• Безплатна доставка
  • Връщане на стоки в рамките на 30 дни
  • Доставка в рамките на 3 работни дни
Nav switch

Топчета за тенис на маса

Продукти: 5

View as

Топчета за пинг-понг - изберете правилно с магазин Sportano

Тенисът на маса е популярна игра за двама или четирима души. За турнир по тенис са необходими маса с мрежа, ракети и добри топки за пинг-понг. Топките са важна част от играта, защото правят играта динамична и плавна. Това зависи от структурата на топката, зависи от яснотата на отскока, атакувайки по правилната траектория или силата на въртене, което затруднява противника да получи играта. Добрите топки за тенис на маса не трябва да имат видими шевове, които свързват двете половини на топката. Шиенето може да доведе до непреднамерени промени в линията на полета и да намали точността на отскока. 

Когато купувате топки за тенис на маса, си струва да изберете модели с високо качество на изработка и подходящо подбрани параметри. Размерите и свойствата на топките са съобразени с предназначението им (тренировка или турнир) и с уменията на играча. Офертата на Sportano включва топки на известни спортни марки и модели за различни цели. По рафтовете на нашия магазин можете да намерите топчета за тенис на маса за начинаещи, любители и професионални играчи

Топчета за пинг-понг - 1, 2 или 3 звезди. Какво означават звездите и как да изберем правилно?

Изборът на топка за пинг-понг зависи от нивото на умения на играча. Начинаещите аматьори, средно напредналите играчи и професионалните тенисисти трябва да използват различни модели. Динамиката на топката или нивото на нейната твърдост трябва да бъдат съобразени с диапазона на способностите. Въведени са специални маркировки, за да се улесни определянето на топката според способностите на играча. Топките са маркирани по скала от 1 до 3, която се определя със звезди.

Топките за тенис с 1 звезда са най-основният модел, който се използва главно за изучаване на играта. Тези видове топки са по-бавни и затова е по-лесно да се прецени траекторията на полета. Моделите с 2 звезди са тенис топки, предназначени за средно напреднали играчи. Те са най-добрият избор за тези, които познават основите на тениса на маса и искат да подобрят уменията си и динамиката на играта. Топките за тенис на маса с три звезди са най-модерният модел, който отговаря на всички официални изисквания на Международната федерация по тенис на маса и се използва в професионални състезания. С този тип топки трябва да играят тенисисти, които са усвоили много добре ударите и ротациите. 

Диаметър, цветове - открийте основната информация за топчетата за тенис на маса

Сред отличителните елементи на топките за пинг-понг е техният размер, т.е. диаметърът. Диаметърът на стандартната топка за турнир е 40 мм. Одобрението на този размер от MFTS доведе до това, че повечето топки се продават с този размер. Това обаче не е единственият размер на топката, който се предлага на пазара. 

Топките за пинг-понг могат да имат по-малък диаметър - 38 или дори 35 мм. Диаметърът на топчето за тенис на маса влияе върху динамиката на отскока и въртенето на топчето. Колкото по-малък е диаметърът, толкова по-бърза и отзивчива е топката за тенис на маса. Този тип топка е подходяща за нападателна игра и за напреднали умения на тенисиста. 

Закупуването на топки за тенис на маса включва и избор на цвят на модела. Най-често срещаните цветове са бял и оранжев. Това са цветовете, одобрени от MFTS и допуснати до участие в турнири. Изборът на цвета на топката трябва да се определя от цвета на масата за тенис. Белите топки се използват за игра на зелена маса. Ако масата е синя, играете с оранжева топка. По рафтовете на магазините могат да се намерят и двуцветни топки за тенис на маса, които са полезни за усвояване на ротационната игра. 

Подробна информация Описание