Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Туристически маси

Туристически маси - съществен елемент от комфортната почивка в лоното на природата

Когато планираме да отидем на къмпинг, туризъм или пикник, един от основните елементи на оборудването са туристическите маси. Изборът на правилната маса може значително да повлияе на комфорта и функционалността на нашия лагер. В магазин Sportano.bg ще намерите висококачествени туристически маси от реномирани марки като Helinox, Outwell, Easy Camp или Coleman.

Видове туристически маси: богатство от модели, съобразени с различни нужди

Когато избирате маса за пътуване, струва си да проучите различните типове налични модели, които могат да отговорят по-добре на вашите очаквания в зависимост от вашите специфични нужди и планове за пътуване.

  • Сгъваеми туристически маси - това са най-популярните туристически маси, които са лесни за транспортиране и съхранение. Сгъваемите маси могат бързо да се сгъват и разгъват, което спестява време и място при опаковане и транспортиране.
  • Туристически маси със седалки - този тип маси са с вградени седалки, което елиминира необходимостта от взимане на допълнителни столове. Благодарение на това решение целият комплект туристически мебели заема по-малко място и е по-лесен за транспортиране.
  • Маси за пикник - това са маси с по-големи размери, предназначени за цялото семейство или група приятели. Често са оборудвани с пейки или седалки, което позволява удобно използване от по-голям брой хора.
  • Регулируеми туристически маси - позволяват промяна на височината на масата, което ги прави изключително практични и функционални. Благодарение на регулирането, масата може да се адаптира към различни теренни условия, както и към височината и нуждите на потребителите.
  • Туристически маси с допълнителни рафтове и шкафове - този тип маси предлагат допълнително място за съхранение, което е особено полезно при дълги пътувания. Шкафовете и рафтовете помагат да поддържате къмпинга подреден и предпазват от влага и мръсотия.

Материали и технологии, използвани в туристическите маси: ключът към издръжливостта и функционалността

Материалите и технологиите, използвани при производството на туристическите маси, оказват значително влияние върху тяхното качество, издръжливост и удобство при използване.

  • Рамка за маса - рамката за маса е основният конструктивен елемент и влияе върху нейната издръжливост и тегло. Алуминиевите рамки са леки, издръжливи и устойчиви на корозия, което ги прави чудесен избор за туристи. Други материали, използвани за рамки за маси, включват стомана и фибростъкло, които също са издръжливи, но обикновено са по-тежки от алуминия.
  • Плот за маса - материалът на туристическите плотове трябва да бъде издръжлив, устойчив на атмосферни влияния и лесен за почистване. Плотове, изработени от пластмаси, като полиетилен или ламинирани MDF плоскости, които са леки и издръжливи, са популярен избор. Други варианти са алуминиевите плотове, които са малко по-тежки, но същевременно по-устойчиви на драскотини и механични повреди.
  • Технология на свързване - качеството на връзките в туристическите маси е от ключово значение за тяхната стабилност и издръжливост. Производителите използват различни техники за свързване, като винтове, ключалки или телескопични системи, за да осигурят здравината на конструкцията и лесното сглобяване.
  • Екстри и аксесоари - някои туристически маси са снабдени с допълнителни функции, които повишават тяхната използваемост и комфорт. Примери за такива аксесоари са поставки за напитки, куки за кърпи или шкафове за кухненско оборудване. Струва си да се обърне внимание на тези елементи, защото те могат значително да улеснят функционирането в къмпинга или къмпинга.

Когато избирате туристическа маса, струва си да обърнете внимание на вида на масата, материалите, от които е изработена, и допълнителните функции, които могат да увеличат нейната полезност. Също така си струва да вземете предвид индивидуалните нужди и вида на пътуването - по-кратките пътувания изискват различен тип маса от дългосрочните лагери или експедиции. Знаейки на какво да обърнете внимание, можете да направите съзнателен избор на туристическа маса, която ще бъде не само практична, но и удобна и подходяща за вашите нужди.

Подробна информация Описание