Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Топки за падел

Топки за гребане - изберете правилно с магазин Sportano

Паделът е все по-популярен спорт в Полша. Той произхожда от Южна Америка, по-точно от горещия мексикански Акапулко, където за първи път се играе мач от този уникален спорт. Най-често се играе в двойки и е комбинация от тенис и скуош. Както и в тениса, мачовете се играят в сетове и геймове. Кортовете, използвани в играта, също са измамно сходни. 

Както и при скуоша и другите спортове с ракети, необходима е топка. Той е по-малко еластичен и малко по-лек от този за тенис, което го кара да отскача по-ниско. Както и при ракетата, тя трябва да бъде съобразена с вашия стил на игра. На sportano.bg ще намерите не само подходящата топка или ракета, но и цялото оборудване, необходимо за започване на приключението с гребло. Със sportano.bg можете да сте сигурни, че играете с продукти с най-високо качество! 

Топките с гребло - какви са техните характеристики?

Въпреки че прилича на топка за тенис, топката за гребло е по-лека, по-малка и с по-ниско налягане. Това кара топката да се движи малко по-високо от топката за тенис. Традиционно топката е изработена от каучук, а покритието ѝ е бяло или, както при топката за тенис, жълто. Теглото на такава топка варира от 56 до 59 грама, отскокът ѝ трябва да е до 147 см, а налягането - между 4,6 и 5,2 кг. 

Въпреки че прилича на топка за тенис, важно е да запомните, че никога не трябва да играете с топка за тенис. Поради по-високото налягане и малката, но значителна разлика в теглото, това може да унищожи ракетата ви за гребло. Топките, предназначени за игра с гребло, са по-меки, така че ракетата ви няма да изпитва твърде много вибрации по време на игра. Изборът на професионална топка означава и по-голям комфорт. Като играете с топка, предназначена за гребане, намалявате риска от нараняване. 

Топки за гребане - какви са разликите и как да избера правилно?

Правилната топка е от съществено значение, тя ще поддържа не само стила ви на игра, но и комфорта ви по време на игра. Топките за гребане се разделят на две основни групи: продукти за начинаещи, които играят от време на време на бързи кортове, и за напреднали играчи, които тренират редовно на бавни кортове. 

Първият тип топка е идеален за начинаещи поради по-големия контрол върху играта. Този тип топка осигурява по-добър контрол не само върху последващите подавания, но и намалява вибрациите на ракетата и скоростта на топката. Благодарение на това играта ще бъде приятна и удобна дори за аматьори. Това е типът топка, който е идеален за игра през лятото, когато високата температура ускорява топката.  

Вторият тип топка е за професионалисти. Продуктите за професионални играчи са с по-къси косми, поради което топките достигат по-високи скорости и играчът има по-малък контрол върху тях. Затова се препоръчва за хора, които вече имат изграден стил. Използва се през зимата, за да ускори играта, тъй като ниската температура намалява скоростта на топката.  

Подробна информация Описание