Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Ръкави и крачоли за колоездене

Велосипедни ръкави и крачоли - погрижете се за комфорта си при каране със Sportano.bg

Колоезденето е не само начин да останете активни, но и чудесен начин да подобрите физическата си форма и да поддържате форма. Въпреки това, с неподходящо оборудване за гардероб за велосипеди, дори и най-добрият колоездач може да има проблеми с поддържането на темпото и комфорта на каране. Велосипедните ръкави и крачоли са основни аксесоари, които не само осигуряват защита срещу студ и вятър, но също така повишават комфорта при каране и намаляват триенето между кожата и материала на облеклото. В спортния магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени колоездачни ръкави и крачоли от доказани производители като Alé, POC, Northwave или ASSOS.

Основни видове велосипедни ръкави и крачоли

Велосипедните ръкави и крачоли са основни аксесоари за всеки колоездач. Предлагат се в различни цветове, размери и дизайни, така че можете да ги съобразите с вашите индивидуални нужди. Има няколко основни вида велосипедни ръкави и крачоли, в зависимост от метеорологичните условия и предпочитанията на потребителя.

Дългите ръкави са идеалното решение за студените дни, когато имаме нужда от защита от вятър и студ. Изработени са от лек, гъвкав и дишащ материал, който осигурява оптимален топлинен комфорт по време на каране.

Късите ръкави са чудесен избор за топлите дни. Те ви позволяват да регулирате телесната температура и да предпазвате от UV лъчение. Изработени са от лека, дишаща и бързосъхнеща материя.

Дългите крачоли са идеално решение при каране в студено време, предпазват от студ и вятър. Изработени са от материал, осигуряващ топлоизолация и дишане, благодарение на което осигуряват висок топлинен комфорт.

Късите крачоли са идеалният избор за топлите дни, осигуряват свобода на движение и ефирност. Изработени са от лека, дишаща и бързосъхнеща материя, която осигурява оптимален комфорт при каране.

Материали за ръце и крака при колоездене

Колоездачните ръкави и крачоли се изработват от различни материали, в зависимост от предназначението и атмосферните условия. Най-често използваните материали са:

  • Полиестер - лек, дишащ и бързосъхнещ материал, използван предимно в ръкавите и късите крачоли.
  • еластан - гъвкав и издръжлив материал, използван за производството на ръкави и крачоли, които повишават комфорта при каране и намаляват триенето на кожата.
  • Памук - естествена материя, която осигурява мекота и топлинен комфорт, използва се предимно в ръкави и дълги крачоли.
  • Полипропилен - лек и дишащ материал, който осигурява топлоизолация и намалява влагата, използва се главно в ръкави и дълги крачоли.
  • Полиуретан - водоустойчив и издръжлив материал, използван за производството на ръкави и крачоли, предназначени за каране в дъжд.
  • Gore -Tex - мембрана, която осигурява защита от вятър и вода, използвана в ръкави и крачоли, предназначени за каране при трудни метеорологични условия.

Как да изберем правилния размер на велосипедните ръкави и крачоли?

Изборът на правилния размер на велосипедните ръкави и крачоли е от решаващо значение за осигуряване на оптимален комфорт при каране. Неправилният размер може да причини дискомфорт и триене на кожата, което може да повлияе на качеството и дължината на нашето каране.

Когато избирате размера на велосипедните ръкави и крака, струва си да вземете предвид индивидуалните нужди и измерванията на тялото. Всяка компания, произвеждаща облекло за колоездене, има таблици с размери, които ви позволяват лесно да изберете размера за индивидуалните нужди.

Основните мерки, които трябва да се вземат преди закупуването на велосипедни ръкави и крачоли, са обиколката на бедрото и дължината на ръкавите и крачолите. За да измерите точно обиколката на бедрото, приложете измервателната лента към най-широката част на бедрото и внимателно измерете обиколката му. Дължината на ръкавите и крачолите се измерва от точката, където ръкавът или крачолът започва до точката, където завършва на тялото.

Също така си струва да запомните, че размерите на велосипедните ръкави и крака могат да варират в зависимост от производителя. Ето защо, преди да купите, си струва да проверите внимателно таблицата с размери и да сравните размерите с вашите собствени измервания.

Ако имате съмнения относно избора на правилния размер на велосипедните ръкави и крака, струва си да използвате съвета на специалист. В магазин Sportano нашите специалисти с радост ще отговорят на вашите въпроси и ще ви помогнат да изберете правилния размер.

Изборът на правилния размер на велосипедните ръкави и крачоли е много важен за нашия комфорт по време на каране. Ето защо си струва внимателно да измерите мерките си и да използвате помощта на специалист, за да сте сигурни, че нашето колоездачно облекло пасва перфектно на тялото ви.

Подробна информация Описание