Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Въжета за катерене

Въжета за катерене - погрижете се за безопасността си с магазин Sportano

Въжето за катерене е в основата на екипировката както на начинаещите, така и на професионалните катерачи. Тя гарантира безопасност, стабилност и улеснява достигането на върховете. Лошо подбраното въже за катерене, изработено от лоши материали, може не само да ви лиши от възможността да достигнете върха, но в краен случай дори да причини сериозни вреди на здравето ви. В крайна сметка най-важната му задача е да осигури безопасността на потребителя по време на изкачването. 

Изключително важно е да изберете въже, което да отговаря на вашите нужди - те се различават според материалите, от които са изработени, и според предназначението им. Техническият параметър, който определя здравината на въжетата за катерене, е така нареченото число на падане. Това означава, че преди въжето да бъде пуснато в продажба, се проверява при колко падания въжето ще удържи катерача и няма да се скъса. По този начин винаги можете да сте сигурни, че продуктът е безопасен. 

В Sportano.bg ще намерите продукти за катерене с най-високо качество. Издръжливите материали и професионалната изработка гарантират безопасност при най-взискателните условия. Със Sportano.bg сте сигурни, че ще се катерите с най-добрите

въжета за катерене - видове

Правилният избор на въже за катерене е от съществено значение. Преди да решите кое е най-подходящо за вас и вашите изисквания, си струва да се запознаете с наличните видове въжета и тяхното предназначение

Първите са единични въжета, известни също като динамични въжета. Използват се при водачество или спортно планинско катерене. Дебелината им е от 8 до 11 mm, а дължината - 60 m. По-тънките въжета се препоръчват за използване от професионалисти. Динамичните въжета се характеризират и с леко спиране, така че потребителят не е изложен на внезапни тласъци. 

Половинките въжета, известни още като двойни въжета, са чудесно решение за катерачи, които се отправят към райони с нестабилна почва. Работят добре за многоставно или ледено катерене. Дебелината на половинките въжета е 8-9 мм. 

Статичните въжета са вид нееластични въжета с много висока якост. Поради липсата на гъвкавост и твърдост падането върху тях може да бъде много неприятно, а силното стържене може да се помни дълго от катерача. Те се използват главно при катерене на пещери и работа на височина. Диаметърът им е около 10 mm. 

Когато се катерите с деца, уверете се, че сте поставили пълен предпазен колан към въжето. Тя е задължителна при катерене с малки катерачи. 

Как да изберем правилното въже за катерене?

Изборът на подходящо въже за катерене зависи най-вече от нуждите ви и от терена, в който ще се използва. Ако сте професионалист с голям опит в катеренето и искате да се докажете в по-трудни условия, двойното въже за катерене е чудесен избор за вас

Ако тепърва започвате приключението си с катеренето, динамичното въже ще ви бъде от полза. Подходящ е за водене по скали и за изкачване на първите ви върхове. Предимството на този тип въже е, че е съвместимо със системи за свръзка, което ще направи спирането много по-лесно, така че да не е рязко. 

Подробна информация Описание