Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Лагери за ролери

Лагери за ролери - надеждни и издръжливи модели в магазин Sportano

Карането на ролкови кънки става все по-популярно занимание както сред възрастните, така и сред децата. То ви позволява да прекарвате време на открито, развива двигателната ви координация, повишава физическата ви форма и е много забавно. Правилният избор на инлайн кънки оказва влияние не само върху комфорта, но и върху безопасността при каране на кънки. Ако планирате да купите подходящ модел, обърнете внимание и на лагерите, които отговарят за гладкото движение по терена. В асортимента на магазин Sportano.bg ще намерите ролкови лагери в различни варианти и размери от доказани производители като FILA, K2, Rollerblade или Powerslide.

Видове и размери на ролковите лагери

Най-основният тип лагер е ABEC, който е проектиран с метални сачми във вид на гирлянда. Най-често се среща при градските кънки и кънките за отдих. В допълнение към специалните топчета има и грес, която е отговорна за намаленото триене по време на движение. Цифрите до символа ABEC: 1, 3, 5, 7 или 9 показват за какъв тип каране е предназначен избраният модел. В допълнение към това на пазара се предлагат и SG лагери, които съдържат силиконова грес, благодарение на която съпротивлението при търкаляне е по-ниско в сравнение с ABEC. От друга страна, лагерите ILG имат 6 вместо 7 сачми и са много по-големи, така че имат по-ниско съпротивление на триене. Те са и по-здрави лагери и често се избират за динамично каране.

Както вече беше споменато, обозначението на типа на лагера е последвано от номер. Колкото по-висока е посочената цифра, толкова по-ниско е съпротивлението при търкаляне. ABEC 3 и ABEC 5 са значително по-бавни от моделите с цифри 7 или 9.

Освен това лагерите са с подходящ размер, на което си струва да се обърне внимание при покупка. Класическият размер обикновено е 608, който е подходящ за начинаещи и за тези, които предпочитат спокойно и непринудено каране. За по-напредналите и динамични ездачи се препоръчва да изберат лагери с диаметър 688 или 698.

Избор на правилните ролкови лагери

Когато избирате правилните лагери, имайте предвид, че колкото по-голям е номерът на лагера, толкова по-бързо и динамично ще бъде пързалянето ви. Лагерите ABEC 5 са предназначени за тези, които предпочитат да карат за развлечение и фитнес, докато ABEC 7 или 9 са модели за любителите на бързото пързаляне. Струва си да знаете, че най-универсалните видове лагери са ABEC 5 и ABEC 7. Колкото по-малък е номерът до лагера, толкова по-издръжлив и устойчив на повреди е той и толкова по-дълъг е неговият експлоатационен живот.

Преди да купите, помислете за какъв вид шофиране ще се използват лагерите. Колкото по-добро е търкалянето, толкова по-добри материали за изработка са необходими на лагерите. Освен това обърнете внимание на дизайна на капаците (един, два, фиксирани или подвижни).

Марки, предлагащи качествени ролкови лагери

В асортимента на спортен магазин Sportano ще намерите висококачествени ролкови лагери от доказани марки като FILA, K2, Rollerblade или Powerslide. Ние ви предлагаме лагери за развлекателно, градско, динамично или фитнес каране. Предлагаме лагери в различни варианти, както и модели, които се отличават със здрава и устойчива на повреди конструкция. Ако не знаете кои продукти да изберете, използвайте нашето обслужване на клиенти, за да ви помогнем да изберете правилните модели.

Подробна информация Описание