Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Класически скейтбордове

Класически скейтбордове: топ модели на Sportano.bg 

Изпълнението на въздушни трикове изисква не само умения, но и скейтборд, на който можете да разчитате. В Sportano можете да закупите класически скейтбордове, изработени от най-добрите материали. Изберете идеалната дъска за вас и изумете света с триковете си! 

Кой класически скейтборд да изберете?

Преди да изберете скейтборд (скейтборд), преди всичко трябва да се запознаете с неговата конструкция, която определя характеристиките на каране. Всеки скейтборд се състои от три основни елемента - палубата, камионите и колелата

Палубата е платформа за краката. Изработен е от кленово дърво. Най-често можете да намерите модели, изработени от 7 слоя шперплат. Освен тях има и по-издръжливи, но по-тежки 9-слойни модели. Класическият дървен скейтборд не е единственият вид скейтборд. Съществуват и пластмасови дъски. 

Заслужава да се отбележи наличието на грайфер, който представлява грапаво покритие, предотвратяващо изплъзването на обувките от дъската. Дължината и ширината на дъската може да варира в зависимост от избрания модел. Класическият скейтборд обикновено е дълъг 70-80 см и широк 20 см. 

Камионите са металните части, които свързват палубата с колелата. Широчината им трябва да е същата като тази на скейтборда. Височината трябва да се избере според нивото на уменията ви и предназначението на скейтборда. Ниските камиони са подходящи за трикове, а високите - за каране в града. По-малката чувствителност към неравности на терена улеснява поддържането на равновесие. 

Височината на камиона се отразява на размера на колелата. По-ниските камиони са оборудвани с по-малки колела, а по-високите - с по-големи. Колелата са изработени от синтетични материали, обикновено от полиуретан или каучук. Класическият скейтборд има 4 колела, които се въртят напред и назад, но не и настрани. 

Класически скейтборд за начинаещи

Начинаещите трябва да изберат дъска със стандартен размер, дълга 70-80 см. Широчината трябва да се избере според размера на обувките. Класическият скейтборд за начинаещи трябва да е оборудван с високи камиони

Най-добре е да имате пълен класически скейтборд. Самостоятелното конструиране на дъската е подходящо за по-опитни хора, които очакват скейтбордът да се държи по определен начин при каране. 

Класически скейтборд за средно напреднали

Тези, които карат кънки от дълго време, могат да изберат круизър или пениборд (фишборд). Първият от тези видове е със същата дължина като класическия скейтборд, но е по-бърз от него. Fishboard, известен в Полша и като fiszka или rybka, е лека и къса дъска (дори под 60 см), което я прави изключително маневрена. Това го прави изключително маневрен

Професионални класически скейтбордове

Опитните скейтъри могат да изберат лонгборд. Той е по-голям от класически скейтборд. Дължината на такава дъска е дори 150 см. С такъв скейтборд може бързо да се изминат големи разстояния. Безстрашните лонгбордисти могат да развият скорост до 100 км/ч (например при спускане по наклон). 

Най-добрите могат да опитат силите си в карането на уейвборд. Това вече не е класически скейтборд. Тя се състои от 2 палуби (по една на крак) и 2 колела, които се въртят във всички посоки. За да се задържите на дъската за вълни, е необходимо перфектно равновесие на тялото. 

Най-популярните дизайни и цветове за класически дъски 

Разнообразието от варианти означава, че е невъзможно да се определи един-единствен стил от мотиви и цветове, с които се отличават популярните класически скейтбордове. Дизайните под формата на графики приемат всички възможни форми. Често дъските се боядисват самостоятелно. Класически скейтборд без шарка - например черен, син, розов или зелен - е продукт, който също често може да се намери в продажба. 

Подробна информация Описание