Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Туристически готварски печки

Туристически готварски печки в оферта на Sportano.bg: топла храна на открито

Готварските печки за туризъм са основно оборудване за всеки ентусиаст на открито. Независимо дали планирате кратък поход в планината или дълго къмпингуване на палатка, туристическият котлон ще ви позволи да приготвяте топли ястия и да варите ароматно кафе или чай при всякакви условия. В магазин Sportano.bg ще намерите туристически котлони от марки като Campingaz, Coleman, Vango и RidgeMonkey.

Видове печки за туризъм

Съществуват различни видове туристически печки, които се различават по захранването и конструкцията си.

Газови туристически печки

Към момента най-популярният избор сред ентусиастите на открито са газовите туристически котлони, които работят с газ пропан-бутан. Те са лесни за употреба и се характеризират с ниско тегло и лесно пренасяне. Туристическите газови котлони могат да се използват за готвене на къмпинг, планински преходи, пикници и други форми на туризъм.

Бензинови туристически печки

Готварските печки с бензинов двигател са устойчиви на ниски температури, което ги прави идеални за използване в планински и зимни условия. Туристическите котлони с бензинов двигател са също така здрави и устойчиви на вятър, което ги прави по-надеждни от туристическите котлони с газов двигател.

Туристически готварски печки на твърдо гориво

Друг вид са туристическите котлони, които се захранват с твърдо гориво, например гелово гориво. Те се характеризират с дълго време на горене, което ги прави идеални за по-дълги туристически пътувания. Туристическите готварски печки на твърдо гориво също така са лесни за съхранение и сравнително безопасни за употреба.

Дървени туристически печки

Туристическите печки, които се захранват с дърва, са интересен вариант. Те се характеризират с ниско тегло и са екологични, тъй като дървото е възобновяемо гориво. Туристическите готварски печки, захранвани с дърва, са идеални за използване в райони, където може да се намери достатъчно дървесина, като например гори и планини.

Туристически духови печки

Тези котлони се отличават с ниско тегло и прост дизайн, като можем да ги захраним с енергия, което ги прави идеални за използване при кратки пътувания и пикници. Туристическите котлони, захранвани с алкохол, също са сравнително безопасни за използване.

Трудни преходи или къмпингуване за няколко дни - съобразете готварската си печка с нуждите си

Какво трябва да взема предвид при избора на туристическа готварска печка? Изборът на подходящ туристически котлон може да бъде труден, тъй като на пазара има много различни модели и видове. Всичко зависи от вида на вашата експедиция.

Ако решите да къмпингувате няколко дни, изберете по-голям газов туристически котлон. Благодарение на стабилната си конструкция няма да се притеснявате, че ще се преобърне, а по-големият брой горелки и тяхната площ ще я направят по-удобна за използване. Освен това тези готварски печки са оборудвани с удобни копчета за регулиране на пламъка, което улеснява приготвянето на храната. Посегнете към туристическа готварска печка от този тип, ако пътувате с кемпер, автомобил или с каравана, тъй като те се отличават със значително по-голямо тегло.

От друга страна, ако планирате труден поход с продължителност няколко дни, изберете малка газова горелка. Компактни, леки и често сгъваеми, те са идеални, ако всеки грам от екипировката ви е важен.

Освен това при избора на туристическа печка трябва да обърнем внимание на няколко важни момента:

  • Мощност - мощността на готварската печка оказва пряко влияние върху времето за готвене и разхода на гориво. В зависимост от нуждите си можете да изберете готварска печка с по-голяма или по-малка мощност.
  • Безопасност - важно е готварската печка да е безопасна за използване. Трябва да се обърне внимание на системите за безопасност, като например защита срещу прегряване, преобръщане на готварската печка или изтичане на газ.
  • Марка и потребителски отзиви - струва си да изберете печка от реномирана марка с положителни потребителски отзиви.
  • Допълнителни функции - някои туристически печки имат допълнителни функции, като например автоматично запалване, термометър или вграден вентилатор. Струва си да обърнете внимание на тези функции и да изберете готварска печка, която има тези, които са важни за вас.
Подробна информация Описание