Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Туристически хладилници

Туристически хладилници - най-добрите модели, предлагани в магазин Sportano

Туристическите охладители стават все по-популярни сред хората, които обичат да прекарват времето си на открито. Планирате пътуване извън града за няколко дни с цялото семейство? Снабдете се с охладител, за да имате винаги под ръка пресни и студени напитки и храна, когато отивате на къмпинг. В нашия магазин ще намерите охладители от известни марки като Campingaz, Coleman и RidgeMonkey.

Какво представляват охладителите за пътуване?

Пътническият хладилник е преносим охладител, който е предназначен за използване при пътуване или къмпинг. Обикновено се захранва от акумулатор на автомобил или от външен източник на енергия, например соларен панел или генератор. За разлика от обикновените хладилници, хладилниците за пътуване обикновено са по-малки и по-леки, което ги прави по-лесни за транспортиране.

Видове туристически хладилници

Съществуват три основни вида хладилници за пътуване:

  • Термоелектрически хладилници - това са хладилници, които използват термоелектрическа технология за охлаждане. Обикновено те са по-леки и по-евтини от компресорните хладилници, но не са толкова ефективни при охлаждането.
  • Компресорни хладилници - използват компресор за охлаждане. Те са по-ефективни при охлаждането от термоелектрическите хладилници, но обикновено са по-тежки и по-скъпи.
  • Абсорбционни хладилници - тези хладилници използват абсорбционен процес за охлаждане. Те са тихи и не изискват външен източник на захранване, но са по-малко ефективни при охлаждането от компресорните хладилници.

Характеристики на добър хладилник за пътуване

Добрият пътнически хладилник трябва да има няколко ключови характеристики, за да изпълни предназначението си и да осигури безопасно съхранение на храната.

Първата важна характеристика е високият капацитет на охлаждане. Хладилникът за пътуване трябва да има ефективна охладителна система, която да гарантира поддържането на ниска температура дори при високи температури на околната среда. Това ще гарантира, че храната е безопасна за консумация, а напитките и закуските са винаги хладни и освежаващи.

Друга важна характеристика е ниската консумация на енергия. Туристическият хладилник трябва да е енергийно ефективен, тъй като по време на пътуванията си обикновено нямаме достъп до електрически контакт. Ето защо добър вариант е туристически хладилник, захранван със слънчева енергия или батерии, който консумира минимално количество енергия и може да работи дълго време с едно зареждане.

Добрият туристически хладилник трябва да е с ниско тегло и следователно да е лесен за пренасяне, така че да може лесно да се вземе със себе си по време на пътуване. Туристическият хладилник трябва да бъде и с малки размери, за да може лесно да се постави в колата, караваната или палатката.

Пътническият хладилник трябва да е устойчив на атмосферни влияния. Той трябва да бъде здрав и устойчив на влага, прах, удари и екстремни температури, за да оцелее дори в най-суровите условия. Това ще гарантира, че можете да използвате туристическия си хладилник спокойно, без да се притеснявате за повреди.

Лесното използване е друга важна характеристика на добрия хладилник за пътуване. Той трябва да е лесен за използване и интуитивен, така че да можете лесно да променяте настройките му и да го адаптирате към индивидуалните си нужди. Препоръчително е да избирате модели, които имат регулиране на температурата и автоматично изключване в случай на прегряване или претоварване, за да предотвратите повреди и рискове за безопасността. Размерът на хладилника за пътуване трябва да бъде съобразен с вашите нужди и количеството на съхраняваните продукти.

Хладилникът за пътуване трябва да има системи за безопасност, като например автоматично изключване в случай на прегряване или пренагряване, за да се предотвратят повреди и рискове за безопасността.

Подробна информация Описание