• Безплатна доставка
 • Връщане на стоки в рамките на 30 дни
 • Доставка в рамките на 3 работни дни
Nav switch

Педълси за плуване

Продукти: 26

View as
 1. ARENA Elite Ръчно гребло зелено 95250/65
  39,00 лв.
  30,00 лв.
  M L

  2

 2. ARENA Elite Ръчно гребло розово 95250/95
  39,00 лв.
  30,00 лв.
  M L

  2

 3. Плувни гребла Arena Elite Finger Green 95251/65
  36,00 лв.
  S

  1

 4. Гребла ARENA Flex черни 1E554/55
  43,00 лв.
  OS

  1

 5. Гребла за плуване Arena Flex черни и розови 1E554/95
  43,00 лв.
  26,00 лв.
  OS

  1

 6. Гребла за плуване Arena Flex черни и зелени 1E554/65
  43,00 лв.
  26,00 лв.
  OS

  1

Гребла за плуване - изберете правилния модел в магазин Sportano 

Греблата за плуване са сред аксесоарите сред плувното оборудване, които са много популярни. Те са отговорни най-вече за увеличаване на силата на ръцете и гърба, както и за подобряване на работата върху техниките на движение и стила на плуване. Те са предназначени основно за хора, които тренират редовно, но могат да се използват успешно и от начинаещи. В магазина на Sportano можете да се снабдите с професионални гребла за плуване от известни производители като AQUA-SPEED, Speedo, Nike или ARENA

Избор на подходящи гребла за плуване 

Когато избирате гребла за плуване, е важно да изберете правилния размер, за да осигурите комфорт и адекватни резултати по време на тренировките. Твърде малките гребла намаляват ефективността на тренировката, поради което плуването не е бързо и динамично. Прекалено големите гребла натоварват прекомерно мускулите и могат да допринесат за нараняване или травма. Освен че трябва да приспособите греблата за плуване към ръката си, обърнете внимание на размера за нивото си на плуване:  

 • Размер S - специализирани гребла за плуване за начинаещи и любители; 
 • Размер M - специализирани гребла за средно напреднали плувци; 
 • Размер L - предназначен за напреднали и професионални потребители.  

Дизайнът на самите гребла не трябва да предизвиква протриване и те трябва да прилягат правилно, така че да не се изплъзват при плуване. На пазара се предлага разнообразие от форми на греблата и изборът им зависи от личните предпочитания. Популярни са елиптичните и полукръглите модели, затова търсете ергономична форма, за да повишите ефективността си при плуване. Добре е също така да избирате продукти с регулируеми каишки, за да улесните поставянето и свалянето на греблата от ръката си, след като излезете от водата.  

От друга страна, за греблата за плуване обикновено се използват пластмаси, които са изключително здрави и гарантират, че продуктите са леки. Те също така гарантират подходящо сцепление. Най-често за изработката на това плувно оборудване се използват комбинации от материали за по-добри свойства.  

Кога си струва да се купуват гребла за плуване? 

Греблата за плуване се използват за постигане на правилна техника на плуване и по-добро усещане за водата. Преди всичко те създават допълнително съпротивление, като по този начин укрепват повечето части на тялото и увеличават силата на ръцете и раменете. Именно греблата за обучение по плуване увеличават скоростта и силата на формата при плуване. Всичко това се дължи на по-голямата повърхност на ръцете и използването на устойчиви материали. Изборът на подходящ модел по отношение на размера ви позволява да изпълнявате различни упражнения за подобряване на техниката и стила. Препоръчително е да изберете универсални гребла, които са подходящи за плуване с всякаква техника и често са конструирани със специални отвори.  

Гребла за плуване - избор на правилната марка 

Чудите се кои гребла за плуване да купите? В нашия магазин Sportano.bg ще откриете висококачествени плувни гребла Speedo, които в зависимост от избрания модел се закопчават с приплъзване или чрез ластик. Оборудвани са с технологията Speedo Biofuse®, която ви позволява да подобрите техниката си на движение във водата. Технологията използва материали, които допринасят за комфорта и по-доброто прилягане.  

От друга страна, греблата за плуване Aqua-Speed са проектирани с извита предна част, която инициира началната фаза на движение на ръката и дланта. Те имат отвори, които осигуряват по-добро усещане за потока на водата, и са оформени така, че да се държат добре в ръката.  

В Sportano ще откриете също така гребла за плуване ARENA, както и марките Nike, и ще подберете правилния модел според нуждите си. Нашето професионално обслужване на клиенти ще ви помогне да изберете правилния продукт, а ако той не отговаря на очакванията ви, можете да го върнете до 30 дни. 

Подробна информация Описание