Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Възглавници

Възглавници Travel - комфортен сън в палатка

Пътуването, особено при по-дълги, по-взискателни пътувания, може да бъде изключително вълнуващо, но и изтощително. Независимо дали сте ентусиаст на прехода, къмпингувате или сте случаен пътник, качественият сън е от решаващо значение за вашето здраве и благополучие. Тук изключително важна роля играят възглавниците за пътуване, така че си струва да се запознаете с различните видове и материали, от които се изработват, за да изберете идеалния вариант за себе си. В спортния магазин Sportano.pl ще намерите възглавници за пътуване от доказани марки като Sea to Summit, Exped или Outwell.

Видове туристически възглавници: самонадуваеми, надуваеми и други

Самонадуваеми възглавници

Благодарение на вътрешното ядро от пяна, самонадуваемите възглавници се надуват сами, когато се развият. Те са удобни и осигуряват добра топлоизолация, но обикновено са малко по-тежки от другите видове възглавници за пътуване.

Надуваеми възглавници

Това са леки възглавници, които се надуват с уста или помпа. Отличават се с висока компактност, което позволява лесното им опаковане в раница. Недостатък обаче е по-ниската им топлоизолация и по-голямата податливост на течове и пробиви.

Възглавници от пяна

Тази опция е леки възглавници, изработени от пяна със затворени клетки. Те са удобни, изолиращи и много издръжливи, но и малко по-малко компактни от надуваемите възглавници.

Компресия и ултра леки възглавници - идеални за минималисти

За хора, които ценят минимализма и ниското тегло на оборудването си, струва си да се обърне внимание на компресионните и ултралеките възглавници. Компресионните възглавници могат лесно да се опаковат, намалявайки обема си благодарение на специална торбичка с шнур. Свръхлеките възглавници, изработени от леки материали, са идеални за пътници, които искат да намалят теглото на багажа си.

Ергономични възглавници - погрижете се за здравето на врата и главата си

Важен аспект при избора на възглавница за пътуване е нейната ергономичност. Ергономичните възглавници са предназначени да осигурят адекватна опора за врата и главата, което може да предотврати болката и дискомфорта. Заслужава си да заложите на такива възглавници, особено ако имате проблеми с гръбнака или врата. Ергономичните възглавници често са оборудвани със специални профили, които се адаптират към формата на главата и врата, осигурявайки им правилна опора.

Материали: сравнение на възглавници от пяна, пух и микрофибър

Възглавници от пяна

Както споменахме по-рано, дунапренените възглавници са леки, издръжливи и осигуряват добра топлоизолация. Пяните със затворени клетки също са устойчиви на влага, което ги прави чудесен избор за мокри и влажни условия.

Възглавници с пух

Възглавниците с пълнеж от пух са изключително меки, топли и леки. Те осигуряват изключителен комфорт при спане, но също така са чувствителни към влага и могат да бъдат по-трудни за поддържане чисти. Струва си да изберете възглавници с водоустойчив пух, за да минимизирате тези проблеми.

Микрофибърни възглавници

Микрофибърът е синтетичен материал, който е лек, мек, издръжлив и бързосъхнещ . Микрофибърните възглавници са добър компромис между пух и пяна, като предлагат комфорта и лекотата на пуха и лекотата на почистване и устойчивостта на влага на пяната.

Как да изберем правилната възглавница за пътуване - комфорт при сън

Изборът на правилната възглавница за пътуване зависи от вашите индивидуални предпочитания и нужди. Преди да направите избор, струва си да вземете предвид следните фактори: тегло и размер, комфорт, топлоизолация, устойчивост на влага, лекота на почистване, издръжливост и цена.

За хората, които трябва да носят екипировката си на дълги разстояния, леката и компактна възглавница ще бъде приоритет. Надуваемите възглавници и ултралеките са най-добрият избор в такива случаи. Високият комфорт при сън е ключов за поддържане на здравето и енергията в движение, така че си струва да изберете възглавници, които са меки, ергономични и се адаптират към формата на главата и врата.

Ако пътувате в по-студени условия, струва си да изберете възглавница, изработена от материали, които осигуряват добра топлоизолация, като пяна или пух. Ако къмпингувате във влажна зона или пътувате под дъжда, изберете възглавница, изработена от влагоустойчиви материали като пяна със затворени клетки или водоустойчив пух.

Хигиената става особено важна при дълги пътувания. Възглавниците, изработени от лесни за почистване материали, като микрофибър , са практично решение. Също така си струва да обърнете внимание на възглавниците с калъфи, които могат да се свалят и перат. Когато избирате възглавница за пътуване, си струва да инвестирате в модел, изработен от висококачествени материали, които ще гарантират дълъг живот на продукта. Дунапренените възглавници са особено издръжливи, както и тези от здрави синтетични материали.

Последният, но важен фактор е цената. Преди да купите, струва си да сравните различните опции и да изберете възглавница, която отговаря на всички ваши изисквания в рамките на наличния бюджет. Не забравяйте, че високото качество и издръжливостта често вървят ръка за ръка с по-високата цена, но в дългосрочен план стойността на инвестицията се изплаща.

Подробна информация Описание