Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Колани за ски

Уплътнения за скачане с парашут от професионални марки на Sportano.bg

От всички ски дисциплини скачането с парашут е тази, която най-добре съчетава общуването с природата и вълнуващите спускания. За да направите този спорт още по-завладяващ и безопасен, се нуждаете от професионални ски-печати. В Sportano ще намерите най-добрите продукти от признати производители. Изберете идеалния за вас тюлен и се насладете на незабравими гледки и каране на ски по пистите. Ще намерите всичко, от което се нуждаете в Sportano.bg! 

Печати за скачане с парашут: какво е това оборудване?

Уплътненията за ски са наслагвания на ски, които предпазват ските ви от подхлъзване при изкачване. В същото време техните свойства ви позволяват да се плъзгате свободно по склона. За производството им се използват както естествени, така и изкуствени материали. Един от тях е мохерът, който представлява вълна от ангорска коза. Синтетичният найлон също се използва широко. Скиорските кожи се прикрепят към ските по два начина - чрез лепило или адхезия, при която горните слоеве на физическите тела се залепват един за друг. 

Кои тюлени за скачане с парашут да избера? Съвети и трикове

Разделянето на уплътненията за скокове с парашут според материала, от който са изработени, оказва голямо влияние върху сцеплението им със земята. Ските от мохер имат най-добрите характеристики на плъзгане. Благодарение на ниското им тегло е възможно и лесно плъзгане по сняг и лед. Недостатъците са средното сцепление със земята и сравнително ниският експлоатационен живот

Найлоновите кожи са по-малко податливи на износване. Освен това те имат по-добро сцепление. Въпреки това те изискват повече мощност при изкачване. Безспорното им предимство е, че са лесни за поддържане. Мохерът и найлонът са комбинация от двете. 

Друг аспект е точното прилягане на ските. Съществуват три метода за определяне на размера. За начинаещите скиори е най-добре да изберат ски, които са съвместими с вашия модел ски. По-опитните потребители могат да ги изрежат сами. Съществуват модели с щипка отпред или отзад. За да постигнете необходимата дължина, просто прикрепете държача от другата страна, след като уплътнението е поставено. След това трябва само да коригирате талията, която е широчината, като я отрежете с остър нож или ножица. Можете да закупите и уплътнения на метър. Въпреки това ще трябва сами да регулирате дължината и ширината на ските си. 

Когато купувате уплътнения, трябва също така да решите дали искате модел с лепило или без лепило. Уплътненията с лепило обикновено са по-евтини от уплътненията без лепило. Предимството им е и в това, че можете да отделите използвания слой лепило и да нанесете нов. Но не забравяйте за фолиото: без него двете части на залепеното с лепило уплътнение ще се залепят една за друга при сглобяване. 

Ски уплътненията без лепило не позволяват разделяне на ски връзката. Те обаче са по-практични. Гелообразната субстанция се залепва само за ски. Следователно печатът може да се сгъва и прибира, а след това да се разгъва, когато се изважда отново, тъй като двете половини на печата не се слепват. Уплътненията без лепило също така се почистват по-лесно. Листата, тревните стъбла и почвата падат след изплакване с вода. 

Наличието на мембрана също заслужава да се отбележи. Това е полезен конструктивен елемент, за да се предотврати намокрянето на уплътнението и загубата на свойствата на лепилото за залепване. 

Подробна информация Описание