Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Термочанти

Термични чанти - изберете надежден модел в магазина Sportano.bg

Термочантите са преносими охладители, които ни позволяват да съхраняваме храни и напитки в условия на топлоизолация. Тези чанти са идеални за носене на храна и леки закуски по време на пикници, пътувания или пътувания с кола. Те ви позволяват да поддържате правилната температура на храната - независимо дали става дума за охладени напитки или гореща супа. В Sportano.bg предлагаме висококачествени термични чанти от професионални марки като Spokey, Easy Camp, Outwell и Campingaz.

Използването на термо чанти – в какви ситуации ще работят?

Термочантите са идеалното решение за хора, които искат да се насладят на прясна и вкусна храна, дори по време на дълги пътувания и ваканции. Благодарение на термоизолацията си, тези чанти ви позволяват да поддържате правилната температура на храните и напитките, съхранявани в тях, предпазвайки ги от разваляне и загуба на вкус.

Термочантите са перфектният спътник по време на пикник, пътуване до плажа или в парка. Благодарение на тях можем да вземем със себе си любимите си закуски, сандвичи, плодове или напитки, които ще останат свежи и вкусни през целия ден. Термочантите ще свършат добра работа и по време на колоездене или туризъм, когато искаме да вземем нещо за хапване със себе си, но нямаме достъп до магазини или ресторанти.

Използването на термочантите обаче не свършва само с пътуванията и пикниците. Те могат да бъдат и практично решение при ежедневни задължения, например на работа или в училище. Благодарение на тях можем да приготвим здравословни и вкусни ястия, които ще останат свежи и добре охладени до консумация. По този начин ще избегнем консумацията на бърза храна или готови ястия, което със сигурност ще се отрази положително на здравето ни.

Термичните чанти също са идеално решение за по-нататъшни пътувания, например ваканция или уикенд. Благодарение на тях можем безопасно да съхраняваме хранителните продукти, които купуваме по пътя към дестинацията, като в същото време сме сигурни, че ще останат свежи и вкусни.

Материали за термочанта - кои са най-популярните?

Термочантите се изработват от различни материали, които влияят върху техните топлинни свойства, издръжливост, тегло и външен вид. По-долу представяме най-популярните материали, от които се произвеждат термо чанти и техните характеристики:

  • Найлон - е най-често използваният материал за производство на термо чанти. Характеризира се с ниско тегло, висока издръжливост и лесно почистване. Найлоновите термо чанти обикновено имат допълнителен изолационен слой, който осигурява правилната температура на храните, съхранявани в тях. Освен това найлонът е водоустойчив, което прави термочантите от този материал устойчиви на влага.
  • Полиестер - това е материал със сходни свойства като найлона, но се характеризира с по-висока устойчивост на механични повреди и износване. Термичните чанти от полиестер са издръжливи, водоустойчиви и лесни за почистване.
  • Неопрен - е материал с много добри изолационни свойства, благодарение на които термоторбите от неопрен могат да поддържат температурата на храната за дълго време. В допълнение, неопренът е много гъвкав, което ви позволява лесно да пренасяте и съхранявате термочантата. Неопреновите термо чанти също са устойчиви на влага и механични повреди.
  • Алуминиево -термо торбичките, външно покрити с алуминиево фолио, се характеризират с много добра топлоизолация . Те са в състояние да запазят храната топла в продължение на няколко часа, което ги прави идеални за кратки пътувания до пикник или плаж. Алуминиевите термо чанти също са водоустойчиви и устойчиви на механични повреди.
  • Памучно -термочантите от памук са екологични и устойчиви на механични повреди. Памучните хладилни чанти обаче имат по-малко изолационни свойства от найлоновите или полиестерните чанти, което означава, че не могат да запазят храната топла за дълго.

Топлоизолация – как работи и на какво трябва да обърнете внимание?

Термоизолацията е ключова характеристика на всяка термочанта, която ви позволява да поддържате правилната температура на храната, съхранявана в нея. Топлоизолацията работи, като ограничава потока на топлина от вътрешността на торбата към външната страна и обратното – ограничава потока на топлина отвън към вътрешната част на торбата.

Има различни видове топлоизолации, най-популярните от които са полиуретанова пяна, EPE пяна (полиетилен с ниска плътност), алуминиево фолио, неопрен или специални охлаждащи вложки. Всеки от тези материали има различни термични свойства, издръжливост и тегло.

Когато избирате термочанта, обърнете внимание на:

  • Дебелина и качество на топлоизолацията - колкото по-дебела и качествена е изолацията, толкова по-дълго ще се запази температурата на храната, съхранявана в торбата.
  • Топлоизолационен материал – някои материали, като неопрен, имат по-добри изолационни свойства от други.
  • Капацитет - термочантата трябва да е достатъчно голяма, за да побере храна и допълнителни предмети, като бутилки с напитки.
  • Преносимост – Хладилната чанта трябва да е лесна за носене, което означава, че трябва да има удобни дръжки или презрамка.
  • Издръжливост - изберете термочанта, изработена от устойчиви и издръжливи материали, които ще бъдат устойчиви на механични повреди и ще гарантират дълготрайна употреба.
Подробна информация Описание