Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Топки за скуош

Топки за скуош на Sportano.bg

В една толкова динамична дисциплина като скуоша всеки, дори и най-малкият детайл е от значение. Затова в Sportano ще намерите най-висококачествените топки за скуош от най-добрите марки като HEAD или Tecnifibre.   

Видове топки за скуош и ниво на умения: коя да изберем? 

Професионалните топки за скуош са с диаметър около 4 см и тежат около 24 г. Обикновено са изработени от каучук или други синтетични материали. Съществуват два вида топки за скуош: бавни и бързи. Бавните, разбира се, в съответствие с името, достигат по-ниска скорост и осигуряват по-нисък ход. В същото време те изискват от играча по-бърза реакция при отскачане и по-голяма прецизност. Затова бавните топки са предназначени за напреднали играчи и професионалисти.  

Бързите топки за скуош се характеризират с по-голям удар и по-висока скорост на полета. Благодарение на това времето за отскок се увеличава и целият обмен става по-малко динамичен. Ето защо бързите топки за скуош са подходящи за начинаещи и за развлекателна игра, при която фокусът е върху удоволствието от играта или подобряването на техниката.   

Струва си да добавим, че топките за скуош изискват така нареченото загряване. Това означава, че само след достатъчен брой отскоци температурата им достига оптималната стойност за игра (приблизително 45 градуса по Целзий).  

Изборът на топка за скуош се улеснява от специални маркировки под формата на точки. One dot е средноскоростна скуош топка, предназначена за опитни играчи. От друга страна, две точки са най-малките бавни топки за професионалисти, които се използват по време на турнири.  

Топките за скуош, които нямат символ на точка, са бързите топки, които начинаещите трябва да избират. Обикновено те изискват минимално време за загряване, така че можете да започнете да играете почти веднага.   

Най-добрите топки за скуош от известни спортни марки

Пример за топка за професионалисти, включително турнирни и клубни играчи, маркирана с две точки, е Tecnifibre sq Balls Double Yellow Dot 2p, която се отличава с най-нисък коефициент на отскок. Серията топки за скуош Tecnifibre е одобрена от Световната федерация по скуош (WSF).   

Средно напредналите играчи на скуош трябва да посегнат към топките Tecnifibre sq Balls Blue Dot 2p, маркирани с една точка. От друга страна, за начинаещите страхотен избор е топката за скуош HEAD Start. Тази висококачествена топка се характеризира с висок отскок, така че ще бъде идеално решение за започване на приключението с този спорт. 

Подробна информация Описание