна е и мериносовата вълна, която е по-мека и приятна на допир от другите материи. Сред стиловете за зимата обърнете внимание на топлоизолационните свойства, за да предпазите главата си от ниски температури. В зимните шапки BUFF ще откриете технологията WARMEST NATURAL FIBRE. В нея има влакна от естествен произход, които осигуряват комфорт и топлина.  

Мъжките и дамските шапки за трекинг са изработени от едни и същи материали, различават се само по кройката или цвета. Струва си да се има предвид, че повечето шапки са с универсален размер, а каишката, поставена в задната част, дава възможност за приспособяване на продукта към формата на главата. 

Защо да си купите шапка за трекинг? 

Шапките за глава осигуряват ефективна защита от слънчевите лъчи, затова е добре да разчитате на този елемент от облеклото по време на летните преходи. Ако изберете подходящата шапка за зимата, ще бъдете защитени от студа и ще се чувствате комфортно през зимата. 

Освен че ви предпазва от студ, вятър и слънце, шапката за трекинг предпазва главата ви от наранявания или остри елементи по пътеката. Често при планински преходи се срещат гористи или скалисти участъци, където е лесно да паднете или да получите леки наранявания на повърхността. 

Как да изберем правилната шапка за трекинг? 

Покривалото за глава трябва да е съобразено със сезона и метеорологичните условия, така че главата ви да не прегрява или изстива. Ако избирате шапка за лятото, обърнете внимание на използваните UV филтри, които ще ви предпазят от вредното въздействие на слънцето. Продуктът трябва да има и вентилационни отвори, през които да преминава въздух, за да не се прегрява главата ви. Класически модел с козирка или допълнителна защита на врата ще бъде добър избор, ако искате да се предпазите от слънцето и поривите на вятъра.  

От друга страна, когато купувате зимна шапка за трекинг, най-добрият избор са шапките тип "beanie" или "bobble", изработени от по-дебели материали. Те гарантират високи топлоизолационни свойства, така че главата ви няма да изстине в студено време.  

Изборът на правилната шапка за преходи трябва да бъде съобразен с условията на използване, за да предпази главата ви от неблагоприятни атмосферни условия. В Sportano предлагаме професионално облекло, обувки и аксесоари за трекинг, така че да сте подготвени за всяка дейност на открито. 

Подробна информация Описание