Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Ролкови кънки за възрастни

Ролкови кънки за възрастни - изберете най-удобните модели в онлайн магазина на Sportano 

Карането на ролкови кънки е изключително полезно и вълнуващо, а възможността да прекарвате времето си на открито е допълнителен бонус. Ролковите кънки са отлична форма на забавление както за възрастни, така и за деца, а популярността им нараства през последните години. Класическите ролкови кънки са оборудвани с четири колела и спирачен елемент и се отличават преди всичко с по-голяма стабилност от ролковите кънки. Те често се смятат и за по-безопасни, особено за начинаещи скейтъри. В асортимента на магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени ролкови кънки за възрастни от доказани производители като IMPALA, Playlife, FILA, Chaya и Razor.  

Ролкови кънки за възрастни - дамски и мъжки модели 

Ролкови кънки за възрастни жени са модели, предназначени за жени, които търсят интересни цветови и графични вариации. Освен това те се отличават с малко по-тясна горна част и подходящо прилягане към крака. Някои модели са предназначени не само за развлекателно каране, но и за фитнес. Тогава това са модели с по-плоска подметка и по-ниска горна част. От друга страна, ролковите кънки за възрастни мъже са по-обемисти продукти и са пригодени за по-големи размери на краката.  

Повечето от продуктите са универсални модели, които са предназначени както за мъже, така и за жени по отношение на дизайна и цвета. Просто изберете подходящия размер. Ролковите кънки за възрастни също имат по-голям размер и максимално тегло на потребителя, ако това е посочено от производителя. 

Ролкови кънки срещу тегло на възрастен 

Когато избирате подходящите ролкови кънки, трябва да знаете, че някои производители посочват максимално тегло на потребителя. Стандартните ролкови кънки за възрастни с тегло над 100 кг са модели за по-тежки хора и такива, които вземат със себе си раница или друг багаж при каране, което увеличава натоварването. Ограниченията на избрани модели ролкови кънки по отношение на максималното тегло на потребителя се дължат на използваните материали или на лагерите, които могат да издържат на натоварването. 

Освен това не забравяйте да изберете правилния размер на ролковите кънки за възрастни, който влияе на комфорта. Кънките с твърде слаб размер няма да захванат добре крака и следователно няма да осигурят подходяща стабилност. От друга страна, твърде тесните кънки ще причинят дискомфорт и протриване по време на каране. Най-добре е да измерите внимателно размера на стъпалото си и да го съпоставите с информацията на производителя или размерите на стелката. Обикновено е добре да изберете кънки с половин размер по-големи. 

Избор на подходящи ролери за възрастни 

Ролковите кънки за възрастни са модели, които имат четири колела в две линии, така че те са продукти с две колела, които се отличават със своята стабилност по време на каране. Освен това те са по-безопасно и удобно учебно оборудване. Когато избирате ролкови кънки, можете да срещнете меки и твърди колела. Твърдостта на колелата се показва по скала за твърдост от 0 до 100 А, като колкото по-висок е параметърът, толкова по-голяма е твърдостта на колелата. Твърдите колелца са по-бързи и се износват по-бавно, но имат по-слаба амортизация. От друга страна, меките колела амортизират добре и имат по-добро сцепление. Това е чудесен модел, особено за начинаещи скейтъри.  

Когато избирате ролкови кънки за възрастни, обърнете внимание на вида на обувките, които се делят на меки и твърди. Твърдата обувка е подходяща за любителско и любителско пързаляне, тъй като стабилизира много по-добре. Меката обувка е модел, предназначен за динамични маневри, като същевременно е по-лека и по-удобна.  

Друг важен параметър е видът на лагера, чиито характеристики се определят по скалата ABEC (1, 3, 5, 7 и 9). Колкото по-висок е класът на лагерите на ролковите кънки, толкова по-удобни са за използване, толкова по-прецизни са и толкова по-добре се справят с различни маневри.  

Кои фирми предлагат качествени ролкови кънки за възрастни? 

В Sportano предлагаме висококачествени ролкови кънки от производители като FILA, Chaya или Playlife. Моделите се отличават не само със здравата си конструкция и правилното прилягане, но и с широката гама от цветове и графични дизайни. Те със сигурност ще се харесат на всеки любител на ролковите кънки. Ако търсите подходящи ролкови кънки за възрастни, обърнете внимание на марката IMPALA, която се отличава с модели с интересни графични модели, а повечето продукти са изработени от веган материали. Подходящ за начинаещи и средно напреднали скейтъри.  

Интересно решение са кънките за обувки на Razor, които се поставят върху обикновените обувки и ги превръщат в кънки за бързо придвижване в избраната посока. Те са снабдени с уретанови колела със запечатани лагери за стабилност и комфорт.  

Подробна информация Описание