Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Почистващи препарати за обувки

Препарати за почистване на обувки – най-добрите препарати за почистване на обувки на Sportano.bg

Чистите обувки са въпрос не само на естетика, но и на хигиена и удобство при носене. Редовното почистване на обувки ви позволява да премахнете мръсотията и да оставите обувките си в добро състояние. За ефективно почистване обаче се нуждаем от правилните инструменти и за да се снабдим с тях си струва да посегнем към специални препарати за почистване на обувки. Продукти на реномирани марки като Nikwax, Boot Bananas или HOLMENKOL можете да намерите в спортния магазин Sportano.bg.

Видове препарати за почистване на обувки - какво си струва да знаете?

На пазара има различни видове почистващи препарати за обувки, които се различават по състав и приложение. За почистване на кожата е най-добре да използвате специален препарат на млечна основа или пяна. Въпреки това, за почистване на обувки, изработени от синтетични материали, най-добре е да използвате специален спрей или течност. В случай на велурени обувки си струва да заложите на препарат с гъба или четка, който ще ви позволи да премахнете мръсотията от деликатния материал.

Как работи препаратът за почистване на обувки? Механизъм на действие

Препаратите за почистване на обувки съдържат специални съставки, които ефективно премахват замърсяванията и освежават цвета на обувките. Те обикновено съдържат ензими или детергенти, които разтварят замърсяванията и улесняват отстраняването им. При кожата препаратите съдържат и хранителни вещества, които я предпазват от напукване и изсъхване.

Защита от замърсяване и механични повреди - защо си струва да използвате почистващи препарати?

Използването на специални почистващи препарати за обувки позволява ефективната им защита от замърсяване и механични повреди. Редовното почистване на обувките увеличава тяхната издръжливост и предотвратява преждевременното износване. В допълнение, подходящите почистващи препарати предпазват материалите на обувките от влага и UV лъчи, което допринася за запазване на естетиката им за по-дълго време.

Безопасен върху различни видове материали - кожа, велур, синтетични материали

Важна характеристика на добрите препарати за почистване на обувки е безопасната формула за различни видове материали, като кожа, велур и синтетични материали. Благодарение на това те могат безопасно да се използват върху различни видове обувки, без да се страхуват да повредят материала.

Чисти обувки и хигиена - ползи за здравето и комфорта

Чистите обувки са въпрос не само на естетика, но и на хигиена и здраве. Мръсните обувки осигуряват идеална среда за бактерии и гъбички, които могат да доведат до неприятни миризми и кожни инфекции. Следователно редовното почистване на обувките ви позволява да поддържате хигиена и предотвратява развитието на патогенни микроорганизми.

Подробна информация Описание