• Безплатна доставка
 • Връщане на стоки в рамките на 30 дни
 • Доставка в рамките на 3 работни дни
Nav switch

Седалки и сбруи за катерене

Продукти: 35

View as
 1. Технология за катерене Стенен колан жълт
  165,00 лв.
  120,00 лв.
  XS-S M-L L-XL

  3

 2. Технология за катерене Стенен колан сив
  165,00 лв.
  120,00 лв.
  XS-S M-L L-XL

  3

 3. Катерачна технология Anthea сбруя за катерене розова
  165,00 лв.
  120,00 лв.
  L-XL

  1

 4. Climbing Technology дамски сбруя за катерене Anthea тъмно сив
  165,00 лв.
  120,00 лв.
  XS-S M-L L-XL

  3

 5. Катерачна технология Стенен колан син 7H167ABCTSTD
  148,00 лв.
  112,00 лв.
  XS-S M-L L-XL

  3

 6. Катерачна технология Anthea розов колан за катерене 7H168ABCTSTD
  148,00 лв.
  107,00 лв.
  XS-S M-L L-XL

  3

Катерачен колан в спортен магазин Sportano

Категорията "Катерачни сбруи" на Sportano.bg е мястото, където можете да намерите един от най-важните елементи на катерачната екипировка само от най-високо качество. Предпазните колани на опитни производители са внимателно подбрани от нашите експерти, за да се чувствате безопасно и удобно дори в трудни условия. Доверете се на качеството на оборудването от Sportano и покорете върховете с нас

Какъв катерачен колан да изберете? Съвети и препоръки

Най-разпространеният тип сбруя е бедрената сбруя за катерене. Състои се от бедрен колан, примки за бедрата, съединител, катарами за регулиране и подплънки. Когато избирате сбруя за себе си, си струва да обърнете внимание на всеки един от тези компоненти. Коланите за бедрата и примките за бедрата се различават основно по размер. Съединителят трябва да се характеризира с голяма здравина, тъй като към него се закрепва въжето за катерене. Предпазните колани могат да имат различен брой вериги, които се използват за закрепване на всички необходими елементи от екипировката на катерача. 

Мъжки сбруя за катерене

Катерачни сбруи - коя да изберем за мъжете? На първо място, струва си да определите каква ще бъде целта на сбруята. Ако се катерите по стени в спортна зала, можете да изберете по-леки модели на колани с несложна конструкция. Понякога те имат само две подбрадници, тъй като този брой е напълно достатъчен. В предпазните колани за стена може да липсва възможност за регулиране на тазобедрения колан. Това е така, защото спортовете на закрито не изискват специално облекло, съобразено с метеорологичните условия. Веднъж поставен, коланът ще издържи години наред без допълнително регулиране. 

Ако искате да се катерите в планината, е необходимо да изберете по-усъвършенствани модели сбруи. Колкото по-взискателни и непредсказуеми са условията, толкова по-добре е да изберете по-модерни сбруи. При планинско катерене броят на шиповете трябва да е поне два пъти по-голям, отколкото при покоряване на стена за катерене. Струва си да се обърне внимание на системата за регулиране на колана, тъй като тя трябва да ви позволява да носите различни видове дрехи и в различни количества. На пазара можете да намерите и сбруи, пригодени за по-малко популярни видове катерене - по време на ските, каньонинг или на ледници

Дамски колан за катерене

Конструкцията на дамските сбруи за катерене се различава леко от тази на моделите, предназначени за мъже. Той има малко по-различно конструиран колан за кръста и примки за бедрата. Благодарение на това той се адаптира по-добре към женската фигура, но това не е правило. Всяко тяло е малко по-различно, затова си струва да опитате и универсални модели. От друга страна, някои мъже се чувстват по-добре в сбруи, предназначени за жени. Най-важното нещо е вашият комфорт по време на катерене. 

Катерачен колан за деца

Детските колани обикновено са пълни колани, т.е. колани, които покриват не само бедрата и бедрата, но и гърдите. Всичко това е с цел да се осигури възможно най-високо ниво на безопасност за най-младите потребители. Тийнейджърите, от друга страна, може вече да са избрали колани за бедрата. 

Видове катерачни сбруи

В Sportano предлагаме няколко вида колани за катерене. Ще намерите модели за бедрото, гърдите и универсални модели. Благодарение на готовите комплекти можете да ги закупите заедно с най-необходимите приспособления за катерене - карабинери или магнезий. Предлагаме сбруи на доказани производители, като Climbing Technology, Mammut или Black Diamond. Ако не знаете коя сбруя да изберете, свържете се с нас! 

Подробна информация Описание