Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Фризби и хвърчила

Фризби и хвърчила - изберете подходящото в онлайн магазина на Sportano 

Активният отдих на открито е чудесен начин за прекарване на свободното време както за възрастни, така и за деца. Докато сте на открито, не забравяйте да включите различни форми на забавление, като фризби и хвърчила. Пускането на хвърчило е чудесен начин децата да се забавляват във ветровити дни, а фризбито може да се ползва независимо от условията. Все по-често може да видите фризби на плажа, в парка или на игрищата. В Sportano предлагаме висококачествени фризбита и хвърчила от марките Ticket To The Moon, Sunflex, CrossKites или Schildkröt

Аеробатични, традиционни или двулинейни хвърчила - видове и типове хвърчила 

Видовете хвърчила включват хартиено хвърчило, акробатично хвърчило, теглещо хвърчило, хвърчило с една линия и хвърчило с две линии. Първият вид, хартиеното хвърчило, е най-евтиният вариант и може да се направи сам с помощта на цветна хартия и рамка, която да държи цялата конструкция. Той е идеален за първоначално обучение и обучение за справяне с вятъра. Аеробатичното хвърчило обикновено е хвърчило с две топки, което ви позволява да изпълнявате каскади и трикове във въздуха. Той е предназначен за по-опитни потребители, затова е по-добре да започнете с еднолинейно хвърчило, което има рамка и е много по-лесно за начинаещи. От друга страна, тяговото хвърчило е предназначено да генерира голяма мощност и поради липсата на рамка е много по-малко устойчиво на промени в скоростта на вятъра.  

Как да изберете правилното хвърчило? 

Първото хвърчило трябва да бъде модел, който е лесен и удобен за управление, така че хартиените или еднолинейните модели са подходящи. Човек, който тепърва започва да се занимава с хвърчила, трябва да овладее управлението на хвърчилото и променящите се скорости на вятъра. След като детето се чувства удобно с хвърчилото и е усвоило всички основи, най-добрата опция е двулинейно хвърчило. Преди всичко хвърчилата за деца трябва да са удобни и лесни за използване, така че да им доставят удоволствие и да могат бързо да усетят управлението.  

Ако се чудите как да пуснете хвърчило, трябва да застанете с гръб към посоката на вятъра, да разгънете въжето и да поставите хвърчилото на земята, след което да го хвърлите нагоре. След като се издигне във въздуха, е важно да се усетят позициите, в които се издига и след това пада. Със сигурност след известно време детето ще усети, че самото то контролира хвърчилото. След като хвърчилото се задържи нагоре, можете да го управлявате, за да промените посоката на полета му.  

Как да изберете фризби? 

Когато избирате фризби, изберете правилното тегло и размер на продукта за вашето ниво на умения, като големите дискове изискват повече майсторство и практика от по-малките. Поради тази причина за начинаещи се препоръчват по-малки фризбита. Освен това обърнете внимание на твърдостта, която влияе на здравината и теглото на продукта. За динамично хвърляне на фризби изберете диск, чийто център на тежестта е разпределен по цялата повърхност. При хората, които изпълняват различни трикове с диска, често посоченият център на тежестта се разпределя повече върху джантата. Колкото по-дълбок е ръбът, толкова по-дълго фризбито ще се задържи във въздуха. При по-плитките модели вероятността да се задържат във въздуха и да паднат бързо е малко по-малка.  

Ако не знаете как да хвърляте фризби, преди всичко трябва да използвате правилния захват. Четирите пръста трябва да легнат върху долната повърхност на диска, а палците да натиснат горната част. Освен това при хвърлянето на фризби трябва да се включи цялото тяло, като единият крак трябва да е в крачка, а след това леко да се сгънат краката в коленете. Горната част трябва да работи през цялото време, като позволява свободно движение на рамото и ръката. Най-често срещаната грешка е лакътят да се държи твърде близо до торса.  

Как избирате хвърчила и фризбита за деца? 

Ако искате да изберете подходящо хвърчило за детето си, съобразете модела с възрастта и нивото на уменията му, като хартиените и еднолинейните модели са подходящи за начинаещи. Това ще позволи на детето ви бързо да усвои основите на управлението. При фризбито най-важните параметри за децата ще бъдат теглото и размерът му, така че да е едновременно леко и удобно за използване. Най-добре е да изберете модел с по-дълбок ръб, за да може фризбито да се задържи във въздуха много по-дълго. Чудесен продукт е сгъваемо фризби, за да може детето да го вземе навсякъде със себе си. 

Избирайте продукти, които нямат остри части и са съобразени с възрастта на детето ви, за да са безопасни и възможно най-удобни за използване. В Sportano ще намерите висококачествени детски хвърчила и фризбита в много цветови варианти. 

Подробна информация Описание