Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Касети

Касети – ключът към ефективното готвене на открито

Когато планирате пътуване на открито, един от най-важните аспекти е изборът на подходящо оборудване, което ще осигури комфорт и функционалност. Оборудването на нашата мобилна кухня е не само необходимо, но и влияе върху нашето кулинарно изживяване и безопасност и комфорт при готвене на открито. Туристическите готварски печки са важен елемент от всяка експедиция, но често тяхната ефективност зависи до голяма степен от използваното гориво. Ето защо патроните за туристически готварски печки са толкова важни за всеки, който отива на приключение в неизвестното. Направете правилния избор на касета за туристическа готварска печка от марки като Campingaz, Coleman или Pinguin, налични в Sportano.bg.

Видове касети за туристически котлони

Касетите за туристически готварски печки се различават по вид газ, капацитет и система на свързване с готварската печка. Изборът на правилния тип касета е важен за ефективността, безопасността и наличността. Ето най-популярните видове газови патрони, налични на пазара:

  • Касети с пропан-бутан: Тези касети съдържат смес от газове пропан и бутан, които са енергийно ефективни и работят добре при студено време. Перфектен за пътници, които често пътуват в студени условия. Струва си да се помни обаче, че пропан-бутанът може да е малко по-тежък от другите видове газ, което може да повлияе на теглото на целия комплект.
  • Патрони с пръстен (или пръстеновидна резба): Тези патрони имат отличителна форма, с пръстен отгоре, който позволява лесно свързване към фурната. Те обикновено съдържат газ бутан, който е по-лек от смес от пропан-бутан, но може да бъде по-малко ефективен при много ниски температури. Пръстеновите касети са лесни за използване и съхранение, но може да не работят толкова добре при екстремни условия.
  • Касети с резба: Касетите с резба имат отвор с резба, който се свързва към готварската печка чрез адаптер с резба. Те са универсални и лесно достъпни в повечето страни. Те могат да съдържат различни видове газ, като пропан, бутан или смеси от двете. Те са добър вариант за пътници, които искат да използват един тип касета, независимо от местоположението.
  • Касети с различни видове гориво: тези касети са предназначени за готварски печки с различни видове гориво, които могат да работят с различни видове гориво, като бяло гориво, бензин или газ. Печките за къмпинг с много горива предлагат повече гъвкавост, но могат да бъдат по-сложни за работа.
  • Екологични патрони: за хората, които се грижат за околната среда, на пазара има и патрони, съдържащи екологични горива, като биогаз. Въпреки че тези касети може да са по-трудни за намиране, използването им е добро за околната среда.

Смяна на касети: кога и как да се извърши?

Важно е да знаете кога и как да смените газовия патрон. Трябва да се смени, когато горивото свърши или когато касетата е повредена. В първия случай си струва да имате резервна касета, за да избегнете ситуация, в която да ни свърши горивото до края на пътуването.

Смяната на касетата обикновено се извършва по следния начин:

  • Изключете котлона и се уверете, че е напълно студен.
  • Изключете старата касета от фурната.
  • Издърпайте резервната касета и я подгответе за монтаж.
  • Свържете новата касета към фурната, като обърнете внимание на правилната ориентация на резбите.
  • Отворете вентила на касетата и проверете дали връзката е стегната.
Подробна информация Описание