Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Каски за катерене

Каска за катерене от Sportano.bg

Категорията Каски за катерене на Sportano.bg е мястото с най-доброто оборудване от опитни марки. Тук ще намерите каски, подбрани от нашите специалисти, за да осигурят най-високо ниво на защита при всякакви условия. Независимо дали сте професионален катерач, или тепърва започвате приключението си с това занимание - ние имаме подходящата каска за вас. Открийте нашата оферта и изкачете върховете със Sportano

Как да изберем каска за катерене?

В Sportano ще намерите мъжки и дамски каски за катерене, както и каски за катерене за деца. Преди да изберете модел за себе си обаче, трябва да разберете на кои елементи трябва да обърнете внимание. 

Материал

По отношение на използваните материали каските обикновено се разделят на пенопластови и хибридни. Първите са изработени от EPS пяна и тяхната характерна особеност е лекотата. Обикновено те са покрити с много тънък слой поликарбонат, което ги прави по-малко устойчиви на повреди от хибридните каски, но ниското им тегло е подходящо за трудни маршрути за катерене. От друга страна, хибридните каски са модели със специално предназначение. Те са здрави и издръжливи благодарение на корпуса си, който обикновено е изработен от ABS материал. Пяната EPS покрива само вътрешната страна. 

Защитни мерки

Заслужава да се отбележи и допълнителната защита на каската. Някои модели предлагат например горна и странична защита, както и плъзгаща се защита на вентилационната система, така че дори малки камъни да не могат да проникнат в главата ви. 

Одобрения

Всяка каска за катерене трябва да отговаря на стандарта EN 12492, което означава, че тя е спортна каска, осигуряваща защита при катерене. Освен всичко друго, това обозначение го отличава от предпазните каски за работа на височина. 

Регулиране

Начинът, по който каската се регулира и може да се регулира, за да съответства на размера на главата на потребителя, е много важен. Системата за регулиране трябва да е лесна и бърза за използване. Ако имате дълга коса, търсете каски със система за регулиране, която ви позволява да носите косата си на опашка или нисък кок

Вентилация

Изборът на вентилационна система зависи от метеорологичните условия, при които възнамерявате да се катерите. Ако ще използвате каската през лятото, препоръчително е да изберете такава с отворена вентилационна система. Колкото повече отвори има каската, толкова по-добър е въздушният поток. Ако планирате да се катерите само през зимата, вентилацията не е толкова необходима. 

Най-добрите каски за катерене от професионални марки

Каква каска за катерене можете да купите в Sportano? В нашата оферта сме събрали модели от марки като Climbing Technology или Grivel. Всеки от тях се характеризира с висококачествени материали и гарантира перфектна защита по време на катерене. Когато поръчвате от Sportano, можете да сте сигурни, че продуктът ще ви бъде доставен в рамките на 24 часа - и то по любимия ви начин на доставка. Възползвайте се от удобните плащания и върнете стоките си без проблеми, ако не сте доволни или размислите. 

Подробна информация Описание